Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ.....ΤΕΛΟΣ.Διαβάστε ποιος νόμος πέρασε μουλωχτά στις ΗΠΑ όσο ο κόσμος ασχολιόταν με το σήριαλ της Βοστόνης!Καταλάβατε τώρα;

23/4/13

Να ποιο νομεσχέδιο πέρασε μουλωχτά στις ΗΠΑ όσο ο κόσμος ασχολιόταν με το σήριαλ της Βοστόνης! Κι αυτός ο νόμος επηρεάζει όλους μας, αφού ό,τι έχει να κάνει με το διαδύκτιο έχει τις ρίζες τους στις ΗΠΑ!

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε στις 18 Απριλίου τον νόμο Cyber Intelligence Sharing and Protect Act (CISPA), που έχει να κάνει με τον κυβερνοχώρο.

Οι νομοθέτες στη Βουλή ψήφισαν υπέρ του 288 έναντι 127 το απόγευμα της Πέμπτης. Στη συνέχεια θα κινηθεί προς τη Γερουσία κι ύστερα θα καταλήξει στο γραφείο του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για υπογαφή. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όμως, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ο πρόεδρος βέτο στο νομοσχέδιο.
Σε περίπτωση που ο CISPA κερδίσει την υπογραφή του προέδρου, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα ενθαρρύνονται να μοιραστούν οικειοθελώς τις πληροφορίες τους σχετικά με όποια cyberthreat (κυβερνοαπειλή) με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι συντάκτες του νομοσχεδίου λένε ότι αυτό είναι μια προσπάθεια για την καταπολέμηση μιας αυξανόμενης προσπάθειες να βλάψουν κρίσιμα δίκτυα υπολογιστών της Αμερικής και pilfer συστήματα ιδιωτικών επιχειρήσεων για την πνευματική ιδιοκτησία και άλλων ευαίσθητων εμπορικών μυστικών.

Ένας από τους δημιουργούς του νομοσχεδίου, ο Dutch Ruppersberger (D-Maryland), δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης την Τετάρτη ότι κάθε χρόνο κλέβονται εμπορίκά μυστικά αξίας 400 δισεκατ. δολ. Περνώντας CISPA, είπε, θα είναι μια κοινή λύση λογική σε μια απειλή που αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

"Αν ληστεύψουν το σπίτι σας καλείται το 911 και το αστυνομικό τμήμα έρχεται. Αυτό είναι το ίδιο σενάριο που εξετάζουμε εδώ", είπε.

Επίσης, ισχυρίζονται ότι ο CISPA θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των 25 εκατ. θυμάτων εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Mike Rogers
Ένας από τους συγγραφείς του νόμου, ο Mike Rogers, δηλώνει ότι δεν θα βρούμε ούτε μια επιχείρηση που να μην συμφωνεί με τον νόμο, αλλά...

Αλλά οι εταιρείες στην πραγματικότητα αντιτίθενται CISPA

Το Facebook μόλις τον περασμένο μήνα και με το ζόρι υπαναχώρηση κι έδωσε την υποστήριξή τους στον νόμο, σύμφωνα με την Declan Cnet του McCullagh, εκπρόσωπος του site κοινωνικής ενημέρωσης, η οποία λέει ότι προτιμούν μια νομοθετική «ισορροπία» που εξασφαλίζει «την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας."

Αφού είχε ανεπιτυχώς μπει για συζήτηση στο Κογκρέσο τον περασμένο χρόνο -για να κολλήσει στη Γερουσία - η Microsoft τελικά ενέκρινε τον νόμο αλλάζοντας στάση και τον αποδέχτηκε "αναγνωρίζοντας την ανάγκη αποτελεσματικής νομοθεσίας στον κυβερνοχώρο"!

Έτσι Yahoo, Google και Microsoft, τελικά... 'υπέκυψαν'.

Αυτοί που έχουν αντιταχθεί στο νομοσχέδιο είναι οι Mozilla, όπως και η Electronic Frontier Foundation (EFF) και η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. Στους μήνες που μεσολάβησαν από το περσινό αδιέξοδο στη Γερουσία, όμως, ο πρόεδρος έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο και να εγκρίνει ένα νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Mike McCaul
Άλλη βόμβα έσκαγε την ώρα της Βοστόνης!

Ο αντιπρόσωπος της Βουλής από το Τέξας, Mike McPaul, το είπε ξεκάθαρα:

"Τα πρόσφατα γεγονότα στη Βοστώνη δείχνουν ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί πρέπει να έρθουν κοντά", προκειμένου να περάσει ένα νομοσχέδιο που θα ενισχύσει την εθνική ασφάλεια, δήλωσε την Πέμπτη το πρωί. "Στην περίπτωση της Βοστώνης, υπήρχαν πραγματικές βόμβες. Σε αυτή την περίπτωση, είναι ψηφιακές βόμβες - και αυτές οι ψηφιακές βόμβες έρχονται όπου νάναι."

Το νομοσχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλες από πολλούς φορείς και άμεσα ενδιαφερόμενους στην Αμερική, αλλά η πλειοψηφία του κοινού, του παγκόσμιου κοινού, ήταν απορροφημένη από τα 'γεγονότα' της Βοστόνης. Το κακόγουστο θέατρο που στήθηκε για μια ακόμα φορά για να αποσπάσει την προσοχή και να γίνει η δουλειά τους στα μουλωχτά και με άλλοθι.

Μόλις πριν λίγες ώρες δημοσιεύσαμε άρθρο σχετικό Τα 'αναπάντητα ερωτήματα' του βομβαρδισμού της Βοστόνης αναφέροντας ακριβώς αυτό: Δυο οφέλη βλέπουμε από το φιάσκο της Βοστόνης, μια γενική πρόβα για στρατιωτικό νόμο και το δεύτερο, είναι πώς μπορείς να απασχολήσεις το παγκόσμιο, ως ένας άλλος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και να του τρελάνεις την προσοχή γυρίζοντας του το κεφάλι μια δεξιά και μια αριστερά!

Τελικά ο Ομπάμα έχει αποδειχθεί ο πιο αδίστακτος 'γλυκομίλητος' όλων των Προέδρων της Αμερικής και δεν είναι καθόλου τυχαίο ούτε άδικο που Ένας στους τέσσερις Αμερικανους πιστεύει ότι ο Ομπάμα είναι ο αντίχριστος!

Καταλάβατε τώρα; Τέρμα η ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου