Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ευρώ ή Δραχμή?

http://www.akalyptos.gr/wp-content/uploads/2013/04/evrodraxmi2.jpg

Δημοσκοπήσεις έχουμε δει πολλές.
Δημοσκοπήσεις από κόμματα , από εφημερίδες ,”ανεξάρτητες” δημοσκοπήσεις από αμφιλεγόμενους φορείς ή πρόσωπα με αβέβαιες προθέσεις…
Για τους γνωρίζοντες τα κόλπα των κατευθυνόμενων δημοσκοπήσεων , τα πράγματα είναι απλά και όλα μπορούν να λειτουργήσουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση αρκεί να “στήσεις” κατάλληλα τις ερωτήσεις και εκτελέσεις την “έρευνα” στον κατάλληλο χρόνο.

Είναι μεγάλη κουβέντα το πως μπορείς να φτιάξεις μια δημοσκόπηση που φαινομενικά να είναι ανεξάρτητη και που ελεύθερα ο καθένας θα μπορεί να δηλώσει την άποψη του , αλλά στην πραγματικότητα να είναι φτιαγμένη ώστε να εξαχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα και αποτελεί ειδικό μάθημα στην επιστήμη του marketing και της ψυχολογίας.
Για εμάς η πραγματικά ανεξάρτητη δημοσκόπηση θα πρέπει να έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα και να έχει ένα και ευθύ ερώτημα. Θα πρέπει ακόμα να έχει πολύ χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί και κοινοποιήθει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους ώστε να μεγαλώσει το δείγμα.
Μια τέτοια δημοσκόπηση – δημοψήφισμα διοργανώνουν οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ με βάση το απλό ερώτημα Ευρώ ή Δραχμή και χρόνο ολοκλήρωσης το τέλος Απριλίου.
Πέρα από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις ή σκοπιμότητες θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ως Έλληνες το τι πραγματικά θέλουμε.
Αυτό θα έπρεπε να το έχει κάνει η συντεταγμένη πολιτεία διοργανώνοντας επίσημο δημοψήφισμα , αλλά δυστυχώς αυτή είναι πλήρως παραδομένη στα συμφέροντα και τους δανειστές μας και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να δει και επίσημα αυτό που φοβάται…
Πρέπει να αποφασίσουμε το αν θέλουμε , με ότι αυτό συνεπάγεται και το ζούμε καθημερινά , να παραμείνουμε στο ευρώ ή αν θέλουμε , με ότι αυτό θα σημάνει και κανείς δεν μας λέει τεκμηριωμένα , η επιστροφή μας στο Εθνικό μας νόμισμα , την Δραχμή.
Προσωπικά και δεν έχω κανέναν λόγο να το κρύψω , είμαι υπέρ της επιστροφής της Πατρίδας στην δραχμή , γνωρίζοντας τις αμέτρητες δυσκολίες τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Η ιστορία Ευρώπη – Ευρώ σημαίνει πλέον παράδοση των Εθνικών κρατών στα χέρια κάποιων που από όσα δείχνουν τα πράγματα δεν θα είναι οι θεσμικά προβλεπόμενοι απ τις συμφωνίες και τις διακηρύξεις , αλλά οι ποιο ισχυροί οικονομικά και κάτι τέτοιο το θεωρώ ανεπίτρεπτο και χυδαίο.
Δεν είναι τυχαίο το μένος όλων των Νοτιοευρωπαίων κατά της Γερμανίας , η οποία σε κάθε θέμα και χωρίς κανένα θεσμικό ρόλο , παρεμβαίνει παρέα με το ΔΝΤ , που επίσης δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στην Ε.Ε. και συνδιαμορφώνουν την στρατηγική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταντήσει δούρειος ίππος για την επεκτατική πολιτική της Γερμανίας που έχει δυστυχώς χαραγμένη στο DNA της την στάμπα του παγκόσμιου τρομοκράτη που δημιουργεί παγκόσμιους πολέμους.
Δεν έχει κανέναν νόημα ούτε το κοινό νόμισμα , ούτε η κοινή πολιτική , απ την στιγμή που αυτά δεν θα λειτουργήσουν μέσα σε ένα δημοκρατικό περιβάλλον με κανόνες ισοτιμίας και ισοπολιτείας και βασικό άξονα το συμφέρων ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων πολιτών και απόλυτο σεβασμό στην Ιστορία , στα ήθη και τα έθιμα τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυστυχώς ένα χαμένο παιχνίδι , ένα όμορφο όνειρο που έγινε αμείλικτος εφιάλτης και δεν μπορεί να έχει κανένα μέλλον.

Παρακαλώ – Προσκαλώ – Προκαλώ όλους να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία (εδώ) ώστε να μπορέσουμε , έστω και χωρίς την θεσμική εμπλοκή του συντεταγμένου Ελληνικού κράτους , να μετρήσουμε τα θέλω μας για να προγραμματίσουμε τα μπορώ μας…

 

 

 

 

http://aaellines.org 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου