Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΟΝΗ?




Κακά τα ψέματα, ο νεοέλληνας έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι ζώο παρά άνθρωπος. Το έχω ξαναδεί απο 20ετίας το σενάριο, βέβαια τότε γινόταν με Αλβανούς (Ας είναι καλά αυτός ο “καλός” άνθρωπος που άνοιξε τα σύνορα πίσω στις αρχές δεκαετίας 90..), που τους έπαιρναν οι αγρότες για να δουλεύουν στα χωράφια -αφού οι ίδιοι ήταν “επιχειρηματίες” πια και δεν λέρωναν τα χεράκια τους-,
και μετά αντι να τους πληρώσουν όπως έπρεπε, καλούσαν την Αστυνομία για να τους απελάσει. Μετα ήταν κακός ο Αλβανός που γύριζε Ελλάδα με τα πόδια σε 3 μέρες (αφού δεν υπήρχαν σύνορα) και τον σκότωνε τον αγρότη που τον εκμεταλλεύτηκε.. Είναι όμως και αυτός ο αντίλογος που υπάρχει πάντα, σε όλες τις περιπτώσεις.
Περιμένουμε να αναπτυχθούμε έτσι? Αυτός ο τρόπος σκέψης που υιοθέτησε ο νεοέλληνας την τελευταία 20ετία, μας έφερε εδώ που είμαστε! Οτι ο Έλληνας είναι ξαφνικά κάτι ανώτερο, αφού πηρε τα δάνεια απο την Ευρώπη, έπαιξε κάποια απο τα χρήματα στο χρηματιστήριο επι εποχής Σιμήτη, έβγαλε λίγο χρήμα, αλλα εκεί πια έχασε την ψυχή του. Επαψε να είναι άνθρωπος. Σκέφτηκε οτι με το χρήμα του και τα 2-3 αυτοκίνητά του έγινε κάτι ανώτερο, και γι’ αυτο πια δε θα ασχολείται με τη γή του, αλλας ως “Επιχειρηματίας” θα προσλάβει εργάτες γης – και φυσικά αυτοί θα είναι λαθρομετανάστες. Η οικονομικότερη λύση, κατα κάποιον τρόπο.
Ετυχε να παρακολουθήσω στις ειδήσεις ενα στιγμιότυπο απο μια εκδήλωση του Κολλεγίου Αθηνών. Κάποιοι απόφοιτοι του Κολλεγίου που είναι πετυχημένοι επαγγελματίες μίλησαν για την οικονομική κρίση της Ελλάδας και τα σενάρια περί “Αναπτυξης”. Ένας έφερε ως παράδειγμα μια συζήτηση με έναν μεγαλοαγρότη – επιχειρηματία. Ο “επιχειρηματίας” τον ρώτησε πότε πιστεύει οτι θα έχουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, και ο απόφοιτος του είπε “Οταν θα βγώ έξω μερα μεσημέρι, και θα δώ τα cafe της περιοχής άδεια και τα κτήματα γεμάτα απο τους νέους Έλληνες  που θα δουλεύουν!. Τοτε θα ξέρω, οτι όντως κάνουμε τα πρώτα βήματα για Ανάπτυξη.”. Τότε ο “επιχειρηματίας” τον κοίταξε με μια έκφραση σαν να χάνει τη γη κάτω απο τα πόδια του, και του είπε “Λες να φτάσουμε μέχρι εκεί???”.. 
 Να θέλει να δουλέψουν στα κτήματα οι Έλληνες και οχι οι λαθρομετανάστες?? Είναι πράγματα αυτά??
Και το κερασάκι στην τούρτα, δια στόματος της όμορφης παρουσιάστριας του ΣΚΑΙ.. “Μα να συμπεριφέρεται κανείς έτσι, σε αυτούς τους αδικημένους ανθρώπους (λαθρομετανάστες), που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα??”. Ναι, κατακρίνω αυτη την αδικία και εγώ, δούλεψε και πρέπει να πληρωθεί! Αλλα εγω τί μοίρα έχω στον ήλιο, δηλαδή?
1. Όταν ρωτήσει κανεις 10 τελειόφοιτους, τί θα κάνουν μόλις πάρουν το πτυχίο τους, οι 7 στις 10 απαντήσεις που θα πάρει θα είναι “Θα φύγω έξω, Αγγλία ή Αμερική για master και δουλειά”.
2. Οταν ο κάθε λαθρομετανάστης μπορεί να νοσηλευτεί εντελώς δωρεάν στα νοσοκομεία μας και εγω ως Έλληνας πρέπει να πληρώσω, εχω στον ήλιο μοίρα?
3. Όταν θα είμαι τυχερός βγαίνοντας απο τη Σχολή να βρω μια δουλειά που να μου δίνει 700 ευρώ (το πολύ) και να δουλεύω 15 ώρες τη μέρα, θα εχω στον ήλιο μοίρα? Πως κανεί καποιος οικογένεια έτσι σήμερα?
4. Όταν σε κάθε αγγελία για εύρεση εργασίας, ζητούν 2-3 χρόνια προυπηρεσίας και αν δεν έχεις προυπηρεσία δεν σε παίρνουν (γιατί σε θέλουν έτοιμο πια, και όχι να σε εκπαιδεύσουν οι ίδιοι όπως παλιά), έχω στον ήλιο μοίρα?
5. Όταν βλέπω οτι το κράτος σαμποτάρει τον ίδιο του τον εαυτό, πουλώντας και νοικιάζοντας λιμάνια στους Τούρκους  (και χρηματοδοτεί με αυτόν τον τρόπο, τα επεκτατικά τους σχέδια ενάντια στην Ελλάδα), ενώ ο Καραμανλής ήταν κακός οταν απο το 2004 και μετα ήθελε να ξεκινήσει συνεργασία με Κίνα και Ρωσία, έχουμε στον ήλιο μοίρα?
6. Όταν φτάνουμε εν έτει 2013, να είμαστε οι Έλληνες μειονότητα στα ίδια μας τα σχολεία και να μην κυκλοφορούμε έξω όταν πέσει το φως, γιατί η Αθήνα όπως και άλλες πόλεις γίνονται “γκέτο” λαθρομεταναστών (Πακιστανοί – Γεωργιανοί – Αφρικανοί) που σφάζονται μεταξύ τους για το ποιος θα επικρατήσει στην περιοχή, έχουμε στον ήλιο μοίρα?
7. Όταν ο Μαλάκας, χαρακτηριζει τα παιδιά που είναι η χαρά της ζωής, ως “τεκμήρια”, έχουμε στον ήλιο μοίρα? Ξανά! Πως να κάνει κάποιος οικογένεια σήμερα?? Εαν όμως χαρακτηρίζονταν και τα παιδιά των λαθρομεταναστών (και των ελάχιστων νόμιμων) ως “τεκμήρια”, τότε δεν θα γινόμασταν μειονότητα στα σχολεία και τις περιοχές μας!
Η μόνη ελπίδα που υπάρχει για να βοηθηθεί η Ελλάδα, δε θα είναι απο τους κοιμισμένους νεοέλληνες που ενω δεν έχουν δουλειά, ξέρουν μονο “μπάλα-καφέ και γκόμενες” με τα μειωμένα λεφτά του μπαμπάκα. Η βοήθεια θα έρθει απο έξω. Το σημαντικό είναι οτι η στάση των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα, αλλάζει τον τελευταίο χρόνο. Οικονομολόγοι, επιστήμονες και πολιτικοί αναλυτές αρχίζουν να μας υποστηρίζουν καταλαβαίνοντας, οτι τα επιβληθέντα οικονομικά μέτρα είναι το βαρίδι που θα μας πάει στον πάτο της θάλασσας και όχι το σωσίβιο που θα προκαλέσει Ανάπτυξη. Όταν η  Spiegel, παύει να υποστηρίζει τη Γερμανία (που είναι η χώρα της) και υπολογίζει τα κατοχικά δάνεια και τις κατοχικές αποζημειώσεις που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα, αυτό ίσως είναι μια ελπιδα για τη χώρα μας, αλλα δεν την εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί μας.
Θα πεί κανείς, μα καλά αφού είσαι τόσο απογοητευμένος, γιατί δεν αυτοκτονείς? Τόσοι το κάνουν. Γιατί πιστεύω. Πιστεύω οτι δεν είμαι αδύναμος χαρακτήρας για να επιλέξω την εύκολη λύση της αυτοκτονίας. Πιστεύω οτι θα εκδικηθώ. Εκδίκηση δεν σημαίνει μόνο να ανοίξω τα κεφάλια των πολιτικών που θεωρώ οτι μας προδίδουν (αφού το πανηλίθιο 67% του λαού θεώρησε σωστό να ψηφίσει υπερ όσων μας καταστρέφουν, ενω το υπόλοιπο 33% περίπου θεώρησε σωστό να μην κάνει καν τον κόπο να ψηφίσει. Η βία θεωρώ οτι είναι επιλογή μου, οταν βρίσκομαι σε άμυνα όμως.  Υπάρχουν χειρότερα πράγματα απο μια εκτέλεση ή θάνατο. Το χειρότερο, είναι να δεί κάποιος οτι χάνει τη δύναμη που είχε, χάνει τις καταθέσεις του, το θωρακισμένο αυτοκίνητο με χρήματα του λαού που κοστίζει 750,000 ευρώ, χάνει τα 80 ακίνητα που μπορεί να έχει αφου είναι μέλος του Ισραηλιτικού Συμβουλίου, χάνει τα πάντα και εξαθλιώνεται! Αυτο που επιβάλει στους άλλους, θα γίνει και η τιμωρία του. Αυτή θα είναι μια μοίρα, χειρότερη απο τον θάνατο.
Ετσι μπορεί να παίρνει κανείς δύναμη για να ξεκινά και να τελειώνει τη μέρα του.
συντάχθηκε απο τον/την κόμπρα



* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το 

 
 Σας ευχαριστούμε  για την επίσκεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου