Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Τά έμαθες τα νέα Γιώργο;


Η «βόμβα» που εξερράγη στο Παρίσι χθες με την είδηση ότι κρατείται ο Νικολά Σαρκοζί προκαλεί εφιάλτες και στον Γιώργο Παπανδρέου! Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας ελέγχεται για τηλεφωνικές συνομιλίες του σχετικά με το γνωστό σκάνδαλο Μπετανκούρ,
αλλά βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικών ερευνών και για το αν είχε δεχτεί χρήματα από τον Μουαμάρ Καντάφι στις προεδρικές εκλογές του 2007. Αλλωστε, πριν

από αρκετούς μήνες στο Λονδίνο είχε προκληθεί σάλος από την παραίτηση του πρύτανη του London School of Economics, ο οποίος είχε αποδεχτεί δωρεά 2.000.000 ευρώ.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι η… διαθήκη με τα πετροδόλαρα του Μουαμάρ Καντάφι έχει εξελιχθεί κάτι σαν την «κατάρα του Φαραώ». Ο Γιώργος Παπανδρέου έμαθε τα νέα για τις εξελίξεις που από χθες κάνουν τον γύρο του κόσμου στο Μεξικό. Ηδη εδώ στην Ελλάδα πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκαν ιστορίες από τα χρόνια του ΠΑΚ και του «αδελφού» του Ανδρέα Μουαμάρ Καντάφι, τότε που αναζητούσαν από κοινού τον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό.
Νωπές είναι και οι αναμνήσεις από τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει τις ημέρες που το καθεστώς Καντάφι και ο ίδιος όδευαν προς το τέλος τους και έφερναν τον Γιώργο Παπανδρέου μέλος του ιδρύματος-ΜΚΟ του Καντάφι με τον τίτλο Gaddafi International Charity and Development Foundation (GICDF).
Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει τότε η «δημοκρατία», ο τότε πρωθυπουργός ανανέωνε το βιογραφικό του στη σελίδα των «επίλεκτων μελών» του Δ.Σ. του Ιδρύματος Καντάφι (4 Απριλίου 2010) και τον Δεκέμβριο (14-15), ενώ λίγες εβδομάδες πριν από το ξέσπασμα του λαού της Λιβύης και του Καντάφι ετοιμαζόταν να συμμετάσχει ως μέλος του Δ.Σ. του ιδρύματος στην ετήσια συνεδρίασή του στο Λονδίνο. Οπως αναγραφόταν τότε στη σελίδα του ιδρύματος, «ο Ελληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν παρευρέθηκε γιατί ήταν απασχολημένος με τα επίσημα καθήκοντά του». Στη συζήτηση που είχε γίνει στη Βουλή με αφορμή τις αποκαλύψεις είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα όταν ο τότε πρωθυπουργός, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι υπήρξε μέλος του Ιδρύματος Καντάφι, ισχυριζόταν: «Φυσικά, είχαμε σχέσεις με τον κ. Καντάφι, και εγώ συναντήθηκα μαζί του. Τότε όμως ήταν μια ηγεσία που δεν είχε κάνει τέτοιες βιαιοπραγίες. Ποτέ δεν συμμετείχα στο Ιδρυμα Καντάφι.
Εγώ δεν είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου. Είχαν βάλει το όνομά μου. Εκτός και αν θεωρείτε αξιόπιστο το site του κ. Καντάφι και δεν πιστεύετε εμένα». Λίγα λεπτά αργότερα ο Γ. Καρατζαφέρης κατέθετε σχετικό δημοσίευμα από το site του κ. Καντάφι το οποίο «χαιρέτιζε τη συμμετοχή του Γ. Παπανδρέου» από το 2009 και πρόσθετε: «Η δικαιολογία για το Ιδρυμα Καντάφι ήταν κατώτερη της νοημοσύνης σας. Εδώ χαιρετίζουν τη συμμετοχή σας από τον Ιούνιο του 2009. Δύο χρόνια τώρα δεν μπορούσατε να παραιτηθείτε;» Να σημειώσουμε ότι ο τότε υπουργός Εξωτερικών δήλωνε ότι ο Γ. Παπανδρέου ήταν μέλος του ιδρύματος, αλλά παραιτήθηκε.
Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία




* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.

Διαδώστε το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου