Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γιατί δεν πρέπει να καταργηθεί το Β΄ΣΣ. Οι τουρκικές εφημερίδες ...πανηγυρίζουν με την εξαγγελία Παναγιωτόπουλου!


Η διάλυση του Β’ Σώματος Στρατού (ΒΣΣ) πλήττει εθνικά την άμυνα της χώρας για τους παρακάτω λόγους :
Στερεί τη δυνατότητα στις μονάδες των ειδικών δυνάμεων και τη μηχανοκίνητη εφεδρεία να διοικούνται από τη φυσική τους ηγεσία που είναι το ΒΣΣ χωρίς οικονομική επιβάρυνση, χωρίς επιβάρυνση της εκπαίδευσης (των στελεχών) και προετοιμάζει για την εκτέλεση των τακτικών ειδικών επιχειρήσεων και στα δύο θέατρα επιχειρήσεων της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου. Δια τους τρόπους αυτούς δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας στους κοινωνικούς ιστούς των ακριτικών περιοχών.

Με τη συνεχή παρουσία των στελεχών σε αναγνωρίσεις στις
ακριτικές περιοχές που γνωρίζουν πολύ καλά τη μορφολογία του εδάφους όσο και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της περιοχής.
Είναι το μοναδικό στρατηγείο που σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων του αγώνα μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος κατάσταση της χώρας και να οδηγήσει σε επιτυχή έκβαση σε περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία.
Είναι βέβαιο ότι η λειτουργία και η ύπαρξη του ΒΣΣ και μόνο λειτουργεί αποτρεπτικά στις ψυχολογικές επιχειρήσεις.
Αναφορικά και μόνο όταν προαναγγέλθηκε η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων για τη διάλυση του ΒΣΣ στις 25/04/2013 η τουρκική εφημερίδα STAR έγραψε: Με τη νέα δομή των Ελληνικών δυνάμεων θα είναι μειωμένη η ισχύς τους κατά 50%.
Όταν ο ίδιος ο αντίπαλος αναγνωρίζει την αξία του ΒΣΣ είναι αδιανόητο να μη γίνει κατανοητό από εμάς ότι δεν πρέπει να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση.
Καταργείται για λόγους συντεχνιακούς και μόνο. H κατάργηση του πλέον έμπειρου επιχειρησιακού στρατηγείου που στελεχώνεται από αξιωματικούς όλων των όπλων και σωμάτων οι οποίοι υπηρετούν συνεχώς σε ειδικές δυνάμεις, με αναγνώρισή τους από όλες τις στρατιωτικές ηγεσίες των ξένων χωρών και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ ως αρίστη των αρίστων, με εξετάσεις που έχουν δώσει στο εξωτερικό. Από το 1994 υποστηρίζει με μεγάλη επιτυχία τις εθνικές αποστολές σε Βοσνία, Σομαλία, Αλβανία, Κόσσοβο, Αφγανιστάν κτλ και συνεχίζει να ελέγχει τις υπάρχουσες αποστολές στα hot spot(παρατηρητές) σε 26 σημεία .
Tο ανθρώπινο δυναμικό του Β΄ΣΣ που υπηρετεί στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας (περίπου τα 300 άτομα) συνδράμει σημαντικά στην οικονομική ενίσχυση της ήδη υποβαθμισμένης περιοχής μας, ενώ πολλοί εξ αυτών έχουν αγοράσει την πρώτη τους κατοικία στην περιοχή ευθύνης του Β΄ΣΣ.
Εν κατακλείδι το ΒΣΣ εκπαιδεύει, προετοιμάζει, σχεδιάζει, αποτρέπει, εκτελεί, και αποτελεί την εγγύηση για την άμυνας της χώρας και θα παραμείνει ως «αιχμή του δόρατος» των ενόπλων δυνάμεων. Παράλληλα εφαρμόζεται η χρηστή διοίκηση και επιτυγχάνεται η οικονομία και δημιουργεί ασφάλεια στον Ελληνικό λαό που είναι το καμάρι των Μακεδόνων, Θρακιωτών και Αιγαιοπελαγητών.
Θόδωρος Ελευθεριάδης
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου