Σάββατο 4 Μαΐου 2013

TO BINTEO ME THN ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΟΡΤ ΟΓΑΛΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!

portugal 4-5-2013


Οι συνταξιούχοι της Πορτογαλίας εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της…
χώρας τους, εισέβαλαν στη Βουλή, διακόπτωντας τη συνεδρίασή της.

Οι συνταξιούχοι εισβάλλοντας στο χώρο συνεδρίασης του Πορτογαλλικού Κοινοβουλίου τραγούδησαν τον ύμνο της «Επανάστασης των Γαρυφάλλων» (GrandolaVila Morena), ο οποίος συνδέθηκε με την ανατροπή της δικτατορίας στη χώρα, το 1974.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής, Εστέβες Ασουνσάο, ζήτησε την απομάκρυνση των συνταξιούχων, λέγοντάς τους πως αυτό που κάνουν, «δε βοηθάει τη δημοκρατία».
Η αστυνομία, τελικά, απομάκρυνε από την αίθουσα τους συνταξιούχους διαδηλωτές, οι κατώτερες συντάξεις των οποίων δεν ξεπερνούν τα 400 ευρώ το μήνα.
Τα νέα μέτρα
Μεταξύ των νέων μέτρων λιτότητας, που εξήγγειλε με διάγγελμά του προς τους πολίτες π συντηρητικός πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Κοέλιου, περιλαμβάνονται η αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 66 έτη, η αύξηση των εργασίμων ωρών από τις 35 ώρες στις 40 εβδομαδιαίως για τους δημόσιους λειτουργούς και ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 30.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Νομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνταγματικότητας, όπως συνέβη με την προηγούμενη δεσμη μέτρων.
Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμενο μήνα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορογαλλίας είχε κρίνει αντισυνταγματικά τα προηγούμενα μέτρα λιτότητας η αξία των οποίων είχε υπολογιστεί στο 1,3 δις ευρώ.









ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου