Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

8 χρόνια φυλακή στον πλουσιότερο Έλληνα δημόσιο υπάλληλο

Βαρύς έπεσε τελικά ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον δημόσιο υπάλληλο, στους 22 τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν 4,1 εκατομμύρια ευρώ. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 8 ετών, εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε 1η και 15η μέρα του μήνα.

Ο δημόσιος υπάλληλος, πρώην δασάρχης Πόρου, κατηγορείτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος καθώς το πόρισμα των Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, συμπέρανε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα τεράστια ποσά στους λογαριασμούς του. Βέβαια, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, έπρεπε ένας πολίτης (!) να αποφασίσει να ασχοληθεί προσωπικά με την υπόθεση, καταγγέλλοντας τις παρανομίες και να υποστεί, φυσικά, το προσωπικό κόστος. Από την καταγγελία, μέχρι το “ξήλωμα” του επίορκου, πέρασε περισσότερο από μια δεκαετία. Έτσι διώκεται η διαφθορά στη χώρα μας. Άμεσα…
Στη δίκη όμως ακούστηκαν πολλά, για έναν υπάλληλο, που διακινούσε εκατομμύρια και εμφανιζόταν σαν επιχειρηματίας.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο δασαρχείο Πόρου του πρώην δασάρχη από το 1995 μέχρι το 2008, όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο από μια σειρά μαρτύρων, έχουμε ένα όργιο διαφθοράς.
Αφού και ο πρώην δασάρχης μετά από αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος έχει απολυθεί και από την υπηρεσία του.
Γιατί επέτρεψε με απόφαση του να τοποθετηθεί μια μεγάλη τσιμεντένια εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, μεγάλης εταιρείας, στην καρδιά του δάσους του Πόρου, στις «Καμάρες» κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα.
Το μεγάλο ερώτημα για αυτό που πλανιόταν στον Πόρο και στην Τροιζηνία ολόκληρη, ήταν πως μια μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορούσε να κατακρεουργεί την καρδιά του δάσους και οι φτωχοί αγρότες που «περιέκοβαν» τα χωράφια τους που καλλιεργούν χρόνια να σύρονται στα δικαστήρια για παραβίαση των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.
Όμως στην περιοχή του Πόρου, της Ύδρας , των Σπετσών, της Τροιζηνίας ,πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, οικονομικοί παράγοντες δεν έχουν διωχθεί, για βίλες, για πισίνες μέσα στο δάσος, όταν έχουν διωχθεί απεινώς δεκάδες φτωχοί αγρότες για μικροζημιές δασικής βλάστησης.
Γι’ αυτό και στη Βουλή έχουν κατατεθεί δεκάδες ερωτήσεις, αναφορές και καταγγελίες γι’ αυτό το όργιο της διαφθοράς.
Βέβαια τον πρώην δασάρχη στήριζαν και παράγοντες του Πόρου και της Τροιζηνίας. Δήμαρχοι, τοπικοί παράγοντες που προφανώς είχαν κάθε συμφέρον να μην είναι σε σύγκρουση μαζί του, επειδή συμπεριφερόταν ως «αυτοκράτορας» που όπως δήλωνε δεν τον «κουνούσε» κανένας. Γιατί προφανώς εξυπηρετούσε τα μεγάλα συμφέροντα και καταδίωκε τα μικρά δικαιώματα για να φαντάζει άτεγκτος, σκληρός, υπηρεσιακός, και αδιαπραγμάτευτος.
Στους λογαριασμούς βρέθηκαν άλλωστε χρήματα που είχαν καταθέσει εφοπλιστές που είχαν βίλες μέσα στο δάσος στοιχείο αδιαμφισβήτητο διαπλοκής και διαφθοράς.
Ενώ ακόμη είχαν αποχαρακτηρισθεί σε χρόνο ρεκόρ εκτάσεις του Δημοσίου ως μη δασικές, οι οποίες βρίσκονται υπό καταπάτηση και προωθείται η πώληση τους σε ξένα συμφέροντα.
Σε αυτό το όργιο της διαφθοράς, έβαλε τέλος η απόφαση του τότε βουλευτή της περιοχής κ. Μ. Μπεντενιώτη, ενός πολιτικού αδιαμφισβήτητης ηθικής λειτουργίας.
Γιατί εκτός από τις ερωτήσεις στη Βουλή προώθησε και τον έλεγχο των Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από το πόρισμα των οποίων αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.
Ενώ η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει ούτε και με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, αφού βρίσκονται και άλλες συναφείς υποθέσεις σε εισαγγελικό έλεγχο.
Γιατί ακόμα θα διερευνηθούν και όλες οι άλλες περιπτώσεις αποχαρακτηρισμών μεγάλων εκτάσεων όπως εκείνη στη «Ζούρβα» της Ύδρας, στο «Σφακοβούνι» της Τροιζήνας.


itabloid.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου