Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Όλη η αλήθεια με στοιχεία για το ξεπούλημα της Ελλάδας..(ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiAA6qDK6KfvMnqvRnUBne_LbNQL-FXvr324C1OujpuuV-kR0RBppTBG5px4C-M51VGaTtxsdkdPpeglQlnlXgRPKaYBMoe60lGnwFNbjNCwVsVfyoRyvM011tWccUohTda82aKzuohVH4/s1600/stosfyri.jpg
Επιμέλεια ΚΟΜΠΡΑ
 “Το Ιστορικό και η μεθόδευση του ξεπουλήματος”

Δείτε πως ξεκίνησε και πως μεθοδεύτηκε το θέμα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, του ξεπουλήματος των ασημικών..
Η αρχική πρόβλεψη για αποκρατικοποιήσεις στο μνημόνιο ήταν 5 δις, στην συνέχεια ανέβηκε στα 15 και κατέληξε (άν κατέληξε τελικά) στα 50 δις ευρώ.
Το Ιστορικό..
Απ την αρχή ήξεραν ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, αλλά υλοποίησαν την αποτυχημένη “συνταγή” βήμα-βήμα…
Μας έφεραν στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και τώρα με απλά λόγια έρχεται η τρόικα και μας λέει, ή απολύετε προσωπικό, κόβετε μισθούς, κάνετε αιματηρές περικοπές ή …ξεπουλάτε τα ασημικά.
Εδώ είναι το μυστικό, εδώ είναι όλα τα λεφτά γιατί όπως θα διαβάσετε και πιο κάτω για την τρόικα η Ελλάδα είναι “μαγαζί γωνία”
.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία..
Γ.Α.Π,σε ομιλία του σε εκδήλωση του Economic Club (Νέα Υόρκη 22 Σεπ. 2010), στα καλά καθούμενα, δήλωσε:
Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις – ποσό, που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών «holding».”
15 Απρ.2011
Δείτε τι είπε ο Antonio Borges (IMF European Department Director) , σε χθεσινή συνέντευξή του σχετικά με τις χθεσινές εξαγγελίες πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
Το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα νέα των τελευταίων μηνών…..Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία
Η Ελλάδα έχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο χρέους, και έτσι αυτό είναι μεγάλη ανησυχία σε όλους μας. Αλλά είναι η κυβέρνηση με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Έτσι, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, του τρόπου που ο καθένας κοιτάζει τώρα την Ελλάδα.
Και στην Ελλάδα, υπάρχουν ακόμη πολύ αξιόπιστα Think tanks, που μας πληροφορούν ότι, από το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων της κυβέρνησης, μια μεγάλη μερίδα μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί μάλλον γρήγορα, κάτι που είναι καθησυχαστικό. Σύμφωνα με τους δικούς σας εμπειρογνώμονες , αυτό θα μπορούσε να γίνει σχετικά γρήγορα. Έτσι, αυτό είναι, πάλι, πολύ καθησυχαστικό.  

Η ελληνική κυβέρνηση, επιμένω σε αυτό, έχει πάνω από 100 % του ΑΕΠ “ιδιωτικοποιήσιμα” περιουσιακά στοιχεία, είναι μια ακραία τιμή στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κανένας άλλος σε αυτή την κατάσταση. Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.Επιτρέψτε μου όμως να τονίσω: Κάναμε μια μελέτη των ιδιωτικοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη κατά τα τελευταία 20 χρόνια περίπου. Πολλές χώρες έχουν ιδιωτικοποιήσει περισσότερο από αυτό, πολύ περισσότερο από αυτό, μέχρι 30 % του ΑΕΠ, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με την ιδιοκτησία και για τον τίτλο και το νομικό καθεστώς. Έτσι, αυτό μπορεί να γίνει. Φυσικά, δεν έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι τώρα, διότι οι Έλληνες δεν αισθάνονταν την ανάγκη να το κάνουν. Αλλά τώρα, το νέο σημαντικό στοιχείο είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την προτεραιότητα και ξέρετε, οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να συμβούν πολύ γρήγορα. Ειδικότερα, αν αποφασίσετε να βάλετε εμπειρογνώμονες μέσα και το αναθέσετε, βρίσκοντας τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να συμβεί πολύ, πολύ γρήγορα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω.”  Έτσι, αν υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο που είναι ένα νέο στοιχείο που πρέπει να μας καθησυχάσει, είναι αυτό. Έτσι, παραμένουμε σίγουροι.
Ο ίδιος (ο Borges) σύμφωνα με το wsj.com δήλωνε :
” Η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει περιουσιακά της στοιχεία, δεν έχει ζητήσει επιπλέον βοήθεια”Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αξίας 50 δις ευρώ που συμφωνήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση, δυνητικά αντιπροσωπεύει μονάχα το 20% περίπου των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που θα μπορούσαν να εκποιηθούνγια την εξεύρεση ρευστού στα πλαίσια των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις, αξιωματούχος του ΔΝΤ.“Η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση γιατί αποτελεί ακραία (σσ στα οικονομικά Αγγλικά το outlier σημαίνει εκτός ορίων) περίπτωση, είναι μια κυβέρνηση η οποία διαθέτει ένα εξωπραγματικό χαρτοφυλάκιο από περιουσιακών στοιχείων”, όπως δήλωσε ο Antonio Borges, διευθυντής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ. “Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία που δεν υπάρχει αλλού (σσ σε άλλες χώρες)”. Η Ελλάδα, προσέθεσε, θα μπορούσε να ρευστοποιήσει περίπου 280 δις ευρώ μονάχα από πωλήσεις ακίνητης δημόσιας περιουσίας, αλλά προειδοποίησε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι χρονοβόρες και πολύπλοκες λόγω θεμάτων όπως η εσωτερική πολιτική και τα συμφέροντα των συνδικάτων.
Όπως θα διαπιστώσατε έχουμε δηλώσεις ταυτόσημες, καρμπόν και οι δυο μιλάνε για ιδιωτικοποιήσιμα περουσιακά στοιχεία πάνω από το 100 % του ΑΕΠ ύψους 270-280 δις ευρώ.
Καταλάβατε τι μας λέει ο κ. Antonio Borges;;
Πουλήστε γρήγορα, έχετε πολύ πράμα, βάλτε εμπειρογνώμονες μέσα, βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους….
Και ποιοι είναι άραγε οι κατάλληλοι άνθρωποι;;
Mήπως όλοι αυτοί που μας έχουν “κατσικωθεί”  και έχουν κατασκηνώσει στην Ελλάδα..
Μήπως είναι αυτοί  που ανέφερε ο κ. Σαχινίδης  ;
Να σας θυμίσουμε εδώ τι γράφει για το ΔΝΤ ο Joseph Stiglitz, στο βιβλίο του Stiglitz “Globalization and Its Discontents”, που κυκλοφόρησε το 2002.
Ο Stiglitz είναι Νομπελίστας (2001), ακαδημαϊκός, συγγραφέας, πρώην αντιπρόεδρος της Word Bank, σύμβουλος του Κλίντον, του Ομπάμα και του πρωθυπουργού μας.
Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και πέστε μας σας θυμίζει κάτι;
“Με τα δάνεια ανεξόφλητα ολόκληρα έθνη ρίχνονται σε οικονομικό και κοινωνικό χάος, το ΔΝΤ σπεύδει σε δανεισμό από ξένους κυρίως πιστωτές. Οι πιστωτές παρέχουν επισφαλή δάνεια, γνωρίζοντας ότι, αν οι οφειλέτες δηλώσουν αδυναμία πληρωμής, το ΔΝΤ θα πάρει το λογαριασμό. Εν τω μεταξύ, το ΔΝΤ προτρέπει τις χρεωμένες χώρες, σε περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-στην πραγματικότητα στην πώληση των περιουσιακών στοιχείων τους, σε ένα κλάσμα της αξίας τους για να αυξήσουν τα μετρητά τους. Οι ξένες εταιρείες, στη συνέχεια αγοράζουν τα περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.
Συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην χώρα μας;
Μήπως αυτά που αναφέρει ο Stiglitz, είναι πανομοιότυπα με τις δηλώσεις του αξιωματούχου της τρόικας, για την πώληση των περιουσιακών μας στοιχείων;

Προϊδεσμός για το σχέδιο.. (8 Δεκ.2012)

Δείτε τώρα τι αποκάλυψε στο βίντεο που ακολουθεί ο κ. Κοττάκης στις 8/12/2012 σε συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη…Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι λέει για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου… Του ξέφυγε του Κοττάκη και το ξεφούρνησε το παραμύθι…Λέει ο Κοττάκης: “η στρατηγική σας είναι,
γινόμαστε αξιόπιστοι με τις μεταρυθμίσεις και να τους κάνετε αυτοί και
να προκαλέσουν την διαγραφή του χρέους….και να σας ζητήσουν την
αξιοποίηση του φυσικού αερίου..”
Όπως θα δείτε..συναινεί ο κ. Λαζαρίδης στα λεγόμενα του
Κοττάκη..λέγοντας απλά ένα και μόνο ένα  “άν θέλουν” αναφερόμενος στην
διαγραφή του χρέους..

 
.
 Δηλαδή στην ουσία ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους.... προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων
Για να πάμε λίγο πίσω…Πριν το 2010, και πριν ο ΓΑΠ μας έβαλε τεχνηέντως και με φούσκωμα του ελλείμματος, στον δανεισμό και στην τρόικα…το χρέος της χώρας μας τότε ήταν ομολογιακό και διαχειρίσιμοΜε την υπογραφή του προδοτικού μνημονίου έγιναν κατά κύριο λόγο τα εξής:
Διόγκωση του χρέους, εκχώρηση ασυλίας και εθνικής κυριαρχίας και μετατροπή του σε ενυπόθηκο (αγγλικό δίκαιο) με την άσκηση εγγυήσεων..
Τότε όπως θυμάστε ο ΓΑΠ μας έλεγε ότι πετρέλαια δεν υπάρχουν..
.
Τους τελευταίους μήνες ξαφνικά….και πετρέλαια βρήκαμε και συνεκμετάλλευση θα κάνουμε με τον Ολάντ και ΚΑΖΑΝ ΚΑΖΑΝ θα πορευτούμε με τους Τούρκους για την ΑΟΖ…
Εδώ είναι το θέμα τα κοιτάσματα της Ελλάδας που ετοιμάζονται να τα παραδώσουν στους δανειστές..
Καταλάβατε τώρα τι παίζει….
Να προκαλέσουν αυτοί…,η τρόικα, την διαγραφή του χρέους και αυτοί να μας ζητήσουν την αξιοποίηση του φυσικού αερίου..
Με απλά λόγια δηλαδή…
Ξεπουλάνε το φυσικό αέριο..για διαγραφή χρέους..
.. προφανώς μέσω εμπράγματων εγγυήσεων

Δείτε τι δήλωνε τον Μάρτιο του 2013 ο Στουρνάρας…


“Η Ελλάδα έχει δημόσια γη, ως ποσοστό του ΑΕΠ, πολύ παραπάνω από
οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρωζώνης. Αυτό το αγνοήσαμε, δηλαδή
προτιμήσαμε να κόβουμε μισθούς και συντάξεις
παρά να αξιοποιούμε δημόσια γη. Δεν το κάναμε, λοιπόν, καθόλου ή το κάναμε πολύ λίγο….”Αυτά που διαβάσατε πιο πάνω είναι απόσπασμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του
βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη «Ο Ψυχρός Εμφύλιος»….

Το πιο σημαντικό όμως εδώ είναι, η πλήρης (καρμπόν) ταύτιση της δήλωσης του Στουρνάρα, με τις αντίστοιχες δηλώσεις που έγιναν δυο χρόνια πριν από τον αξιωματούχο του ΔΝΤ… Η επιβεβαίωση και τελική φάση του σχεδίου



Διαβάστε τώρα τι δήλωσε μόλις χθες  ο γεν. διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μαρκους Κέρμπερ  – στενός συνεργάτης του Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Σημειώνει πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η Γερμανία λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία!
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο κ. Κέρμπερ προτείνει ο Μόνιμος Μηχανισμός Διάσωσης ESM να εξελιχθεί σε ένα είδος «υπ. Οικονομικών» το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να παρεμβαίνει στο δημόσιο χρέος των χωρών μελών.
«Για παράδειγμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα, «ο ESM θα μπορούσε να απορροφήσει μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ως αντάλλαγμα θα μπορούσε να λαμβάνει κρατικά περιουσιακά στοιχεία. Έτσι θα εξακολουθεί το χρέος να είναι βιώσιμο».
Δηλαδή δεν θέλουν να ξεχρεώσουμε ποτέ, μέχρι η χώρα να πουληθεί εντελώς, ώστε να μην είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, και να μην υπάρξει ποτέ ξανά ελληνικό κράτος…
Εδώ θα πρέπει να προσδιοριστεί τι εννοεί ο κύριος αυτός με τον όρο “κρατικά περιουσιακά στοιχεία”…
“Κρατικά περιουσιακά στοιχεία” είναι και τα απεριόριστα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται αποθηκευμένα εντός του
υπεδάφους μας και της ΑΟΖ μας. Κοιτάσματα ανυπολόγιστης αξίας. Μήπως για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε; Για να παραχωρηθούν προς “ελάφρυνση (όχι διαγραφή) του χρέους”; Για να γίνει το χρέος μας “βιώσιμο”; Δηλαδή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε, όχι να σταματήσουμε να χρωστάμε. Απλά θα μας διευκολύνουν τις δόσεις, και θα μας έχουν πάρει ότι έχουμε.
Φυσικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις ούτε λόγος. Προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν, και είναι σίγουροι ότι οι πολιτικοί μας είναι αρκετά καλοί υπάλληλοι, για να τολμήσουν να “τρέξουν” την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο, όπου το Κατοχικό Δάνειο είναι άμεσα απαιτητό.
Μήπως όμως τελικά όλα αυτά είναι αποτέλεσμα ενός γενικότερου σχεδίου, ενός καλά προσχεδιασμένου εγκλήματος…για να μας τα πάρουν τζάμπα.
Έχετε τώρα καμιά απορία για το προσχεδιασμένο έγκλημα και την μεθόδευση του ξεπουλήματος της Ελλάδας;;
Να δείτε ότι στις αρχές του 2014 ο Σαμαράς θα βγει και θα το παίξει άλλη μια φορά πατριώτης και με διάγγελμα θα ανακοινώσει ότι, μη μπορώντας να βλέπει τον κόσμο να εξαθλιώνεται, να πεθαίνει…θα μας πει ότι δεν πάει άλλο και ότι βγαίνουμε απ το μνημόνιο…σπάμε τα δεσμά..ότι κάνουμε ηρωϊκή έξοδο…
Αυτό όμως που δεν θα μας πει είναι ότι βγαίνοντας απ το μνημόνιο, πάμε σε χρεοκοπία και σε εφαρμογή-άσκηση των εγγυήσεων…
Την χρεοκοπία και την αποπληρωμή του χρέους σε είδος με το ξεπούλημα των ασημικών μας θα το βαπτίσουν σωτηρία …
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2013/08/blog-post_8729.html


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΛΟΓΩΝ.ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου