Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Επιμένει στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ ο ‘Ακης-BINTEO

ts1

Με ενστάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δεύτερη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι 18 συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση διακίνησης παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα. Παρόντες στο δικαστήριο είναι έντεκα από τους 19 κατηγορούμενους. Μεταξύ των απόντων είναι η πρώην σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού, οι οποίες δεν είχαν προσέλθει ούτε κατά την έναρξη της δίκης. Απόντες είναι και οι: Νίκος Καρατζάς και Φώτης Αρβανίτης.
Η δίκη για τις «χρυσές μίζες», που φέρονται ότι διακινήθηκαν επί των ημερών της υπουργίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, ξεκίνησε στις 22 Απριλίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, και έπειτα από διακοπή 12 ημερών συνεχίζεται σήμερα.
Ο πρώην υπουργός έφθασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στο Εφετείο, ενώ από τους κατηγορούμενους απόντες είναι οι
Αρετή Τσοχατζοπούλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου,
Η Βίκυ Σταμάτη ντυμένη στα μαύρα κατέβηκε από την κλούβα της αστυνομίας για να μπει στο Εφετείο δείχνοντας καταβεβλημένη.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις της υπεράσπισης στο θέμα της παράστασης του ελληνικού Δημοσίου ως πολιτική αγωγή στη δίκη. Έπειτα από μικρή διακοπή, το δικαστήριο έκρινε παραδεκτή και νόμιμη την παράσταση του Δημοσίου ως πολιτική αγωγή, στην υπόθεση του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το Δημόσιο νομιμοποιείται να παραστεί στη δίκη λόγω βλάβης που υπέστη. Κατά το σκεπτικό της Έδρας, οι κατηγορούμενοι, εφόσον αποδειχθούν αληθή τα περιστατικά νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που τους αποδίδονται, «μείωσαν το κύρος και την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Δημοσίου καθώς εμφανίζονται μη δυνάμενες να διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναλλαγών του».
Επιμένει στην κλήτευση μελών του ΚΥΣΕΑ ο ‘Ακης
Ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, ζήτησε εκ νέου να κλητευθούν τα μέκη του ΚΥΣΕΑ και να καταθέσουν στο δικαστήριο. Μάλιστα αναφέρθηκε στον τότε πρωθυπουργό, κ. Σημίτη, λέγοντας: «Είναι δυνατόν να μη δώσει τις δικές του εξηγήσεις ο τότε πρωθυπουργός που έχει δει σημείο προς σημείο τη σύμβαση με τη Ferostal;».
Η ποινή που αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος είναι έως και 20 χρόνια ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του εξαδέλφου του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι και ο μοναδικός από τους κατηγορούμενους που έχει παραδεχθεί την ενοχή του, ισχυριζόμενος ότι σε αυτή την ιστορία τον ενέπλεξε ο πρώην υπουργός.
Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να έχει ολοκληρωθεί η εκδίκαση πριν συμπληρωθεί το 18μηνο – ανώτατο όριο προφυλάκισης – για όσους κατηγορουμένους παραμένουν προφυλακισμένοι.

Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου