Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ-Είπαν “ναι” στη μείωση του ΦΠΑ!

 
 Ακόμη και το Βερολίνο φαίνεται πως έχει πεισθεί πλέον ότι είναι αναγκαία η μείωση του ΦΠΑ τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς, ωστόσο όλα δείχνουν ότι οι Γερμανοί ακόμη έχουν αντιρρήσεις ως προς την ανάγκη ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.



Γερμανικές κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν την άμεση μάλιστα μείωση του ΦΠΑ ειδικά στην εστίαση η οποία έχει να κάνει με τον τομέα του τουρισμού. Οι Γερμανοί φέρνουν μάλιστα και το παράδειγμα του ανταγωνισμού με τη γειτονική Τουρκία για να δείξουν την αναγκαιότητα της μείωσης ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “Καθημερινή” η γερμανική πλευρά εμφανίζεται ενοχλημένη από τη στάση της τρόικας στην αμέσως προηγούμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα κατά την οποία ουσιαστικά έβαλε φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση μείωσης του ΦΠΑ.

Σε ότι έχει πάντως να κάνει με την πιθανότητα ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους η γερμανική πλευρά επιμένει ότι δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα. Η Ελλάδα θα πρέπει αν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους αποδεικνύοντας ότι τηρεί τη συμφωνία και μετά ίσως ξεκινήσει η συζήτηση λένε κύκλοι του Βερολίνου που αποκλείουν πάντως κούρεμα αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου