Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Σκοτώνει 1 στους 10 ενήλικες και το έχουμε όλοι σπίτι μας

http://blogs.sch.gr/kantonopou/files/2009/10/alkool.jpg
Νέα έκθεση από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταδεικνύει ότι χιλιάδες άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο της ζωής τους από μία και μόνο κακή συνήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα στατιστικά δείχνουν ότι 88.000 ενήλικες χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο.
Ο υπαίτιος πίσω από τους αδικαιολόγητους αυτούς θανάτους δεν είναι άλλος από το αλκοόλ.
Η έκθεση του Κέντρου βασίστηκε σε στοιχεία από την εφαρμογή ARDI (Alcohol-Related Disease Impact), η οποία συγκεντρώνει πληροφορίες για την επίδραση του αλκοόλ στην υγεία. Τα δεδομένα κάλυπταν περίοδο τεσσάρων ετών, από το 2006 έως το 2010.
alcohol_abuse
Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Preventing Chronic Disease έδειξε ότι το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο διάστημα αυτό μειώθηκε κατά 30 περίπου χρόνια.
Ποσοστό 70% από αυτούς ήταν 20 με 64 ετών. Πρόκειται για ενεργά μέλη του εργατικού δυναμικού κι έτσι η κατάχρηση αλκοόλ συνεπάγεται και κρίση στον επαγγελματικό τομέα, με άμεσες και σοβαρές οικονομικές συνέπειες.
Κρατικοί και ανεξάρτητοι φορείς ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση να πάρει αυστηρότερα μέτρα για την καταστολή του φαινομένου αλλά και να καταρτίσει προγράμματα ενημέρωσης για τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης.
Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι οι θάνατοι αυτοί μπορούν να προληφθούν.
onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου