Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Την Δευτέρα «κληρώνει» ο φόρος στα αγροτεμάχια

Την Δευτέρα «κληρώνει» ο φόρος στα αγροτεμάχια  

Συγκεκριμένος φόρος ανά στρέμμα για τα αγροτεμάχια, ο οποίος θα διαφοροποιείται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, π.χ. αν καλλιεργείται, το είδος της καλλιέργειας κ. ά, προβλέπεται στην πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι της Επιτροπής των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 14 Μάιου.
Επίσης εξετάζεται να θεσπισθεί μικρότερη τιμή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Όμως δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις αλλά στόχος είναι από τη φορολογία των αγροτεμαχίων να εξοικονομηθούν περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αδυναμία να είναι έγκαιρα έτοιμες οι αντικειμενικές αξίες των βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων οδηγεί την τρικομματική κυβέρνηση σε αυτή τη λύση.

Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί εκ νέου σε νέα σύσκεψη την επόμενη Δευτέρα (20/5) ενώ συνολικά οι αποφάσεις για το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα ισχύσει από 1ης 1ου 2014 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.
 πηγη: www.paseges.gr




ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου