Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΕ ΟΛΑΝΤ.....ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


Τα νούμερα είναι εφιαλτικά. Ποιο εφιαλτικός όμως αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα.

Στις , 15 Φεβρουαρίου ο Γιώργος Ρωμανιάς του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ, επιβεβαίωσε τις σεκταριστικές προβλέψεις του ΚΕΠΕ, ότι στο τέλος του χρόνου οι άνεργοι στην Ελλάδα θα φτάσουν στα 2,3 εκ. στο τέλος του 2013.

Πρόσθεσε επίσης ότι η πραγματική ανεργία δεν είναι στο 1,35 εκ. άτομα όπως ανακοινώθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία αλλά... δύο εκατομμύρια.
14 Φεβρουαριου, ο Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια Κυβερνητικής σύσκεψης στην οποία ηγήθηκε, εγκρίθηκαν οι αναδιοργανώσεις στα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Μακεδονίας – Θράκης, στα οποία το προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 3.500 άτομα.
Αντίστοιχες μελέτες, όμως, είναι έτοιμες και έχουν εγκριθεί σε προηγούμενες κυβερνητικές συσκέψεις, για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Εξωτερικών και Τουρισμού, στα οποία το προσωπικό αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 500 άτομα ακόμη.
Από αυτούς τους 4.000 υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν από τα 8 υπουργεία, μικρός αναμένεται να είναι ο αριθμός αυτών οι οποίοι θα απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου και οι περισσότεροι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά, κύριε Σαμαρά, ο τρόπος σας να αντιμετωπίστε την ανεργία είναι... μία νέα φουρνιά από ανέργους;
Τράτζικ... κύριε Σαμαρά και εσείς και ο τρόπος σκέψης σας...

Χρυσάνθη Δ. Ρουμελιώτου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου