Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-βίντεο

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ' εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες..
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΤΟ SUCCESSTORY ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ  ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
                                                                   Η θέληση νικά την αναπηρία.
Παράλληλα ας αρχίσουμε από σήμερα τουλάχιστον να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ατόμων αυτών στις καθημερινές μας δραστηριότητες.
         Ας μας γίνει επιτέλους συνείδηση ότι οι άνθρωποι αυτοί, είναι σαν εμάς, αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες, ίσως τότε σαν κοινωνία αναβαθμιστούμε.

Συντάχθηκε απο τον/την  κόμπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου