Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΚΑΙ ΟΜΩΣ !!!!! ΒΑΣΙΛΟΦΡΟΝΑΣ ΝΑΖΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!!!!!!!!


ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ. ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΣΗΚΏΘΗΚΑΝ. ΟΜΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ. Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΘΕΙΟΣ ΤΗΣ, Ο ΜΑΓΚΑΣ.....


ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΈΧΟΝ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΑΣΙΛΌΦΡΟΝΑ ΝΑΖΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ
Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΊΖΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΩ ΜΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΔΟΥΛΑ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Γεώργιος Μερκούρης (1886 - 1943), θείος της Μελίνας Μερκούρη, ήταν συντηρητικός πολιτικός που διετέλεσε βουλευτής και υπουργός. Σπούδασε Νομική και το 1915 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με το Λαϊκό Κόμμα. Έγινε υπουργός το 1922 και την περίοδο 1926 – 1927. Το 1932 αποχώρησε από το Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ήταν Αντιπρόεδρος, επειδή διαφώνησε με τον Παναγή Τσαλδάρη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν χιτλερικός και φανατικός γερμανόφιλος. Το 1933 ίδρυσε το Ναζιστικό Κόμμα Ελλάδος.
Αμέσως μετά την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα (1941), ο Γ. Μερκούρης κινητοποιήθηκε για την επανασύσταση του Ναζιστικού Κόμματος Ελλάδος, του οποίου η λειτουργία, όπως και όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων, είχε απαγορευτεί το 1936 λόγω της δικτατορίας. Αυτό ήταν το μόνο πολιτικό κόμμα που λειτούργησε νόμιμα στην περίοδο της γερμανικής κατοχής. Στο κόμμα αυτό εντάχθηκε και ο βασιλόφρονας Γεώργιος Σημίτης, φίλος του Γ. Μερκούρη. Ο Γ. Μερκούρης ήταν φιλόδοξος και ήλπιζε ότι οι Γερμανοί κάποια στιγμή θα τον διόριζαν κατοχικό Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Τον Ιανουάριο του 1943, οι κατοχικές αρχές έδωσαν στο Γ. Μερκούρη τη θέση του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας. Στη θέση αυτή παρέμεινε ως το θάνατό του. Ταυτόχρονα με το διορισμό του όμως, εγκατέλειπε την ενεργό πολιτική. Τελικά, έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 1943.
Τι έκανε ο Γεώργιος Σημίτης μετά το θάνατο του Γεωργίου Μερκούρη ;
Η θέση και ο μισθός που κατάφερε (χάρη στη μεσολάβηση του Γ. Μερκούρη) να εξασφαλίσει ο Γ. Σημίτης ήταν αρκετά ικανοποιητικά, μέσα στην περίοδο της κατοχής. Όταν όμως πέθανε ο Μερκούρης (Δεκέμβριος 1943) και οι Γερμανοί άρχισαν να χάνουν στις μάχες στο Ανατολικό Μέτωπο, ο Σημίτης σκεπτόμενος συμφεροντολογικά, αποφάσισε να πάει «εκεί που φυσάει ο άνεμος». Για να ικανοποιήσει το ατομικό του συμφέρον και να αποφύγει το χαρακτηρισμό του ναζιστή και του γερμανόφιλου, αποφάσισε να πάει με το μέρος των ελληνικών αντιστασιακών οργανώσεων. Συγκεκριμένα, πλησίασε την αντιστασιακή οργάνωση ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και άρχισε να παριστάνει τον υποστηρικτή του Άρη Βελουχιώτη, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοιά του.
 Τελικά πέτυχε το στόχο του. Μάλιστα στην κυβέρνηση της ΠΕΕΑ (ή Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας) έγινε Γενικός Διοικητής Ρούμελης.
Η φιλική σχέση με τον Πρίγκιπα Νικόλαο
 
Ο Γεώργιος Σημίτης δεν ήταν ένας απλός βασιλόφρονας. Είχε καταφέρει να αποκτήσει αρκετά καλές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα με τον Πρίγκιπα Νικόλαο (1872-1938). Μάλιστα, η μια από τις κόρες του Πρίγκιπα Νικόλαου, βάφτισε τον Κώστα Σημίτη .









ΠΗΓΗ.ΚΟΜΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου