Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

«Εχω ενστάσεις και διαφωνίες για τις επιλογές στο ΠΑΣΟΚ και στη Δημοκρατική Παράταξη»,είπε ο Παπανδρέου σε Βενιζέλο

ΦΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ  ΝΑΚΟΣ ΜΑΡΟΥΓΚΑΣ

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο, στο υπουργείο Εξωτερικών.


Σε ενημερωτικό σημείωμα που διένειμε το γραφείο του Γ. Παπανδρέου, αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, οι οποίες πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος, απόψεις τις οποίες ο κ. Παπανδρέου θα αποστείλει και γραπτώς στον κ. Βενιζέλο.

Κατά τον κ. Παπανδρέου, αυτές οι ενστάσεις και διαφωνίες έχουν να κάνουν τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε σύντομη συνομιλία που είχε ο κ. Βενιζέλος με τους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο».

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και ειδικότερα μια μακρά και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα διεθνή θέματα, για την οικονομία, για τη διαπραγμάτευση και για την παράταξη, για τη συσπείρωση των δυνάμεων, όπως πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα του πει και ειδικότερα τις απόψεις του και ότι έχει κάποιες ιδέες για την παράταξη.

Για το αν ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να συστρατευτεί, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το ζητάει απ' όλους.

Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ τους, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο ίδιος είναι πάντα ανοικτός και υπενθύμισε ότι την Παρασκευή επίκειται η συνάντησή του με τον Κώστα Σημίτη.

Τέλος, ερωτηθείς αν του ανέφερε ο κ. Παπανδρέου εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος, απάντησε ότι δεν μπήκαν σε τέτοια θέματα, ότι τώρα θα γίνει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών και στον βαθμό προεκλογικής στράτευσης και συμμετοχής διαφόρων στελεχών της παράταξης».

«Ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συμβολές που - παρά τις επιμέρους απόψεις - συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της παράταξης και σε έναν ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου» αναφέρεται στο σημείωμα.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ενότητα και αξιοπιστία και ενισχύουν την εκλογική επιρροή του κινήματος και της παράταξης» καταλήγει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Οι θέσεις που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου


Τις απόψεις του για τις σχέσεις με την τρόικα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, κατά την οποία συζητήθηκαν και τα εθνικά θέματα και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και στο Κυπριακό, όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού.

Οι απόψεις του κ. Παπανδρέου για τα δύο πρώτα θέματα διαφέρουν αρκετά από εκείνες του κ. Βενιζέλου και ο πρώην πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την τρόικα, ώστε να μη γίνονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που εκθέτουν τη χώρα.

Ειδικότερα, στο ενημερωτικό σημείωμα αναφέρεται:

«Οι απόψεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι γνωστές και διατυπωμένες κατ' επανάληψη δημοσίως - και για τη χώρα και για το Κίνημα. Αυτές τις απόψεις και τις θέσεις διατύπωσε και στη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

» Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

» Επισήμανε δε, ότι θα πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο, που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας, όπως συνέβη πρόσφατα και την εκθέτουν σε κινδύνους.

» Τέλος, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο».Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
ΚΟΜΠΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου