Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Στο μικροσκόπιο η διάσωση των ταμείων προνοίας

 
 

Συνέρχεται στο Υπουργείο Εργασίας υπό τον Έφορο Ταμείων Προνοίας το Συμβούλιο Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Ταμείων, προκειμένου να γίνουν συστάσεις προς τον αρμόδιο Υπουργό για διάσωση των ταμείων προνοίας μετά και τις αποφάσεις του Eurogroup, δήλωσε ο Έφορος Ταμείων Προνοίας Θεοφάνης Τρύφωνος.


"Σκοπός να γίνουν συστάσεις στον αρμόδιο Υπουργό, ούτως ώστε ο όποιος τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος σε πολιτικό επίπεδο να έχει όλες τις λεπτομέρειες και όλες τις πτυχές υπόψη του", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τρύφωνος.

Υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις δηλώσεις άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και της Βουλής, ο κ. Τρύφωνος ανέφερε πως "έχοντας μια πιο ξεκάθαρη χαρτογράφηση του προβλήματος οι όποιες πολιτικές αποφάσεις θα είναι και πιο ορθολογιστικές".

Ο κ. Τρύφωνος εξήγησε πως η σύσκεψη δεν αφορά μόνο το ταμείοo των υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, αλλά και άλλα πολύ μικρά ταμεία υπαλλήλων που έβαζαν τις εισφορές μιας ζωής και τα οποία βρίσκονται στη Λαϊκή Τράπεζα.

Σε ερώτηση για το συνολικό ύψος των ταμείων προνοίας, και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι μπορεί να ανέρχονται σε 4,5 δις, ο κ. Τρύφωνος εξήγησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης διαφοροποιήθηκε η αξία του ενεργητικού του ταμείων, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόσφατη ακριβής εκτίμηση για το συνολικό ποσό.

Εξήγησε ακόμη ότι η εκτίμηση των €4,5 δις περιλαμβάνει όχι μόνο τα ταμεία προνοίας, τα συνταξιοδοτικά ταμεία όλων των ημικρατικών, καθώς και όλα ενεργητικά των ταμείων.

Είπε ότι σίγουρα πρόκειται πάνω από €3 δις.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν εκπρόσωπος του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Εκπρόσωποι των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, ενώ διά νόμου προσκλήθηκε και η ΕΤΥΚ ως επηρεαζόμενης συντεχνίας που θεσμικά δεν συμμετέχει στο Συμβούλιο.






sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου