Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ: Κινεζικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία μας χρησιμοποίησε για να ρίξει την τιμή για το νέο αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας»

Τι εκτιμάει η σκέψη μου ως προς τα ακόλουθα περί της συμφωνίας αντιπυραυλικού συσστήματος Τουρκίας Κίνας:

α) Μου θυμίζει την προφητεία ότι η Ρωσσία θα καταστρέψει την Τουρκία σφόδρα εν χρόνω ανύσματος (ρεκόρ) όταν τα πράγματα με τον πόλεμο θα σοβαράψουν ώστε να μην προλάβει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ να την υπερεξοπλίσουν δι' αυτού θα καταστραφεί πλήρως. Εννοείται ότι τότε η Τουρκία θα έχει δείξει τις προθέσεις της ενώ θα έχει προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες εχθρικές ή υποεχθρικές στάσεις και προβοκάτορες εναντίον της Ρωσσίας, ίσως και επίθεσης κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

β) Η Τουρκία δεν έχει χρήματα και απλά διήλθε εις την συμφωνία ώστε να υποκλέψει και καταλάβει το σύσστημα διά λογαριασμό του σιωνιστικού ΝΑΤΟ.

γ) Οι Σιωνιστές δεν εμπιστεύονται την Τουρκία επειδή κατάγεται από αυτοκρατορική οικογένεια των Οθωμανών και έχει την τάση του ηγέτη όχι του ποδηγετή και ποδοπατημένου αν και χειρίζεται τα θέματα ύπουλα και πονηρά ότι επιδέχεται τον δεινάστη της Ιούδα. Αν και οι Σιωνιστές θα ήθελαν να εξαφανίσει την Ελλάδα η Τουρκία γνωρίζουν πως μία τέτοια κατάκτηση θα έκανε την Τουρκία μικρή υπερδύναμη ώστε να στήνει πόδι ακόμη και στην μαλθακή Ε.Ε. όχι στα οικονομικά αλλά στρτιωτικά και ακόμη περισσότερον την συνεργασία με την Ρωσσία και την Κίνα περαιτέρω αν της σύμφερε και είχε την ευκαιρία, ως εκ τούτου οι Σιωνισταί προβληματίζονται!

δ) Οι Σιωνισταί ματαίωσαν διά της τουρκικής μασσωνίας και άλλων συν αυτών αδελφών τους την συμφωνία διότι η Τουρκία είναι τρελλή και μπορεί να επιτεθεί ακόμη και στο Ισραήλ!

ε) Οι Η.Π.Α. απλά ζήλεψαν και δεν θέλουν κινέζικα όπλα και εν δυνάμει πόδια στην Τουρκία αφού ίσως να είναι καλύτερα από τα Πάτριωτ και επίσης την περίπτωση ν' ανοίξουν την όρεξη σ' άλλα κράτη της Ευρώπης και της Αραβίας να εξοπλιστούν με αυτά συν και άλλων απόμακρων περιοχών, ανεβάζοντας τον κινέζικο επηρεαστικό παράγοντα ώστε να καταλήξει έναν κινέζικο ΝΑΤΟ!

ζ) Η ματαίωση να ήρθε έμμεσα από την ίδια την Ρωσσία με συνεργούς δάκτυλους από την Κίνα, την Τουρκία και άλλες χώρες φίλες της Ρωσσίας ή εχθρικές επειδή δεν θέλουν την Κίνα στην περιοχή και την Τουρκία μη ελεγχόμενη.

Εν κατακλείδι, είμαι της πεποίθησις ότι δεν πρόκειται να μην ισχύουν τινά εκ των ανωτέρω τουλάχιστον εν μέρει, συνεπώς γνωρίζουμε με ακόμη μία απόδειξη που οδηγούνται τα πράγματα.

Αναγνώστε το κατωτέρω κείμενον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΣ






Κινεζικά ΜΜΕ: «Η Τουρκία μας χρησιμοποίησε για να ρίξει την τιμή για το νέο αντιπυραυλικό σύστημα της χώρας»



Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
 
Η τουρκική κυβέρνηση είχε αναθέσει προσωρινά, μετά από απόφαση της, αμυντική σύμβαση ύψους 3,4 δισ. δολαρίων στην κινεζική εταιρεία Precision Machinery Import and Export Corp, που αφορούσε την από κοινού κατασκευή του πυραυλικού συστήματος FD-2000 (HQ-9), αναφέρει σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα South china morning post.

Η εφημερίδα τονίζει ότι Τούρκοι αξιωματούχοι στην ‘Άγκυρα δήλωσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι «η κινεζική εταιρεία δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της που καθορίζονται από τον διαγωνισμό για την κατασκευή ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».
Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Η Τουρκία, η οποία είχε αναθέσει προσωρινά, την αξίας 3,4 δις US$ σύμβαση σε κινεζική εταιρεία, συζητά και με άλλες δυτικές εταιρείες λαμβάνοντας νέες προσφορές, σύμφωνα με κρατικούς υπαλλήλους της τουρκικής υπογραμματείας εξοπλίσεων( SSM) του υπουργείου άμυνας.
Κινέζοι αναλυτές αναφέρουν τους λόγους τους οποίους επικαλείται η Τουρκία, για να υποστηρίξει ότι η συμφωνία για το κινεζικό αντιπυραυλικό σύστημα FD-2000 «δεν είναι πειστική». Οι αναλυτές αυτοί λοιπόν περιγράφουν τις κινήσεις της Άγκυρας, ως «προβλέψιμες» και οι οποίες αποτελούν σαφέστατα «αποτέλεσμα της πίεσης» από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Ο Feng Zhongping, διευθυντής ευρωπαϊκών σπουδών στο κινεζικό Ινστιτούτο Σύγχρονων Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε ότι ο ισχυρισμός για μη τήρηση των όρων του διαγωνισμού είναι τουλάχιστον «γελοίος».
«Ως μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, η Τουρκία θα πρέπει να έχει την κοινή λογική και να γνώριζε ότι στο δικό της σύστημα αεράμυνας δεν ταιριάζει [το] κινεζικό πυραυλικό σύστημα FD–2000», δήλωσε ο Feng. «Νομίζω ότι [ο] πραγματικός λόγος πίσω από την απόφαση της Τουρκίας να αποχωρήσει από τη συμφωνία... είναι η μεγάλη πίεση που δέχθηκε από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με την Ουάσιγκτον να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην κινεζική στρατιωτική τεχνολογία» κατέληξε ο ίδιος.
Το ΝΑΤΟ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του όταν η Άγκυρα δήλωσε τον Σεπτέμβριο ότι, είχε επιλέξει το κινεζικό αντιπυραυλικό σύστημα HQ-9, ή FD-2000, από την εταιρεία Precision Machinery Import-Export Corp αντί του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Patriot της εταιρείας Raytheon και των αντίπαλων συστημάτων της ρωσικής Rosoboronexport και της ιταλο - γαλλικής κοινοπραξίας Eurosam.
Κατά τη στιγμή της διεξαγωγής των προσφορών, σύμφωνα με κινέζους αξιωματούχους, η Κίνα προσέφερε τους πιο ανταγωνιστικούς όρους που επέτρεπαν μάλιστα και την συμπαραγωγή με την Τουρκία.
Ο Feng άφησε να εννοηθεί ότι το ρωσικό σύστημα πιθανότατα επίσης θα βρεθεί εκτός της προσφοράς, ως αποτέλεσμα των γεωπολιτικών ισορροπιών, ιδιαίτερα της θέσης του ΝΑΤΟ προς την Ρωσία και την Ουκρανία. Η ρωσική εταιρεία Rosoboronexport προσέφερε αναθεωρημένη προσφορά, αλλά παραμένει απίθανο να κερδίσει τον τουρκικό διαγωνισμό.
Ο Κινέζος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Xu Guanyu, με έδρα το Πεκίνο, δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι η Άγκυρα να επιλέξει το αμερικανικό αντιπυραυλικό σύστημα Patriot με προεπιλογή, με την Κίνα και την Ρωσία να παραμένουν ουσιαστικά στο περιθώριο.
«Η Τουρκία, ουσιαστικά χρησιμοποίησε την Κίνα ως διαπραγματευτικό χαρτί για να εξαναγκάσει την αμερικανική εταιρία να συμβιβαστεί», δήλωσε ο Xu, σημειώνοντας ότι η προκύπτουσα συμφωνία προβλέπει μειωμένη τιμή για την Raytheon προσαρμόζοντας παράλληλα την τεχνολογία της.
Στις 30 Απριλίου, η Άγκυρα επέκτεινε τον διεθνή διαγωνισμό για δύο μήνες. Οι προσφορές από τις εταιρείες Eurosam και Raytheon επρόκειτο να λήξουν στις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News.
Επίσης τον Μάρτιο, ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας εξοπλισμών Murad Bayar, ένας από τους κορυφαίους αξιωματούχους στον χώρο της άμυνας, απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο Bayar έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, για την αγορά του πρώτου αντι-πυραυλικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς της Τουρκίας από την κινεζική εταιρεία.
Τον Οκτώβριο του 2013, μετά από πιέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι προσφορές για το τουρκικό αντιπυραυλικό πρόγραμμα παρατάθηκαν για τρεις μήνες. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι, η Άγκυρα εξακολουθεί να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές στο πρόγραμμα T-LORAMIDS για την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων.
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, η Υπογραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (Savunma Sanayii Müsteşarlığı - SSM) αποφάσισε να παρατείνει μέχρι και την 31η Ιανουαρίου 2014 την διάρκεια ισχύος της προσφοράς του Υπουργείου Άμυνας για την αγορά των μεγάλου βεληνεκούς συστημάτων αεράμυνας στο πλαίσιο του προγράμματος T-LORAMIDS.
Το θέμα στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι αυτό το κομμάτι της ιστορίας, αλλά στην χρησιμοποίηση μιας κινεζικής κρατικής εταιρείας από την Άγκυρα ως «λαγό» για να ρίξει την τιμή του Patriot, με ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας.
Η Κίνα είναι ανερχόμενη υπερδύναμη στον πλανήτη τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με δεκάδες γεωπολιτικούς αναλυτές. Ως εκ τούτου τέτοια « ανατολίτικά παζάρια» τουλάχιστον εξοργίζουν τον κινεζικό δράκο. Η Κίνα αποτελεί μια στρατιωτική, εμπορική και πολιτική παγκόσμια πραγματικότητα και τέτοιες «πρακτικές» δεν τις «συγχωρεί με τίποτα».

kostasxan.blogspot.gr

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_8727.html
Δημοσιεύτηκε από τον χρήστη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου