Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ 'Παρμενίων 2014' - Διακλαδική στρατιωτική άσκηση στην Αλεξανδρούπολη.




Άρμα μάχης Leopard-2A4 στο Πεδίο Βολή ΑΕΤΟΣ κατά την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014.
Παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» στο Νομό Έβρου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση. Η Εθνική Διακλαδική Άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 διεξήχθη από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών επί 24ώρου βάσεως με σκοπό την εφαρμογή και αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής τελικής φάσης εκτελέστηκαν βολές ακριβείας από άρματα μάχης Leopard-2HEL και Leopard-2A4, πυρά από αεροσκάφη F-16 και F-4E της Πολεμικής Αεροπορίας, βολές αντιαρματικών πυραύλων και ρουκετών από επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και πυρά υποστηρίξεως από αυτοκινούμενα πυροβόλα και βαρέα όπλα της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.
Μετά την λήξη της άσκησης, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, o Πρωθυπουργός A. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Ελλάδα της υπερηφάνειας , η Ελλάδα της ισχύος, η Ελλάδα του κύρους είναι εδώ. Στη Θράκη μας, σε όλη την Πατρίδα μας. Η Θράκη είναι μια από τις πιο ασφαλείς γωνιές της Ελλάδας μας. Θέλω πραγματικά να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις για αυτή την εξαίρετη, από κάθε πλευρά, άσκηση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο εγγυητής της ασφάλειας της Πατρίδας μας και επαναλαμβάνω ότι είμαστε εδώ, είδαμε με υπερηφάνεια τη δύναμη, την αξιοπρέπεια και το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να πω ότι η πολιτεία θα κάνει εκείνο που πρέπει προκειμένου να ανταποκριθεί με κάθε μέσο στις συνθήκες, στις ανάγκες, ακόμα και με το θέμα του μισθολογίου, για να διασφαλίσει και το μέλλον σε αυτά τα λαμπρά παιδιά. Αυτή  είναι η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη, που την είδαμε να υπάρχει πίσω από κάθε αεροπλάνο, από κάθε ελικόπτερο, από κάθε άρμα. Και θέλω κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ πραγματικά να σας συγχαρώ για αυτή την καταπληκτική εμπειρία που δώσατε σήμερα σε όλους που βρισκόμαστε εδώ. Είναι τιμή για όλους μας που παρευρεθήκαμε στην άσκηση. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»
Εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής Ηγεσίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έχοντας την ευθύνη εξ’ ονόματος της κυβέρνησης για αυτό τον τόσο σημαντικό, ευαίσθητο εθνικό τομέα, σας διαβεβαιώνω ότι αυτό που σήμερα βιώσατε και είδατε είναι η αντανάκλαση της πραγματικότητας στον χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στον χώρο που, όπως συνηθίζω να λέω, εκδηλώνεται στην πιο περίτρανη μορφή της, η Ελλάδα της τιμής, των αξιών, του καθήκοντος. Και αυτό οφείλεται πάνω απ’ όλα στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα παρά και πέρα από την κρίση παραμένει μια ισχυρή χώρα, χάρη στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται πάντοτε στην υπηρεσία του ανώτερου σκοπού τους που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά και οσάκις χρειαστεί στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας».
Ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, απηύθυνε, στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε στην άσκηση, το ακόλουθο μήνυμα:
«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διακλαδικής Άσκησης ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014″, στην οποία η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε, με το σύνολο των αεροπορικών μας δυνάμεων με απόλυτη επιτυχία, εκφράζω την ικανοποίησή μου και τα συγχαρητήριά μου, σε όλους τους συμμετέχοντες για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και τις υψηλές επιδόσεις που επέτυχαν. Ήταν μια άριστα οργανωμένη και μεγάλης διάρκειας προσπάθεια, για την υλοποίηση της απόφασης ανάδειξης του 2014 σε “έτος προβολής της Αεροπορικής μας Ισχύος” και σε συνέχεια των αεροπορικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας “ΗΝΙΟΧΟΣ 2014″ και “ΚΑΜΠΕΡΟΣ 2014″. Στην άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” επιβεβαιώθηκε για ακόμη μια φορά, τόσο η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και η αντοχή του προσωπικού της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όσο και η αξιοπιστία των αεροσκαφών, των οπλικών συστημάτων και των μέσων υποστήριξης με εξαιρετικά αποτελέσματα. Νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε στην Πολεμική μας Αεροπορία. Νιώθουμε υπερήφανοι που υπηρετούμε την Πατρίδα μας».
Την άσκηση παρακολούθησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Οικονόμου. Διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Υπουργούς και Υφυπουργούς της Κυβέρνησης, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτές καθώς και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, ήταν παρόντες στο Πεδίο Βολής «ΑΕΤΟΣ» και διαπίστωσαν την άρτια επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Άρμα μάχης Leopard-2HEL.
Oι τεθωρακισμένοι σχηματισμοί του Δ΄ΣΣ παραγματοποίησαν εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος.
δδ
Tεθωρακισμένο όχημα αντιαρματικών βλημάτων M901 ΙΤV.
H TAMΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 έστειλε μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.
H TAMΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-2014 έστειλε μήνυμα αποτροπής προς κάθε κατεύθυνση.
Τα UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού κατά την αεροκίνητη ενέργεια.
Τα UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού κατά την αεροκίνητη ενέργεια.
Eλικόπτερο UH-1H Huey
Νοσοκομειακό ελικόπτερο UH-1H Huey κατά τη διάρκεια της άσκησης.
Boλές ρουκετών από επιθετικό ελικόπτερο ΑΗ-64Α+ Apache του
Boλές ρουκετών από ΑΗ-64Α+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων.
Βολή
Βολή αντιαρματικού πυραύλου Hellfire από ΑΗ-64DHA Longbow Apache.
Eντυπωσιακή άφεση θερμοβολίδων μετά από ρίψη βομβών γενικής χρήσης.
Eντυπωσιακή άφεση θερμοβολίδων ενός F-4E παράλληλα με τη ρίψη βομβών γενικής χρήσης.
Μη
Η ευστοχία των βολών της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν για ακόμα μια φορά εντυπωσιακή.
Ο καταιγισμός πυρών και οι εκκωφαντικές εκρήξεις στο Πεδίο Ασκήσεων ΑΕΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης έγιναν αισθητές μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο καταιγισμός πυρών και οι εκκωφαντικές εκρήξεις στο Πεδίο Ασκήσεων ΑΕΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης έγιναν αισθητές μέχρι τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τα ΤΟΜΠ προωθούνται,
Τα ΤΟΜΠ προωθούνται.
 βολές απόλυτα ακριβείς με πραγματικά πυρομαχικά, βόμβες Μ
Οι εύστοχες βολές αεροσκαφών με πραγματικά πυρομαχικά σε πεδίο όπου ασκούνται ενεργά επίγεια τμήματα αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού της Πολεμικής Αεροπορίας.
Άρμα μάχης Leopard-2A4 εκτοξεύει καπνογόνες βομβίδες...
Άρμα μάχης Leopard-2A4 εκτοξεύει καπνογόνες βομβίδες…
ρ
…για προστασία από την εχθρική παρατήρηση και στόχευση.
Άφεση θερμοβολίδων από F-16.
Άφεση θερμοβολίδων από F-16.
Ελικόπτερο ΑΗ-64Α+ Αpache πριν την εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος Hellfire.
Ελικόπτερο ΑΗ-64Α+ Αpache πριν την εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος Hellfire.
Τα επιθετικά ελικόπτερα υποστηρίζουν την προέλαση των φίλιων δυνάμεων.
Τα επιθετικά ελικόπτερα υποστηρίζουν την προέλαση των φίλιων δυνάμεων.
H διέλευση του ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η με μαχητικά της ΠΑ μετά το πέρας της άσκησης.
H διέλευση του ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145Η με μαχητικά της ΠΑ μετά το πέρας της άσκησης, όπως καθιερώθηκε μετά την άσκηση ΚΑΜΠΕΡΟΣ.
 Φωτογραφίες: Διεύθυνση Ενημέρωσης ΥΠΕΘΑ, Γιάννης Ναλμπάντης (radiomax.gr)























































































































.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου