Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ-ΕΝΟΧΟΙ ΔΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

 
«Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας» και «τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία» δήλωσε ακόμη, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου



«Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη».

Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος χειροκροτήθηκε θερμά από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τόσο κατά την είσοδό του στην αίθουσα όσο και με το τέλος της εισηγητικής του ομιλίας, αναφέρθηκε και στο προσωπικό του στοίχημα σε αυτήν την υπόθεση, για την οποία δέχθηκε, όπως είπε, σφοδρή κριτική σε όλο το προηγούμενο διάστημα, αλλά, όπως πρόσθεσε, έδωσε τη μάχη, έχοντας στη σκέψη του μόνο τον απλό κόσμο.

Εξέφρασε ταυτόχρονα την πικρία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη δεν άκουγε την Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο η χώρα μας κατόρθωσε να παραμείνει όρθια και ζωντανή.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι εμείς, ως Ελλάδα, κάνουμε τη δουλειά μας, κάνουμε θυσίες, οι οποίες δεν μπορεί να είναι έρμαιο των αγορών, ούτε της αναποφασιστικότητας της Ευρώπης και στη βάση αυτή διαπραγματεύθηκε χθες και το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, όπως είπε, έχασε την ιστορική ευκαιρία να συμμετέχει στην προσπάθεια του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση. Επέλεξε την εξέδρα από τη μάχη και ποντάρισε στην αποτυχία της χώρας, τόνισε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ Μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους Έλληνες μέσω της σελίδας του στο Facebook "Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει..." Η επικοινωνιακή διαχείριση της συμφωνίας με την τρόικα είναι τώρα η πρώτη φροντίδα της κυπριακής κυβέρνησης, που βρίσκεται αντιμέτωπη με λαϊκή οργή και δυσφορία, ενώ παράλληλα αρχίζει η αμφισβήτηση των επιλογών της από αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ετσι όπως διαμοσρφώθηκαν οι συνθήες δεν υπήρχε άλλη επιλογή. «Αποφύγαμε τη χρεοκοπία», είναι η μόνιμη επωδός σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών. ΦΩΤΟ Ν. ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ ΠΗΓΗ ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου