Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΚΟΛΑΣΗ. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ.


samaras-diagelma
Όλα καλά, όλα ανθηρά για τον Αντώνη Σαμαρά, που ουδόλως κρύβει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα πάρουμε και τις επόμενες δόσεις, έστω και με θυσίες, πάλι και μόνο, από τον εξαθλιωμένο λαό....

Με διάγγελμα από το Μέγαρο Μάξιμου, ο πρωθυπουργός εκθείασε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την τρόικα και η οποία επιτρέπει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.
Μέχρι το τέλος του 2014 θα φύγουν από το Δημόσιο 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι και μέχρι το 2013, 4.000. Ο αριθμός αυτός δεν αφορά μόνο επίορκους αλλά και σε όσους θα βγουν στη σύνταξη καθώς και όσους η οργανική θέση καταργείται.
Στη θέση τους θα προσληφθούν ισάριθμοι υπάλληλοι, αφού όπως επιβεβαίωσε και ο πρωθυπουργός η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας είναι για προσλήψεις / απολύσεις 1 προς 1. Όσοι απολυθούν, τόσοι θα προσληφθούν.
«Θα προσληφθούν νέοι και ικανοί με αξιοκρατικά κριτήρια. Δεν είναι ανθρωποθυσία να διώχνεις επίορκους και να παίρνεις νέους και άξιους. Είναι ποιοτική αναβάθμιση του δημοσίου, είναι απάιτηση της ελληνικής κοινωνίας», είπε ο πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι το χαράτσι της ΔΕΗ θα είναι μεν και φέτος συνδεδεμένο με τους λογαριασμούς του ρεύματος, αλλά, όπως είπε, μειωμένο κατά 15%, ενώ από του χρόνου έρχεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων, που θα είναι ανεξάρτητος από τα τιμολόγια της ΔΕΗ και ο «χαμηλότερος στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά.
Στη συμφωνία υπάρχει δέσμευση των δανειστών μόλις η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, να μπορέσει να ζητήσει νέο «κούρεμα» του χρέους της.
Αν η αξιολόγηση του Ιουνίου είναι θετική για την Ελλάδα, τότε θα εξεταστεί και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Και όπως είπε ο κ. Σαμαράς αυτό οι δανειστές δεν το δέχονταν, αλλά τώρα το συζητούν.
Ο πρωθυπουργός είπε πως η συμφωνία προβλέπει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, διευκολύνσεις σε δόσεις και ευελιξία σε σχέση με ό,τι ίσχυε για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ληξιπρόθεσμες όφειλες. Επίσης, ανέφερε ότι για πρώτη φορά μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου