Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Τρία εκατομμύρια Έλληνες χωρίς υγειονομική κάλυψη..άλλο ένα “success story”

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓτΚ
Περισσότερο από το ένα τέταρτο των Ελλήνων δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά την κάλυψη των δαπανών υγείας , δήλωσαν οι Γιατροί του Κόσμου, την Δευτέρα , προειδοποιώντας ότι τα παιδιά και οι έγκυες και οι γυναίκες είναι σε κίνδυνο .

Οι Γιατροί του Κόσμου ( ΓτΚ ) ανέφεραν ότι πάνω από τρία εκατομμύρια άνθρωποι , ή 27,2 % του πληθυσμού ,δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στην κοινωνική ασφάλιση και ως εκ τούτου, αποκλείονται από τη δωρεάν υγειονομική περίθαλψη .
” Είμαστε πολύ ανήσυχοι για τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει την πρόσβαση στην κοινωνική ασφάλιση , “
δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Άννα Μαίλη , επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των ΓτΚ , .
” Αυτό έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία των παιδιών και των εγκύων γυναικών “, είπε , εξηγώντας ότι πολλές οικογένειες δεν έχουν πλέον εμβολιάσει τα βρέφη .
Το κόστος των εμβολιασμών κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι χρόνων ενός παιδιού είναι μεταξύ 1.400 και 1.800 € .
” Κάθε μέρα βλέπουμε παιδιά ηλικίας δύο ή τριών ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί », είπε η κα Μαίλη.
” Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών εξετάσαμε 10,633 παιδιά εκ των οποίων 6.580 θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί , ” είπε .
Οι κυβερνητικές περικοπές στις δαπάνες για την υγεία λόγω του καθεστώτος λιτότητας που έχει επιβληθεί από το 2010 από την τρόικα, είχε μια ευρύτερη επίδραση και στο ελληνικό ποσοστό γεννήσεων ανέφεραν οι ΓτΚ .
Μεταξύ 2008 και 2011 , ο αριθμός των θνησιγενών βρεφών αυξήθηκε κατά 21 % , δήλωσε η οργάνωση , προσθέτοντας ότι κατά τα προσεχή χρόνια, ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών θα τείνει να έχει λιγότερα παιδιά .

exomatiakaivlepo.blogspot.com

πηγή 

Η άποψη της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτει με την άποψη του/της αρθρογράφου.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το


 Σας ευχαριστούμε  για την επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου