Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΣΕΛΓΕΙΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ -ΕΚΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ 336 ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

 


Έκθεση-βόμβα για 336 επίορκους εκπαιδευτικούς έχει συντάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία τους, αν και τέλεσε σοβαρότατα αδικήματα που επισύρουν την ποινή της οριστικής απόλυσης, βγήκε λάδι από τους συνδικαλιστές...


Πρόκειται για 268 καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 68 καθηγητές και δασκάλους δημοτικών σχολείων της χώρας, οι οποίοι κατηγορούνται για αδικήματα όπως παιδική πορνογραφία, ασέλγεια, σεξουαλική παρενόχληση και ναρκωτικά.

Εκτός από μόλις 30 συναδέλφους τους, στους οποίους επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης, οι επίορκοι εκπαιδευτικοί παραδόθηκαν «καθαροί» στην εκπαιδευτική κοινότητα από τα δευτεροβάθμια συμβούλια (αποτελούμενα από δύο συνδικαλιστές και δύο δικαστικούς) και διδάσκουν στα σχολεία.

Τα παραδείγματα πολλά και μιλούν από μόνα τους:

- Καθηγητής προέβη σε ερωτικές πράξεις με μαθήτρια Γυμνασίου. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε 5μηνη παύση πληρωμής και καθηκόντων.

- Καθηγητής ανήρτησε γυμνή φωτογραφία της κόρης του σε πορνογραφική ομοφυλοφιλική ιστοσελίδα, παραπέμποντας. Αποφασίστηκε τρίμηνη παύση καθηκόντων και μετά να ξαναδιδάξει!

- Καθηγητής Λυκείου σε πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου σύναψε ανάρμοστη σχέση με μαθήτρια του, ενώ η γενικότερη συμπεριφορά του υπαγορευόταν από σεξιστικά ανέκδοτα, πειράγματα σε μαθήτριες κλπ. Του επιβλήθηκε προσωρινή παύση 6 μηνών με στέρηση αποδοχών και μετά... πάλι στον τόπο του εγκλήματος!

- Δείγμα ντροπής και προκλητικής συναδελφικής αλληλεγγύης αποτελεί η περίπτωση καθηγητή σε Γυμνάσιο στη βόρεια Ελλάδα, ο οποίος παρά του ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιού κατ εξακολούθηση ξαναπέρασε την πόρτα του σχολείου. Τα μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου αποφάσισαν να επιβάλλουν μόλις πέντε μήνες παύση πληρωμής.

- Καθηγητής είχε στήσει σατανική επιχείρηση με κρυφές κάμερες για να έχει γυμνές φωτογραφίες μαθητών. Επανήλθε στα καθήκοντα του μετά από έξι μήνες.

- Καθηγητής συνελήφθη για αγορά, εισαγωγή και διάθεση ναρκωτικών. Μετά από έξι μήνες επέστρεψε κανονικά στο σχολείο

- Παιδαγωγός διακινούσε πορνογραφικό υλικό ωστόσο μετά από 4,5 παύσης το πειθαρχικό συμβούλιο έκρινε ότι μπορεί να ξαναδιδάξει σε παιδιά...

Πηγή: Πρώτο Θέμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου