Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Την κρίση στη Συρία θα συζητήσουν Τζον Κέρι και Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στη Μόσχα, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, τόσο για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών όσο και για τη διαχείριση της συριακής κρίσης.


Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία, ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, έπειτα από τις δύο πρόσφατες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη νότια Συρία.
 дмитрий песков Пресс-служба Аппарата правительства РФ
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζον Κέρι θα συζητήσει για τις εξελίξεις στη Συρία, για τη Βόρεια Κορέα, το Αφγανιστάν και άλλα διμερή και διεθνή θέματα.

Η Συρία αποτελεί ακανθώδες θέμα και για τις δύο χώρες, με τη Ρωσία να αναζητεί μεταβατική λύση  διακυβέρνησης της χώρας, μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο  πλευρών, και την  Ουάσινγκτον να αναζητεί τρόπο για να εξοπλίσει τις δυνάμεις της ένοπλης αντιπολίτευσης.


Η Ρωσία καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις ως απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μετά τις ισραηλινές επιθέσεις.
 http://www.flashnews.gr/Image.ashx?fid=29731&w=0&q=80

Η Μόσχα θεωρεί ότι η αρνητική κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω εάν ο Μπασάρ αλ Ασαντ εκδιωχθεί από την εξουσία και ισλαμιστικές δυνάμεις κληθούν να πληρώσουν το κενό.
«Η περαιτέρω κλιμάκωση της σύρραξης αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών έντασης και αποσταθεροποίησης της μέχρι στιγμής σχετικά ηρεμίας που επικρατεί στην λιβανο-ισραηλινή μεθόριο», σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες  το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.




πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου