Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ: Έτσι λειτουργεί το σύστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις! Ποιος είναι ο μηχανισμός


Το ρουσφέτι στις Ένοπλες Δυνάμεις ποτέ δεν πεθαίνει. Η μετάθεση ενός στρατιώτη είναι διαχρονικά και διακομματικά το “ατομικό όπλο” πολιτευτών και βουλευτών για να βάλουν στο σακούλι “ψηφαλάκια”. Ρουσφέτι που δεν περνά από …ΑΣΕΠ και άλλες δυσκολίες και το οποίο αποδίδει τα μέγιστα στην κάλπη. Στέλεχος που έχει περάσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μας αποκαλύπτει μ΄ ένα κείμενο φωτιά, όλο τον μηχανισμό με τον οποίο κινείται το ρουσφέτι στις Ένοπλες Δυνάμεις! Το σχεδιάγραμμα είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και προέρχεται από στρατιωτικό γραφείο πολιτικού που είχε περάσει από θέση υφυπουργού από το Εθνικής Άμυνας!

Διαβάστε το κείμενο-περιήγηση στον “μαγικό κόσμο του ρουσφετιού”``:



Θα ξεκινήσουμε παραθέτοντας από το Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας (2005), του Γ. Μπαμπινιώτης, την ερμηνεία ορισμένων χρήσιμων στην ελληνική πραγματικότητα λέξεων

Διαφάνεια
α. Η απουσία μυστικών, παράνομων ή/και δόλιων μέσων και διαδικασιών.
β. Ο έλεγχος των κυβερνητικών διαδικασιών από την κοινωνία, η υπέρβαση των κλειστών διαδικασιών και των μυστικών και παράνομων αποφάσεων κομματικής ηγεσίας.
Αξιοκρατία
Η κατάσταση κατά την οποία επικρατούν οι άξιοι, αυτοί που αξίζουν περισσότερο.
Προσόν
Οτιδήποτε αποτελεί ξεχωριστή ικανότητα ή ιδιότητα κάποιου , κάθε στοιχείο που ενισχύει την αξία του.
Ρουσφέτι
Οποιαδήποτε χαριστική πράξη, εκδούλευση.
Φαύλος
Αυτός που δεν έχει ήθος, δεν πιστεύει σε αξίες και χρησιμοποιεί ανεπίτρεπτα μέσα (χρηματισμό, ρουσφέτι, αναξιοκρατικές μεθόδους).

Στη συνέχεια ας δούμε μαζί την πορεία ενός Έλληνα νέου στις Ένοπλες Δυνάμεις, που έχει πιστέψει και ενστερνιστεί τα δηλούμενα και πολυδιαφημιζόμενα περί διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Στάδιο 1ο (Επιλογή σε Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων): Στο 18ο έτος της ηλικίας του θα καταθέσει το δελτίο απογραφής (το παλιό περιοδεύον), όπου θα εκφράσει την επιθυμία να υπηρετήσει στον Στρατό Ξηράς, στην Αεροπορία ή στο Ναυτικό.
Πρόβλεψη: Σύμφωνα με το νόμο η κατανομή των στρατευσίμων στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη κυρίως τα προσόντα των στρατευσίμων (γραμματικές και τεχνικές γνώσεις, επάγγελμα, ειδικές γνώσεις, κ.λ.π.), τη σωματική τους ικανότητα, τη διάρκεια της θητείας τους και την επιθυμία τους.
Εφαρμογή: Στην πράξη το μόνο προσόν που λαμβάνεται υπόψη στην ονομαστική κατανομή των στρατευσίμων είναι τα αιτήματα που η Στρατολογία του ΓΕΕΘΑ έχει δεχτεί προκειμένου να ικανοποιήσει τα πιο «ίσα» παιδιά της ελληνικής κοινωνίας. Στην ουσία, χωρίς ρουσφέτι το μόνο βέβαιο είναι ο Στρατός Ξηράς.

Στάδιο 2ο (Κατάταξη): Όσοι είχαν την ατυχία με αξιοκρατικές μεθόδους να επιλεγούν για κατάταξη στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Μετάθεση στην παραμεθόριο της Σαλαμίνας ή της Ελευσίνας αντίστοιχα και άνετες συνθήκες διαβίωσης. Όσοι ευτυχείς νέοι έχουν την τύχη να κατανεμηθούν στον Στρατό Ξηράς, πριν καταταγούν επιλέγονται στα Όπλα-Σώματα από τη Στρατολογία του ΓΕΣ.
Πρόβλεψη: Η επιλογή προβλέπεται να γίνεται σύμφωνα με τις γραμματικές και τεχνικές γνώσεις, το επάγγελμα και τις ειδικές γνώσεις.

Εφαρμογή:
Φυσικά και στην πράξη επικρατεί η απόλυτη αξιοκρατία. Δεν χρειάζεται κανένα απολύτως «μέσο» για να επιλεγείς στα ευγενή όπλα του Πεζικού και των Τεθωρακισμένων ενώ αν είσαι άτυχος θα επιλεγείς για τα δύσκολα. Αεροπορία Στρατού, Υγειονομικό, Υλικού Πολέμου είναι μερικά από αυτά. Εδώ να σημειωθεί ότι απαραίτητο είναι το ρουσφέτι εφόσον επιθυμείς την ένταξη σε προγενέστερη ΕΣΣΟ, από αυτή που σε τοποθετούν ανάλογα με την ημερομηνία διακοπής της αναβολής σου.

Στάδιο 3ο (Επιλογή για ΔΕΑ, απονομή ειδικότητας, μετάθεση): Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αξιοκρατική διαδικασία της επιλογής των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών από τη Διεύθυνση Επιλογής του ΓΕΣ (σωστά μαντέψατε με γνώμονα το ρουσφέτι) καθώς και η εξίσου αξιοκρατική απονομή ειδικότητας και η τοποθέτηση σε κάποια Μονάδα της Ελλάδας.

Πρόβλεψη:
Βασικό κριτήριο τοποθέτησης από τη Διεύθυνση Οπλιτών Θητείας του ΓΕΣ, αποτελεί η στρατολογική κατάσταση, ο τόπος μόνιμης διαμονής των οπλιτών, η επιθυμία του οπλίτη, τα κοινωνικά κριτήρια και φυσικά οι ανάγκες των Μονάδων.

Εφαρμογή:
Βέβαια στην πράξη ορισμένες Μονάδες στα σύνορα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, επιφορτισμένες με την αποστολή της προστασίας της πατρίδας έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό οπλιτών από τις Μονάδες των συνόρων. Αλλά έτσι είναι η «κλίμαξ», δηλαδή ρουσφέτι, φαυλοκρατία, προσόν. Αν είσαι άτυχος και υπηρετείς στην Αεροπορία Στρατού οι Μονάδες που θα τοποθετηθείς είναι στην Αττική, άντε και στη Θεσσαλία. Αν πάλι είσαι στο Πυροβολικό το καθήκον σε καλεί να υπερασπιστείς την πατρίδα στα HAWK της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Κάποια ανάλογα παραθυράκια υπάρχουν σε όλα τα Όπλα-Σώματα αλλά απαραίτητο προσόν είναι το ρουσφέτι που θα σου κάνει κάποιος φαύλος.

Στατιστική:
Αν δεν έχεις φροντίσει ώστε κάποιος φαύλος να σου κάνει το ρουσφέτι τότε έχεις 100% πιθανότητες να υπηρετήσεις στον Στρατό Ξηράς, στο Πεζικό και φυσικά στον Έβρο ή σε κάποιο ξερονήσι (η «κλίμαξ» βλέπεται).

Απόδειξη φαυλοκρατίας: Δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια αν το ρουσφέτι έχει περιοριστεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ,τα στοιχεία που ακολουθούν είναι αξιόπιστα και πέραν πάσης αμφιβολίας, αφού περιλαμβάνονται στην επίσημη ενημέρωση ΥΦΕΘΑ (Επί διακυβέρνησης Ν.Δ -...Παλαιότερα). Όπως θα διαπιστώσετε οι άνθρωποι είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο προσέγγιζαν το ρουσφέτι. Θαυμάστε τους.



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ –ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Η διαδικασία που ακολουθείται για τα πάσης φύσεως αιτήματα που δέχεται το γραφείο φαίνεται στην προβολή.



Παρά την πολυπλοκότητα της διαφάνειας η διαδικασία σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει τις παρακάτω φάσεις:
α. Είσοδος του αιτήματος στο γραφείο
β. Έλεγχος από Δντή ΠΓ-ΣΓ, ανάθεση σε αρμόδιο τμήμα.
γ. Καταχώρηση του αιτήματος
δ. Επιτελική επεξεργασία αιτήματος –καταχώρηση αποτελέσματος.
ε. Ενημέρωση ενδιαφερομένου.

Για την παρακολούθηση όλων των αιτημάτων έχει αναπτυχθεί από το ΣΓ/ΥΦΕΘΑ και εφαρμόζεται από όλο το υπουργείο, μηχανογραφική εφαρμογή δια μέσου της οποίας παρακολουθούνται όλα τα αιτήματα από την είσοδο τους στο γραφείο μέχρι την ενημέρωση του ενδιαφερομένου και την αρχειοθέτηση του.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου