Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αθώος ο Κοσκωτάς για την απόπειρα δολοφονίας παλαίμαχου ποδοσφαιριστή

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος πριν από 20 χρόνια καταδικάστηκε για το γνωστό σκάνδαλο που επηρέασε την τότε πολιτική ζωή του τόπου βρέθηκε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αυτή τη φορά όμως κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η κατηγορία σε βάρος του άλλοτε κραταιού τραπεζίτη αφορούσε την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ.Σιδέρη.

Ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, δεν προσήλθε στο δικαστήριο ενώπιον του οποίου είχε παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας αλλά επέλεξε να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του Τάκη Μιχαλόλια.

Για την ίδια υπόθεση, εκτός από τον Γιώργο Κοσκωτά, κατηγορούμενος ήταν και ο Χρήστος Δρίβας, επίσης, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την κυρία Χριστίνα Νικολοπούλου και επίσης αθωώθηκε. Απών από το δικαστήριο, για λόγους υγείας, ήταν και ο Γ. Σιδέρης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, στις 15 Νοεμβρίου 2007 ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και νυν επιχειρηματία Γιώργος Σιδέρης, δέχτηκε επίθεση έξω από το σπίτι του από δυο αγνώστους οι οποίοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζαν: «Γιατί, ρε π@@, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;». Στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο Γ. Σιδέρης είπε τότε ότι δεχόταν πιέσεις σχετικά με 14 μεζονέτες που ανήκαν στην Τράπεζα Κρήτης. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, «ο Κοσκωτάς, που ήταν πρόεδρος του Ολυμπιακού Πειραιώς και ιδιοκτήτης της Τράπεζας Κρήτης, είχε ζητήσει από τον Γ. Σιδέρη να του δώσει ένα ποσό που αντιστοιχούσε σε κάποιες μεζονέτες».

Σιδέρης-Κοσκωτάς
Σιδέρης-Κοσκωτάς


Καταθέτοντας στη δίκη η σύζυγος του Γ.Σιδέρη, είπε: «κατά την άποψη μου πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι υπήρξαν αυτές οι πιέσεις για τις μεζονέτες» εκφράζοντας, όμως, παράλληλα αμφιβολίες για την εμπλοκή Κοσκωτά λέγοντας «μήπως κάποιος χρησιμοποίησε το όνομα του Κοσκωτά σε αυτή την ιστορία».
.zougla.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου