Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η ΠΡΟΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!!!!





Η ΠΡΟΑΡΕΤΗ ΤΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΕΠΙΒΙΩΣΗ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ!!!!

Η Ανδρεία είναι η επίσημη πρώτη αρετή και είναι ελληνική υπόθεση. Αποτελεί την μητέρα όλων των λοιπών αρετών. Γεννέτειρα της Ανδρείας η Δυσπιστία, τι εννοούμε;

Οι ελληνικές πόλεις έδιναν τεράστια σημασία εις την ανδρεία επειδή δεν εμπιστεύοντο τας φιλοφρονήσεις, τας υποσχέσεις, τα δώρα, τις συνθήκες και άλλα κουρουφέξαλλα των εχθρών υπό οιασδήποτε δεξιοτεχνίας και εκπαρουσιάσεως εκ μέρους των. Ο λόγος όπου είχαν αυτήν την σταση είναι επειδή γνώριζαν την ανθρώπινη φύση γνωρίζοντας τους εαυτούς των/γνώσθι σεαυτόν. Κατάλαβαν πως όστις έχει την δύναμη, την εξουσία και την ισχύν επιβάλλεται των άλλων με κοφτά γεμάτα νόημα μάγκικα λόγια «το μεγάλον ψάριν τρώγει το μικρόν». 

Όπως δεν αλλάζει η σωματική ανατομία, ψυχολογία, τροφανάγκη κ.α. δεν αλλάζει ούτε η επιθυμία, η πρόθεση η αρρωστημένη και κτηνώδης απληστία εν ίππω ευκαιρίας υπό την κατάλληλη ισχύν ή ψευδισχύν έστω.

Η ισχύς εν τη ενώσει, αμύνεσθαι περί πάτρης, αρχή των πάντων ο πόλεμος, αν θέλεις ειρήνη να προετοιμάζεσαι για πόλεμον κ.ο.κ.. Αν θέλεις να σε σέβουνται στην πειάτσα να δημιούργα φήμη σκληρού και κακού και συνάμα κτίσε ανάλογον ρωμαλαίον σωματότυπον και ενίοτε τα συναφή. Όταν ίστασαι η άρκτος (αρκούδα) δυστάζει να σε μουντάρει (επιθεθεί) ιδιαιτέρως εάν εξωτερικεύσεις το στέρνον και το στήθος σου και αν αυτά είναι μεγάλα ενώ συνάμα να θέσεις εις οριζόντια ή κάθετη ανάταση τας χείρας ή και μία χείρα επάνω και μία πλάγια και δη εναλλάσσοντας τες.

Τα ζώα δεν αλλάζουν ούτε οι άνθρωποι. Όταν νοιώθουν αδύναμα συμβιβάζονται όταν είναι σε πλεονεκτική θέση νίκης κατεπιβάλλονται των άλλων ζώων. Τα φυτά κάνουν το ίδιον, οι ρίζες του εκτοπίζουν τις ριζες τους γειτνιάζοντος δένδρου ακόμη και αν είναι γονέας του, ενώ με την σκιά τους περιορίζουν αναίσθητα την επαρκή φωτοσύνθεση εξ άλλων φυτών. 

Η πρόθεση της βλακείας δεν αλλάζει την φύση. Η πρόθεση αυτή είναι σοφή εάν προσκοπεί στην εξαγιοποίηση/εξαρετοποίηση του εαυτού. 

Η δυσπιστία είναι το φρούριον της διατήρησης, της παράδοσης, της συνέχειας, της επιβίωσης, της ύπαρξης. Εάν τα ζώα δεν ήσαν δύσπιστα δεν θα υπήρχε διότι πρωτίστως θα εξαφανίζοντο λόγω περισσής βλακείας τα βοτανοφάγα μυρηκαστικά ή ουχί και ύστερα τα θηρευτικά αφού θα επικόβετο βίαια η παράδοση της ζωής των βοτανοφάγων ειδών και δεν θα είχαν με τι να τραφούν. Τα διάφορα βοοειδή της Αφρικής όπως τα γκνου, τα βουβάλια, οι αντιλόπες κ.α. γεννούνται και σε μερικά λεπτά είναι έτοιμα να τρέξουν και συντρέξουν μαζί με τους γονείς τους. Γιατί η φύση επέθεσε αυτήν την αρετή της εκ γενετής άμεσης από την πρώτη στιγμή εγγρήγορσης σ’ αυτά τα νεογνά; Είναι η φύση ηλίθια ή γνωρίζει το γονίδιον του γκνου πως απειλείται εξ αρχής από το θηρευτικόν ζώον; Έτι δε, δεν είναι η φύση που έστειλε τα πυράνχας να παραμονεύουν εκεί που υπάρχουν ππαλαζζούκια/νεογνά πτηνά όπου κατά την πρώτη δοκιμαστική τους πτήση τα ήμισυ προσγειώνονται εν υδάτοις ποταμών ινά θρέψωσιν τα προαναφερώμενα οψάρια;;;; 

Συνεπομένως αντιλαμβάνεστε πως το φυσιολογικόν είναι να δυσπιστείτε ως προς τους ψευδόφιλους μας ως Ελληνισμός ανά καιρούς και να καταλάβουμε πως τα ωραιοπαρουσιάσματα τους και οι ωραιοπράξεις τους είναι εκγλυκαντικές παγιδευτικές παρατάξεις των κόλπων συλλήψεως ημών εντος κομμάτων και καταστροφικών πολιτικών εφαρμογών.  Οφείλουμε να είμαστε ξανά φυσιολογικοί καταλαβαίνοντας την μαγκιά της τόλμης να αμφισβητούμε έμμετρα και καχύποπτα τους πάντες.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΦΙΛΟΙ  Ή ΕΧΘΡΟΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ….  ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΦΑΝΕΡΑ ΝΑ ΕΞΕΥΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΜΑΤΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΣΜΕΝΟΙ. ΤΟΤΕ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙΣ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ, ΧΩΡΟΝ, ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.

Κανείς δεν κατανοεί μία κανθαρίδα επειδή είναι αδύνατη. Αυτή είναι η αδυναμία του ανθρώπου που τον τυφλώνει και τον εμποδίζει εις την προσπάθεια του να κατανοήσει Τον Θεόν, τον εαυτόν του και τον έκαστον πλησίον. Εάν κατανοήσεις τα πάντα με το λογιστικόν μυαλόν αλλά δίχως την συναισθηματική κατανόηση είναι ως να κατοικείς εντός τριανταφυλλώνα χωρίς να έχεις καν υποψιαστεί την μυρωδειά του και, πρώτα στο τριαντάφυλλον φαίνεται η οσμή και ύστερα η ευμορφία της όψης, αν δεν ιδείς την πρώτη είσαι ανάγωγος ν’ αναγνωρίσεις την δεύτερη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ




ΠΗΓΗ ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου