Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ

 
φωτο.Ν ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας δύο στρατιωτικές μονάδες τους επιφορτισμένες με καθήκοντα ειδικών αποστολών, στην Ευρώπη σε περίπτωση που χρειαστεί να τις μεταφέρουν στην πρωτεύουσα της Λιβύης, είπε στα ΜΜΕ εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Η κίνηση αυτή οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης στην Τρίπολη. Η πηγή διευκρίνισε ότι δόθηκε εντολή, ώστε να είναι έτοιμες σε περίπτωση αποστολής στην Τρίπολη, η μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, που έχει τη βάση της στη Στουτγάρδη της Γερμανίας καθώς και ένα τμήμα του Σώματος των Πεζοναυτών, που σταθμεύει στο Μορόν της Ισπανίας όπως αναφέρει το Voice of Russia.
Η λιβυκή κυβέρνηση όπως ήδη εδώ και μια εβδομάδα σας έχουμε αναφέρει διέταξε μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση σε μια προσπάθεια να απωθήσει τους παραστρατιωτικούς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη χρήση του νέου λιβυκού στρατού από την πτώση του μακαρίτη συνταγματάρχη Καντάφι το 2011.
Ο στρατός κάτω από της διαταγές του στρατηγού Yusef Al Mankoush, αναπτύχθηκε σε όλη την Τρίπολη σε μια προσπάθεια να προστατέψει την τάξη ενάντια στην αστυνομία και ομάδες πολιτοφυλακής, που κατευθύνονται από την Αλ Κάιντα.
Η επιχείρηση του στρατού περιλαμβάνει την ανάπτυξη βαρέως οπλισμού για να αναχαιτισθουν οι επιθέσεις, όπως αντιαεροπορικού οπλισμού και πολυβόλων στο κέντρο της Τρίπολης. Σίγουρα δεν μιλάμε για απλές διαδηλώσεις!
Ο Λίβυος εκπρόσωπος του στρατού  Hussein Al Faidi είπε ότι η επιχείρηση του στρατού έγινε με σκοπό την προστασία της Τρίπολης όπως και στρατηγικών εγκαταστάσεων από επιθέσεις. Ο Hussein Al Faidi συνέχισε λέγοντας ότι επιδιωκόμενος στόχος είναι και ο καθησυχασμός των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Προφανώς η κατάσταση είναι ήδη εκτός ελέγχου, και πολύ δύσκολο για τον νεοσύστατο "αντικανταφικό" στρατό να την σταθεροποιήσει.
Άλλη μια μεγαλειώδης επιτυχία της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, που  φυσικά τα αποτελέσματά της τα πληρώνουν αθώοι άνθρωποι. Υπενθυμίζουμε ότι η Αραβική Άνοιξη ουσιαστικά άνοιξε το δρόμο στην Αλ Κάιντα να δρα ανεξέλεγκτα από το Μαρόκο μέχρι την ινδική χερσόνησο. Προφανώς στις άμεσες φιλοδοξίες της είναι η δημιουργία φιλικών προς αυτή καθεστώτων σε όλο αυτό το "τόξο" με τελικό σκοπό την ενοποίηση αυτής της αχανούς έκτασης σε Χαλιφάτο.
Εμπόδιο στα σχέδια τους οι Σιίτες και οι Αλεβίτες (ένα περίεργο κράμα μουσουλμανικών και χριστιανικών δοξασιών), για αυτό και επιζητούν την εξόντωσή τους, αρχής γενομένης στη Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου