Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΤΗΣ ΠΟΥ@@@@Σ ΓΙΝΕΤΑΙ.....








«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στον επόμενο μήνα, στους επόμενους δυο μήνες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ευοδωθούν –οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι- και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ευρύτερη συνεργασία, αλλά να το τονίσω, στη βάση της πολιτικής.

Στη βάση των πολιτικών θέσεων», ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση δεν είναι τωρινή και ότι έχει ξεκινήσει από το 2012».


Με την φράση «είμαστε σε καλό δρόμο» η Λούκα Κατσέλη προανήγγειλε την πολυσυζητημένη πολιτική συνεργασία της «Κοινωνικής Συμφωνίας» και των Οικολόγων με τον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας ταυτόχρονα τον ασκό του Αιόλου για μια νέα αντιπαράθεση μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος; Μα φυσικά το είδος της συνεργασίας που θα έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ αφού όπως είναι γνωστό εκφραστές του Αριστερού ρεύματος διαφωνούν με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μιλώντας στο Ιντερνετικό ραδιόφωνο readyo.gr η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» άνοιξε τα χαρτιά της μιλώντας για την συνεργασία των δυο πλευρών και εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.


«Θέλω να ελπίζω, ότι μέσα στον επόμενο μήνα, στους επόμενους δυο μήνες, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ευοδωθούν –οι διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει από πέρυσι- και θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μια ευρύτερη συνεργασία, αλλά να το τονίσω, στη βάση της πολιτικής.

Στη βάση των πολιτικών θέσεων», ανέφερε η Λούκα Κατσέλη.

Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση δεν είναι τωρινή και ότι έχει ξεκινήσει από το 2012».


Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει αρχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για αυτή τη συμπαράταξη δυνάμεων» ενώ άφησε ανοικτό η Κοινωνική Συμφωνία να αποτελέσει μία ακόμα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα οργανωτικά πως θα γίνει, είναι κάτι που θα δούμε», είπε η Λούκα Κατσέλη.

Η Λούκα Κατσέλη αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχει κάνει με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:


«Όπως ξέρετε, η Κοινωνική Συμφωνία πήρε την πρωτοβουλία, και κάναμε -μαζί με άλλες δυνάμεις- μια μεγάλη συνάντηση τον Ιούλιο, όπου μαζέψαμε όλες τις δυνάμεις να δούμε αν είναι δυνατή αυτή η ελάχιστη κοινή δυνατή συμφωνία.

Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο. Νομίζω πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις τον επόμενο καιρό και ελπίζω ότι αυτό θα γίνει με πρωτοβουλία και του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ «ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΓΑΜΟΙ»

 http://ethnikismosblog.files.wordpress.com/2013/07/images-3.jpg
Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της νέας τερατώδους διμερούς μνημονιακής συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος Πάνος (Καμμένος), μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό προέβλεψε τα εξής:
«Ακούγοντας τον κ. Σαμαρά στην ομιλία του μετά τον ανασχηματισμό, είναι ξεκάθαρο πια νομίζω ότι μιλάμε για συνένωση των δύο κομμάτων. Ακούγοντας στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μιλάνε για το ευρωπαϊκό λεγόμενο κόμμα, βλέπουμε ότι εδώ τα δύο κόμματα πάνε να έρθουν πέραν του αρραβώνα εις γάμο κοινωνία και να δημιουργήσουν ένα νέο κόμμα. Πάμε πλέον σε μια πολιτική αντιπαράθεση των λεγόμενων φεντεραλιστικών δυνάμεων και όσων μιλάμε για εθνική κυριαρχία και διατήρηση της Ευρώπης των εθνών κρατών».
Κάτι γνωρίζει ασφαλώς ο πρόεδρος Πάνος από πολιτικούς «αρραβώνες» και «γάμους». Προσφάτως, άλλωστε, σύναψε έναν τέτοιο «αρραβώνα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ευελπιστεί να καταλήξει σε «γάμο». Τώρα, το κατά πόσον ο μαρξιστικός-λενινιστικός-σταλινικός ΣΥΡΙΖΑ είναι μεταξύ αυτών που «μιλάνε για εθνική κυριαρχία και διατήρηση της Ευρώπης των εθνών-κρατών», μπορούν να το κρίνουν οι πατριώτες –στην συντριπτική τους πλειοψηφία- ψηφοφόροι του κόμματος Καμμένου και να πράξουν αναλόγως. Δηλαδή, να έλθουν στο μόνο κόμμα που αγωνίζεται υπέρ της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής αξιοπρεπείας, στην Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού!

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ ΜΠΟΛΑΡΗ – ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ναι στην μη διάλυση του Γ.Σ Ηρακλής αποφάσισε πρίν ενα μήνα η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου (Τζιτζικώστας, Μπόλαρης, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ ). Απουσίαζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Κ.Κ.Ε διαφοροποιήθηκε λέγοντας Ναι αλλά με διαφορετική πρόταση.
Ο Τζιτζικώστας κάνοντας πολιτικό ρεφλέξ ή άλλως αθλητικό μπλουζόν, άρπαξε την πρόταση του Μπόλαρη και μ’ ένα σωστό πάντρεμα – σύνθεση πέτυχε να εκδοθεί ομόφωνη απόφαση όπως πιο πάνω προαναφέραμε. Αυτό ήταν στα υπέρ του Τζιτζικώστα όμως αυτό που τελικά μέτρησε ότι την πρόταση Μπόλαρη την στήριξαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Κουράκης, Αμανατίδης , Χαραλαμπίδου. Οπότε ψήνονται αρραβώνες μεταξύ Μπόλαρη , ΣΥΡΙΖΑ και λοιπής κεντροαριστεράς.
                                                                                                                                                                                         

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΟΔΑ:
ΑΙΘΑΛΟΜΊΧΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Η καύση ξύλου για θέρμανση μπαίνει στο στόχαστρο της πολιτείας, ως κύρια αιτία για τα πυκνά περιστατικά υψηλής συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων τις κρύες ημέρες του χειμώνα. Το νέο αποπνικτικό φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης εξαπλώνεται η ενεργειακή φτώχεια και η αδυναμία της μεγάλης πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών να χρησιμοποιούν για θέρμανση το ακριβό πετρέλαιο.
Τα μέτρα για την αιθαλομίχλη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελευθεροτυπία, περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με έξι συναρμόδια υπουργεία.Ο εντοπισμός των παραβατών θα γίνεται από τις καμινάδες. Πάντως αρμόδια πηγή του ΥΠΕΚΑ είπε στην «Ε» πως δεν έχει καθοριστεί ακόμη πώς θα επιβληθεί η απαγόρευση χωρίς να θιγούν δικαιώματα των πολιτών όπως το άσυλο, καθώς επίσης τι συνέπειες θα προβλεφθούν για τους παραβάτες.


Αντί για δώρο Χριστουγέννων δίνουν δωροεπιταγές και βενζίνη!

Αύξηση 25% καταγράφουν οι καταγγελίες εργαζομένων για τη μη χορήγηση του Δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους.
Την ίδια στιγμή καταγράφονται περιπτώσεις όπου επιχειρήσεις ζητούν από το προσωπικό τους είτε να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το Δώρο, αν και αυτό δεν τους έχει καταβληθεί, είτε τους ζητούν να πληρωθούν σε είδος.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος ανέφερε ότι οι καταγγελίες εργαζομένων προς τη Συνομοσπονδία για τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το 2012.

Πολλές είναι οι πιθανότητες να μείνουν χιλιάδες άνεργοι χωρίς το Επίδομα Ανεργίας αλλά και το Δώρο Χριστουγέννων που δίνει ο ΟΑΕΔ λόγω φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας σύμφωνα με…

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:
"Η αύξηση της Ανεργίας, η μεταφορά νέων αρμοδιοτήτων όπως αυτή της κοινωφελούς εργασίας, των αρμοδιοτήτων της πρώην Εργατικής Εστίας και της Εργατικής Κατοικίας έφερε τεράστιο φόρτο εργασίας στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και έτσι δεν βγαίνουν έγκαιρα αποφάσεις για την πληρωμή των ανέργων.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΔΩ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ).



. ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου