Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η εκτελεστική εξουσία υπόσχεται ότι θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη!!!

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/09/newego_large_t_1101_54246195_type12128.jpg
Χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου έκανε μια δήλωση η οποία ομολογούμε ότι προβλημάτισε το μέσο συνετό δημοκρατικό πολίτη.


Συγκεκριμένα, επ’ ευκαιρία της σύλληψης βουλευτών και στελεχών του κόμματος της ΧΑ, ο κ. Αθανασίου είπε μεταξύ άλλων το εξής: «Και θέλω να πω, για ακόμα μία φορά, ότι για όλους που συνελήφθησαν, αν παραπεμφθούν σε δίκη θα υπάρξει Δίκαιη Δίκη». Εδώ όμως, ο μέσος συνετός δημοκρατικός πολίτης, ακούει έναν εκπρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας να υπόσχεται στο λαό ότι η ανεξάρτητη δικαστική εξουσία θα κάνει δίκαιη δίκη. Υπήρχε δηλαδή ποτέ περίπτωση να μην είναι δίκαιη η δίκη και έπρεπε να υπάρξει η διαβεβαίωση της εκτελεστικής εξουσίας περί αυτού; 
Με βάση το άρθρο 26 παρ. 3 του ισχύοντος Συντάγματος «H δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια, οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Eλληνικού Λαού». Από το άρθρο αυτό συνάγεται ότι κατά την άσκηση της δικαστικής λειτουργίας, το Σύνταγμα θεωρεί την την δικαστική εξουσία ανεξάρτητη και δεν προβλέπει την ανάμιξη ή την εγγύηση της εκτελεστικής εξουσίας για την δίκαιη κρίση της.
Ο μέσος λοιπόν πολίτης αναρωτιέται γιατί έγινε αυτή η δήλωση; Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήταν ένα πολιτικό λάθος.
Πέτρος Χασάπης
πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου