Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ: ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ..;;;


συντάχθηκε απο τον/την κόμπρα

Παρατηρώντας πρίν λίγο τα γεγονότα στον ΣΚΑΙ με θέμα  τις βίλες των πολιτικών διερωτήθηκα πόσο βλάκας και ηλήθιος είναι ο έλληνας.Άκουγα για Λιάπηδες και Καμμένους και για πόσους άλλους που έκαναν χρήση κοινοτικών κονδυλίων,ανεξέλεγκτα.
Ο ένας πήρε δάνεια και από πέντε ενοικιαζόμενα.....έκανε συγκρότημα και μετά από μια πενταετία(βάσει νόμου).....την έκανε βιλάρα για τα γεράματα,ο άλλος ''φτωχός''συνταξιούχος,τα ίδια.
 
ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΪΔΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑ..;;; Ο ΛΙΑΠΗΣ ΕΠΕΡΝΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ 2008 Ή ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ;
.
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ:
Για μια ακόμη φορά τρολλάροντας τα παπαγαλάκια της Συγγρού, προσπαθούν να κρύψουν τα μέτρα που παίρνουν και που θα πάρουν, δημοσιεύοντας άρθρα που έχουν αποδειχτεί ως ψευδή και εκσφενδονίζοντας  για άλλη μια φορά λάσπη ενάντια στον Πάνο Καμμένο και την οικογένειά του.
Ο Πάνος Καμμένος με την μέχρι σήμερα στάση του παραμένει το μεγάλο αγκάθι στα σχέδια της Νέας Τάξης πραγμάτων.
Σας παραθέτουμε λοιπόν τα έγγραφα εκείνα που δείχνουν πως είναι...
πέρα για πέρα όλα τυπικά και νόμιμα.
Βλέπουμε στα έγγραφα πως ούτε ο κ.Καμμένος ούτε η σύζυγός έχουν ποσοστά στην βίλα της Ικαρίας.
Διαπιστώνουμε ακόμα πως ο κ. Καμμένος πλήρωσε από την τσέπη του για την παραμονή προσκεκλημένων του στην βίλα.
Το βιβλίο κίνησης είναι και η τρανταχτή απόδειξη πως η βίλα χρησιμοποιείτε για αυτό που επιδοτήθηκε.


Ιδού και το τιμολόγιο πληρωμής:

Άλλο ένα ντοκουμέντο είναι το ειδικό σήμα του ΕΟΤ:


Συνεχίζουμε... Φύλλο ελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ημερομηνία υποβολής Φακέλου για την επένδυση επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ 12 Μαΐου 2003 και Ημερομηνία προέγκρισης 24/08/2004


Και η υπεύθυνη δήλωση που κλείνει τα στόματα και ανοίγει τον δρόμο για Αγωγές κατά παντός υπευθύνου με εξαίρεση τον κ Άδωνι Γεωργιάδη  του οποίου ο λόγος μετά από όλα αυτά πλέον δεν έχει καμία αξία.

Σύμφωνα με καταγγελίες η οικογένεια του Μ. Λιάπη αξιοποίησε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις από την περίοδο 1992-1993 για την ανακαίνιση του σπιτιού που κατέχει στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, οι οποίες παραχωρήθηκαν για τη διαμόρφωση τουριστικών καταλυμάτων,ς τα οποία όμως ποτέ δεν φιλοξένησαν ούτε έναν τουρίστα στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση για τη μετατροπή της πολυτελούς οικίας εγκρίθηκε από την αμαρτωλή εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.» για την οποία ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη από την Εισαγγελία Καρπενησίου ότι διώκονται για απιστία τα 18 μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας που υπηρέτησαν μέχρι τα τέλη του 2010 γιατί παρείχαν παρανόμως εγγύηση προκειμένου η εταιρεία να λάβει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ.
Μεταξύ των διωχθέντων είναι και ο νυν βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ και πρώην νομάρχης Κ. Κοντογεώργος, ο οποίος την περίοδο 1992-1993 ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Ευρυτανίας Α.Ε.» όταν εγκρίθηκε από την εταιρεία η κοινοτική χρηματοδότηση για την οικογένεια Λιάπη με σκοπό την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων στο σπίτι που βρίσκεται στο Μεγάλο Χωριό.
Με... επιδότηση το σαλέ του Μιχάλη Λιάπη
Σύμφωνα με καταγγελίες πρώην στελεχών της εταιρείας, αλλά και τοπικών παραγόντων, ο Μιχάλης Λιάπης αξιοποίησε τη θέση που κατείχε στην τότε κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη καθώς είχε οριστεί υφυπουργός Εμπορίου και ενέταξε την οικία στο Μεγάλο Χωριό, που ανήκε στη θεία του Βασιλική Λιάπη, σε κοινοτικό πρόγραμμα για την προώθηση του αγροτοτουρισμού με στόχο την κατασκευή περίπου 5 τουριστικών καταλυμάτων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ποσό της επιχορήγησης άγγιζε τα 10 εκατ. δραχμές καθώς για την κατασκευή κάθε δωματίου, το πρόγραμμα επιχορηγούσε 2 εκατ. δραχμές. Την εποχή εκείνη η εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.» ήταν θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις που αφορούσαν τον αγροτοτουρισμό καθώς και άλλες δραστηριότητες.
Το αρχοντικό Λιάπη δεσπόζει στο Μεγάλο Χωριό. Την κατασκευή του... ανέλαβαν, χωρίς βέβαια να ερωτηθούν, οι Ελληνες πολίτες.
Το αρχοντικό Λιάπη δεσπόζει στο Μεγάλο Χωριό. Την κατασκευή του... ανέλαβαν, χωρίς βέβαια να ερωτηθούν, οι Ελληνες πολίτες.
Διευθύνων σύμβουλος στην «Ευρυτανία Α.Ε.» εκείνη την περίοδο ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ στον νομό Κ. Κοντογεώργος, ο οποίος ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το σπίτι του συμπατριώτη του Μιχάλη Λιάπη ο οποίος κατάγεται και αυτός από την περιοχή. Με την έγκριση του προγράμματος ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανακατασκευή της οικίας και η χρηματοδότηση γινόταν με δόσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την πορεία των εργασιών.
Οπως καταγγέλλουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής η οικογένεια Λιάπη αξιοποίησε όλα τα «παραθυράκια» του νόμου και αναμόρφωσε την πολυτελή οικία στο Μεγάλο Χωριό αντλώντας το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης χωρίς όμως να λειτουργήσει ούτε μία μέρα ως αγροτοτουριστικός ξενώνας.
Παράγοντες της τοπικής κοινωνίας σημειώνουν μάλιστα ότι για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων θα έπρεπε να δοθεί τελική έγκριση από τον ΕΟΤ προκειμένου να χορηγηθεί και η τελευταία δόση της χρηματοδότησης, η οποία όμως δεν παραχωρήθηκε κατά τον τελικό έλεγχο των εργασιών.
Με... επιδότηση το σαλέ του Μιχάλη Λιάπη
Με τη συγκεκριμένη μέθοδο ο Μιχάλης Λιάπης εξασφάλισε την πλήρη ανακαίνιση της πολυτελούς οικίας στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, η οποία του ανήκει κατά 50% όπως δηλώνει στο «πόθεν έσχες» που καταθέτει μετά τον θάνατο της θείας του, Βασιλικής Λιάπη.
Το δωράκι στον υπουργό από την αμαρτωλή εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.»
Με... επιδότηση το σαλέ του Μιχάλη Λιάπη
Οι «χαλαροί» μηχανισμοί ελέγχου για τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις του πρώτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης, σε συνδυασμό με την κατάληψη υπουργικού θώκου από τον Μιχάλη Λιάπη την περίοδο 1991-93 αλλά και την τοποθέτηση του ομοϊδεάτη και συντοπίτη του πρώην υπουργού, Κ. Κοντογεώργου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην «Ευρυτανία Α.Ε.» αποτέλεσαν το ιδανικό περιβάλλον για την αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων με στόχο την ανακαίνιση της πολυτελούς κατοικίας της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό.
Βασικό «όχημα» για την έγκριση των κοινοτικών κονδυλίων ήταν η εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.» με διευθύνοντα σύμβουλο, τότε, τον νυν βουλευτή της ΝΔ Κ. Κοντογεώργο που σύμφωνα με μαρτυρίες τοπικών παραγόντων προώθησε την έγκριση της χρηματοδότησης για το σπίτι του Μιχάλη Λιάπη.
Ο βουλευτής σήμερα της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργος, τότε πρόεδρος της «Ευρυτανίας Α.Ε.».
Ο βουλευτής σήμερα της ΝΔ, Κ. Κοντογεώργος, τότε πρόεδρος της «Ευρυτανίας Α.Ε.».
Η υπόθεση της «Ευρυτανία Α.Ε.» με πρωταγωνιστή τον νυν βουλευτή Κ. Κοντογεώργο, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στις αρχές της δεκαετίας του '90 και πολιτικός προϊστάμενος ως νομάρχης Ευρυτανίας από το 2006 έως και το 2010, επανέρχεται στο προσκήνιο 23 χρόνια μετά τη χρηματοδότηση από κοινοτικά κονδύλια της «ανακαίνισης» στη βίλα Λιάπη που βρίσκεται στο Μεγάλο Χωριό.
Μόλις την περασμένη Πέμπτη η εισαγγελία Λαμίας ανακοίνωσε τη δίωξη του βουλευτή Ευρυτανίας Κ. Κοντογεώργου με παράλληλη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιβολή εγγύησης 60.000 ευρώ για την παροχή παράνομης εγγύησης από τη νομαρχία Ευρυτανίας προς την εταιρεία το 2010, προκειμένου να λάβει δάνειο 4,5 εκατ. ευρώ.
Το μεγάλο κόλπο
Η «Ευρυτανία Α.Ε.» λειτουργούσε ως πολυμετοχική εταιρεία θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας μέχρι το 1998-'99. Την περίοδο εκείνη η νομαρχία Ευρυτανίας αγόρασε τις μετοχές της τράπεζας με αποτέλεσμα να μετατρέψει την εταιρεία σε νομαρχιακή επιχείρηση με αντικείμενο την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Με την πάροδο των ετών η «Ευρυτανία Α.Ε.» δημιούργησε «τρύπα» στα οικονομικά της λόγω κακοδιαχείρισης με αποτέλεσμα το 2010 -την περίοδο που νομάρχης ήταν ο νυν βουλευτής της ΝΔ στον νομό, Κ. Κοντογεώργος- να ζητήσει δάνειο προκειμένου να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και προμηθευτές. Το ύψος του δανείου-μαμούθ έφτασε τα 4,7 εκατ. ευρώ αλλά για να γίνει σύμβαση μεταξύ της εταιρείας και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ζητήθηκε να υπογράψει ως εγγυητής ο πλειοψηφών μέτοχος, που ήταν η νομαρχία Ευρυτανίας.
Ο τότε νομάρχης Κ. Κοντογεώργος εισηγήθηκε στο νομαρχιακό συμβούλιο και πέτυχε να αναλάβει τον ρόλο του εγγυητή η Νομαρχία Ευρυτανίας. Το δάνειο των 4,7 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε τελικά στην «Ευρυτανία Α.Ε.» αλλά έκτοτε δεν καταβλήθηκε καμία δόση από την εταιρεία προς την τράπεζα, με αποτέλεσμα να καλείται σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλει τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.
Η Δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά την υπόθεση του δανείου προς την αναπτυξιακή «Ευρυτανία Α.Ε.» μετά από καταγγελίες για κακοδιαχείριση στην εταιρεία, απλήρωτους εργαζόμενους αλλά και συμμετοχή με υψηλά ποσοστά στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιρειών-φαντάσματα, που παρήγαγαν ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.
Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Καρπενησίου, που εξετάζουν την υπόθεση την τελευταία τετραετία, την περασμένη Πέμπτη που ολοκλήρωσαν την ανάκριση, αποφάσισαν να επιβάλουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα εκτός από τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο, και στα 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως την 31η Δεκεμβρίου 2010.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον βουλευτή αλλά και τα πρώην μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου είναι βαρύτατες, μεταξύ των οποίων κατηγορούνται και για το αδίκημα της απιστίας. Οι ανακρίσεις συνεχίζονται και στα μέλη της διοίκησης της εταιρείας που εισέπραξαν τα ποσά του υπέρογκου δανείου ενώ ελέγχονται όλες οι αποφάσεις διάθεσης των κονδυλίων.
Το ποσό της εγγύησης για τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα υψηλό και αναμένεται προσφυγή των δικηγόρων του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ευρυτανίας μέχρι τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας για μείωση ή εξάλειψη της εγγυοδοσίας.
Η υπόθεση έχει μεταβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, οποίος θα κρίνει αν το ζήτημα θα τεθεί στο ακροατήριο ή θα πρέπει να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.
Με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ασχοληθεί οι οικονομικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι συνέταξαν πόρισμα που κοινοποιήθηκε στη Δικαιοσύνη, ενώ ο ίδιος ο Κώστας Κοντογεώργος ως βουλευτής ζήτησε και πήρε την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.
Ηρθαν οι καμπάνες
Μόλις την περασμένη Πέμπτη η Εισαγγελία Λαμίας ανακοί­νωσε τη δίωξη του βουλευτή Ευρυτανίας Κ. Κοντογεώργου (και πρώην επικεφαλής της «Ευρυ­τανία Α.Ε.») με παράλληλη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επιβολή εγγύησης 60.000 ευρώ
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το 

 
 Σας ευχαριστούμε  για την επίσκεψη




πηγές συνεργασίας  sibilla-gr-sibilla.
ethnos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου