Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Φόβοι για προβοκάτσια Τούρκων στο Αιγαίο


Φόβοι για προβοκάτσια Τούρκων στο ΑιγαίοΕπισταμένως παρακολουθεί το επιτελείο του Πενταγώνου τις τουρκικές κινήσεις στο Αιγαίο, τόσο από αέρος όσο και από θαλάσσης, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία, μήπως και μεθοδευτεί προβοκάτσια εις βάρος της χώρας μας.
Η αμέριστη στήριξη που εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προς τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την εξόρυξη και εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου, σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στην Άγκυρα που επιμένει να κάνει λόγο για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο και συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.
images

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν με νόημα, ότι ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις για την ανακήρυξη της Α.Ο.Ζ. μόλις βρεθεί η κατάλληλη συγκυρία. Άλλωστε, όπως είπε ο έλληνας πρωθυπουργός και ενώπιων του κ. Ολάντ, «θα ανακηρύξουμε Α.Ο.Ζ., και αυτό θα το κάνουμε με τις σωστές κινήσεις που απαιτούνται.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, πριν προλάβουν τα τελειώσουν οι δηλώσεις Σαμαρά και Ολάντ, είχαν ανεβάσει δύο ανακοινώσεις για δήθεν παραβιάσεις του εναερίου χώρου και των χωρικών τους υδάτων! «Ελληνικό αεροσκάφος C-27J παραβίασε τον εναέριο χώρο μας για 1 λεπτό νοτιοδυτικά την χερσονήσου Datca» ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση, ενώ η δεύτερη έλεγε πως «σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής παραβίασε τα χωρικά μας ύδατα δυτικά της επαρχίας Didim».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ Ν. ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕθΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος επισκέφτηκε την περιοχή ευθύνης της 98 ΑΔΤΕ (Ν. Λέσβο) καθώς και μονάδες της περιοχής ευθύνης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ στην Αλεξανδρούπολη όπου και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα.





συντάχθηκε από τόν/τήν ΚΟΜΠΡΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου