Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Ποινές χωρίς αναστολή για τους φοροφυγάδες

http://www.judex.gr/wp-content/uploads/2013/04/TaxBurden.jpg

Αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση αδικημάτων που προβλέπονται στην φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Έθνους της Κυριακής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο νομοσχέδιο προβλέπονται:
- Κατάργηση της δυνατότητας αναστολής και εξαγοράς των ποινών για όσους καταδικάζονται για φορολογικά αδικήματα μεγάλης αξίας και βρώμικο χρήμα – ακόμη κι αν στο μεταξύ έχουν καταβληθεί τα ποσά που βεβαιώθηκαν από τις ελεγκτικές αρχές. Μάλιστα μελετάται το ενδεχόμενο να μην χορηγείται αναστολή ποινής, ούτε σε περίπτωση έφεσης.
- Άμεση δέσμευση όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του παραβάτη, η οποία θα του επιστρέφεται μόνο μετά από τελεσίδικη δικαίωσή του.
- Απαγόρευση του διοικητικού συμβιβασμού, προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά των ελεγκτικών μηχανισμών.
- Κατάργηση ευνοϊκών κινήτρων (όπως δόσεις, μείωση προστίμων κλπ)
- Λειτουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα συνδέει τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με τις βάσεις δεδομένων των τραπεζών προκειμένου να υπάρχει αυτόματη αναζήτηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλες τις τραπεζικές καταθέσεις χωρίς χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ειδικές άδειες κλπ.




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου