Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Βόμβες Ρανιέρι! Ποιοι μένουν και ποιοι τελειώνουν; Σκούπα και φαράσι παίρνει ο Ιταλός κόουτς για να φτιάξει τη δική του Εθνική ομάδα

http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/lightbox_full/article/2014_07/asas.jpg
Το πλάνο της επόμενης μέρας στην Εθνική ομάδα δουλεύεται ήδη από τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τους ανθρώπους της ΕΠΟ. Ο Ιταλός προπονητής έχει πάρει αρκετές αποφάσεις για το πώς θα στελεχωθεί η "γαλανόλευκη" τόσο σε επίπεδο προπονητικού τιμ όσο και σε επίπεδο ρόστερ.

Όσον αφορά τους άμεσους συνεργάτες του Ρανιέρι, σίγουρη θεωρείται η αποχώρηση του Λεωνίδα Βόκολου, αφού ο 63χρονος τεχνικός θα φέρει το δικό του βοηθό. Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι o παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ θα τελειώσει από την Εθνική ομάδα. Μπορεί να αξιοποιηθεί σε κάποιο άλλο πόστο γιατί κρίνεται επιτυχημένος, ενώ ξέρει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην ομάδα.
Ερωτηματικό παραμένει το μέλλον του Τάκη Φύσσα. Ο Σάντος έχει εισηγηθεί την παραμονή του αλλά ήδη ακούγονται διάφορα ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών (παλαίμαχων άσων του Ολυμπιακού). Πάντως, επειδή και ο Φύσσας γνωρίζει άριστα το πλάνο ανάπτυξης των εθνικών ομάδων που τρέχει εδώ και τέσσερα χρόνια επί Σάντος, είναι πιθανό, αν τελικά αποχωρήσει από τιμ μάνατζερ, να αναλάβει κάποια άλλο πόστο. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι κανείς από τους δύο δεν αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.


Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ της Εθνικής αναμένονται αρκετές προσθαφαιρέσεις. Ο Ρανιέρι θέλει να φτιάξει μια νεανική ομάδα που θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο και θα βγάζει στο γήπεδο ταχύτητα και ενέργεια. Θεωρείται, λοιπόν, δεδομένο ότι η παλιά φουρνιά των 33 και πάνω θα αποτελέσει παρελθόν. Δηλαδή οι Κατσουράνης, Βύντρα, Γκέκας και Σαλπιγγίδης εκτιμάται ότι είναι πολύ δύσκολο να κληθούν ξανά στην Εθνική ομάδα. Ενδεχομένως να κρατήσει έναν απ΄ αυτούς για την εμπειρία και τις ...ισορροπίες μέσα στην ομάδα αλλά αυτό το ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.
Την ίδια ώρα, ο Ρανιέρι φέρεται να έχει εκφραστεί ήδη με τα καλύτερα λόγια για κάποιους ποδοσφαιριστές που γνωρίζει πολύ καλά και από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Τοροσίδης, Κονέ, Λάζαρος αποτελούν μεγάλες αδυναμίες του 63χρονου προπονητή και ειδικά οι δύο τελευταίοι αναμένεται να μονιμοποιηθούν στην 11άδα στη μετά-Σάντος εποχή. Ίδια άποψη έχει ο Ιταλός και για τους Φετφατζίδη, Ταχτσίδη που πλέον θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες.
Πλέον, οι έμπειροι της ομάδας θα αποτελούν μικρότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές αλλά με πολλές παραστάσεις. Όπως είναι ο Σαμαράς, ο Μανιάτης, ο Μήτρογλου και ο Χολέμπας. Θα γίνει, δηλαδή, αλλαγή στην "ηγεσία" της Εθνικής ομάδας ενώ θεωρείται δεδομένο, όπως προείπαμε, ότι θα γίνουν αρκετές "ενέσεις" νέου αίματος με πολλούς παίκτες που βρίσκονται στην αναμονή. Φορτούνης και Μαυρίας, για παράδειγμα, είναι δύο ποδοσφαιριστές που μπορεί να κληθούν από τον Ρανιέρι, ενώ δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις και με πιο άπειρους ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Λαγός του Παναθηναϊκού, ή ο Μάνταλος της ΑΕΚ.


 sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου