επικαλέστηκε την Ιρλανδία λέγοντας ότι, αφού εκπλήρωσε το πρόγραμμα με τα μνημόνια βγήκε στις αγορές, προσπαθώντας να μας παραμυθιάσει ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και είναι θέμα χρόνου για την Ελλάδα να βγει σύντομα στις αγορές.
Γνωρίζει πολύ καλά ο δοσίλογος της Πορτογαλίας ότι η Ιρλανδία ήταν η μοναδική χώρα που έπρεπε να διοργανώσει δημοψήφισμα, βάσει του συντάγματός της.
Έτσι διεξήχθη για πρώτη φορά δημοψήφισμα στις 12 Ιουνίου 2008.
Το αποτέλεσμά του, όμως, ήταν αρνητικό. Συγκεκριμένα ψήφισε υπέρ το 47%, ενώ κατά το 53%.
Για να μπορέσει να συνεχιστεί η διαδικασία επικύρωσης της Συνθήκης της Λισσαβώνας η ιρλανδική κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στις 2 Οκτωβρίου του 2009.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε αφότου η Ιρλανδία έλαβε εγγυήσεις από την ΕΕ για θέματα όπως η φορολογία, η έκτρωση και η εθνική άμυνα, τα οποία πιστεύεται ότι οδήγησαν στο αρνητικό αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα του ήταν θετικό.
Πιο συγκεκριμένα ψήφισε υπέρ το 67,1%, ενώ κατά το 32,9%.
Το αποτέλεσμα ήταν να διαχειριστεί από μόνη της το τραπεζικό σύστημα και με την απειλή να αφήσει τις τράπεζες να φτωχύνουν αντί να προβεί στην ανακεφαλαίωση τους με χρήματα του Ιρλανδικού λαού, οι ιδιωτικές τράπεζες φρόντισαν να επαναφέρουν τα κεφάλαια που είχαν βγάλει στο εξωτερικό αλλιώς θα έκλειναν.
Και γνωρίζει ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλες μικρές χώρες όπως η Πολωνία, Λιθουανία κλπ, οι οποίες είχαν πολιτικούς που δεν έσκυψαν στην Μερκελ, οι οποίες για την ώρα ρυθμίζουν μόνες τους τα οικονομικά τους.
ksipnistere.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου