Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Θες ν’ αγιάσεις πασχαλιάτικα και κάποιοι δε σ’ αφήνουν


Εδώ και λίγο καιρό πήρα την απόφαση να χαμηλώσω τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη δημοτική αρχή, θεωρώντας ότι στα   χρόνια που πέρασαν από την εκλογή της ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματα που πρέπει για το ποιος δουλεύει, ποιος δε δουλεύει, ποιος κάνει ουσιαστική δουλειά, κλπ. Έτσι, ως  απλή πολίτης που δεν έχω θεσμικό ρόλο είπα να μη δημοσιοποιώ τις απόψεις μου περί αυτής «για το ψήλου πήδημα»... Έλα, όμως, που και να αγιάσεις δε σε αφήνουν, αφού –με πράξεις και ενέργειές τους– προσπαθούν να παρουσιάσουν έργο από το πουθενά και το χειρότερο μεταμφιέζονται φορώντας προβιά προβάτου.

Έτσι, με έκπληξη είδα  το δελτίο τύπου που εξεδόθη από το Δήμο από την επίσκεψη του Δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.

Είδηση 1η   Συζητήθηκε το αίτημα του Δήμου Λήμνου να δημιουργηθεί και δεύτερη πύλη εισόδου στο Μούδρο προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα υποδοχής κρουαζιερόπλοιων και η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και  στην ανατολική Λήμνο.
Γιατί πιστεύω ότι λέτε  τη μισή αλήθεια;
Να θυμηθούμε κύριε δήμαρχε τι ζήταγε ο τότε δήμαρχος Μούδρου; Την αξιοποίηση του λιμανιού του Μούδρου, ως επιβατικό λιμάνι.   Κρουαζιερόπλοια αγαπητέ  Δήμαρχε όπως σαν έχουν πει προφανώς είναι 180+μέτρα.  Μήπως  αυτό που θέλετε είναι να μεταφέρετε το λιμάνι της Μύρινας στο Μούδρο; Αν ναι γιατί δεν το λέτε;
Θέλετε να σας θυμίσω δήλωση του κ. Αδαμίδη στις 2 Μαϊ 2011 στο ΕΜΠΡΟΣ;
«Θετικές για την πορεία εξέλιξης του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Μούδρου χαρακτήρισε τις δύο εγκρίσεις χωροθέτησης των νέων έργων και της προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μύρινας, Κώστας Αδαμίδης. «Το νέο λιμάνι θα αναβαθμίσει το ανατολικό τμήμα του νησιού αλλά και τη Λήμνο ολόκληρη, δεδομένου ότι κατά γενική ομολογία ο Μούδρος είναι ασφαλέστατο λιμάνι, γεγονός που έχει αποδειχθεί και ιστορικά. Παράλληλα θα επιλύσει χρόνια προβλήματα προσέγγισης των πλοίων που αντιμετωπίζει η Λήμνος και ειδικά το λιμάνι της Μύρινας».
Αυτό που δεν ανέφερε ο αγαπητός Κώστας Αδαμίδης αλλά ούτε και εσείς κύριε Χατζηδιαμαντή  είναι  «ότι είναι λίγο δύσκολο να γίνει το κεντρικό λιμάνι της Λήμνου  εξαιτίας του  γεγονότος ότι θα αυξηθεί κατά πολύ ο χρόνος ταξιδιού και από Kαβάλα και από Λαύριο.»
Και κάτι ακόμα! Αλήθεια γιατί δεν είπατε για  την αξιοποίηση του λιμανιού στο Διαπόρι, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και αυτό ως εναλλακτική λύση που δεν θέλει και εκβαθύνσεις κιόλας;
Είδηση 2η:   Ο Δήμαρχος εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την συνεχιζόμενη ροή παράνομων μεταναστών και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιμετώπισης τους.
Αλήθεια γιατί δεν πήγατε στον κ Δένδια που είναι αρμόδιος υπουργός; Να σας πω εγώ . Πολύ καλά κάνατε Γιατί η εντοποιότητα του κ. Αναπληρωτή είναι αυτή που σας λύνει προβλήματα, όπως τα χρήματα που έδωσε για το Δήμο, τα χρήματα που εξασφάλισε για το Νοσοκομείο και τη τελική λύση της ανεξαρτητοποίησης του Νοσοκομείου, που ήταν καθαρά προσωπικές του παρεμβάσεις στη κυβέρνηση.   Βγάλτε ένα ευχαριστήριο Δελτίο τουλάχιστον ή φοβάστε μήπως σας μαλώσουν οι σύντροφοι σας και χαλάσουν το πολιτικό προφιλ;
 Eίδηση 3η Ο Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν σε παράκτιες περιοχές της Λήμνου από τις πρόσφατες κακοκαιρίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την παραλία του Ρωμέικου στη Μύρινα και του Αγ. Ιωάννη στον Κάσπακα.
Για το Ρωμέικο σας έχω γράψει τόσα αλλά απορώ γιατί δεν είπατε στον υπουργό ότι το τοιχίο στην άκρη της παραλίας έχει γκρεμιστεί από πέρυσι, και ουδείς έκανε κάτι, με αποτέλεσμα  το μέγεθος της ζημιάς να επεκταθεί  πριν περίπου δύο μήνες, στη διάρκεια κακοκαιρίας που έπληξε τη Λήμνο και ουσιαστικά το "αποτελείωσε" με κίνδυνο για καθίζηση του παρακείμενου οδοστρώματος.
Κατά τα άλλα ουδείς μπορεί να επιχαίρει με βαρύγδουπα δελτία Τύπου.




ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου