Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΧΥΔΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ, ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟ!


20130507-181745.jpg

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ “ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ” ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ CDS, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ.
ΑΝΟΙΞΕ Η ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΥΡΕΜΑ.
Ντάισελμπλουμ: Στην Κύπρο ας πρόσεχαν με τα ελληνικά ομόλογα
Το ρίσκο απόκτησης ελληνικών ομολόγων πληρώνουν οι κυπριακές τράπεζες, δήλωσε ο
επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συζήτηση για το κυπριακό πακέτο διάσωσης στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου.
«Ήταν δική τους η απόφαση να επενδύσουν στην Ελλάδα», είπε μιλώντας ενώπιον της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Το ελληνικό PSI έπληξε τις κυπριακές τράπεζες καθώς εκείνες είχαν προβεί σε “κακά στοιχήματα” στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτή η χυδαιότητα θα μείνει αναπάντητη όπως είναι επόμενο από Ελλάδα και Κύπρο, αφού στην ουσία αποκαλύπτει τον λόγο της κατάρρευσης και των δύο χωρών. Η επαναγορά ομολόγων, αλλά και η πώληση των CDS είναι και σύμφωνα με την έκθεση που έφερε στο φως το Ολυμπία, η αιτία της διάλυσης. Αποκάλυψη που ουδείς από τα πολιτικά έρμαια των τραπεζιτών τόλμησε να αναφέρει, ενώ όλοι “την έψαχναν”!
Ο Ντάισελμπλουμ προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα “επικυρώνοντας” στην ουσία του κούρεμα που έρχεται και στην Ελλάδα.
Χαιρέτησε τη στροφή διασώσεων με καταθέσεις και υπερασπίστηκε τη δράση στη Κύπρο, αλλά παραδέχθηκε ότι “κατέστρεψε την εμπιστοσύνη” στις τράπεζες γι’ αυτό και είναι απαραίτητοι οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων.
«Όσοι επωφελήθηκαν από την ανάληψη κινδύνων από τις τράπεζες πρέπει να αναλάβουν και το κόστος αυτών των κινδύνων», τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επανέλαβε ότι οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ πρέπει να είναι διασφαλισμένες.
Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε το πακέτο διάσωσης της Κύπρου ως την καλύτερη δυνατή επιλογή για τη Λευκωσία, ενώ ανακοίνωσε πως η πρώτη δόση του δανείου, από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, θα εκταμιευθεί εντός Μαΐου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΛΙ: ALVAREZ & MARSAL: Αποκαλύπτουμε την μυστική έκθεση που στέλνει φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο.




TO ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου