Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

στράτευσης των γυναικών,ετοιμάζει ο Καμμένος






Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε σήμερα στην Τρίπολη και παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας της Δ΄ ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε στην 124 πτέρυγα βασικής εκπαίδευσης.
«Όσο εγώ είμαι υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν πρόκειται να δεχτώ μείωση των αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες έχουν μειωθεί πάρα πολύ, πάνω από 60%», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «δεν είναι ίδια η δουλειά όλων των δημοσίων υπαλλήλων με τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται σε μια οκτάωρη βάση, αλλά εργάζονται σε εικοσιτετράωρη βάση και είναι σε συνεχή επιφυλακή».
Ο Πάνος Καμμένος διευκρίνισε σχετικά με τα περί απολύσεων ότι «δεν υπάρχει ποτέ καμία περίπτωση να συμφωνήσει κανείς από εμάς να απολυθεί στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».
Τέλος, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της στράτευσης των γυναικών, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι «η σκέψη που υπάρχει, και θα την εξετάσουμε με τους αρχηγούς και τα επιτελεία, είναι η δυνατότητα της εθελοντικής στράτευσης των γυναικών», οι οποίες όπως συμπλήρωσε, «δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άντρες συναδέλφους τους».
«Όποιες το θελήσουν, θα μπορούν να υπηρετήσουν σε εθελοντική βάση τις Ένοπλες Δυνάμεις, να λάβουν τη βασική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν, σε περίπτωση που χρειαστεί, να αντιμετωπίσουν επάξια τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την πατρίδα μας, και παράλληλα να στελεχώσουν υπηρεσίες που θα μπορέσουν να αποδεσμεύσουν άλλες δυνάμεις για την παραμεθόριο».
Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση αυτής της σκέψης, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «θα ξεκινήσει η συζήτηση στο Συμβούλιο Άμυνας με τα επιτελεία, με την πολιτική ηγεσία και με την κοινωνία, για να δούμε πώς μπορεί να γίνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε την Ελλάδα, Ισραήλ, ώστε να έχουμε υποχρεωτική στράτευση, αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα στην εθελοντική στράτευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου