Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΟΥΝ τα στοιχεία για την Παιδική Κακοποίηση: 91% των περιστατικών θύτες ήταν οι γονείς, ο ένας ή και οι δύο!

Με αφορμή την 19η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικής Κακοποίησης το χαμόγελο του παιδιού παρουσίασε σήμερα στοιχεία που συγκλονίζουν.

Το 2014 στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 υπήρξαν συνολικά 629 καταγγελίες σοβαρών περιστατικών κακοποίησης παιδιών.


Μόνο το 1.5% ήταν επώνυμες με τον κόσμο να φοβάται να μιλήσει επώνυμα όπως τόνισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Παράλληλα εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες δεν αυξάνονται παρόλο που υπάρχει η αίσθηση ότι αυξάνονται τα φαινόμενα. Οι καταγγελίες αφορούσαν 1254 παιδιά (594 αγόρια, 503 κορίτσια και 157 παιδιά που δεν έγινε γνωστό το φύλο ή η ηλικία τους) εκ των οποίων το 42% αφορούσε παιδιά 0-6 ετών, το 43% υφίσταται σωματική κακοποίηση και στο 91% των περιστατικών θύτες ήταν οι γονείς, ο ένας ή και οι δύο .


"Να αντιδράσουμε γιατί δεν είναι φυσιολογικό μια κοινωνία να κακοποιεί τα παιδιά της. Μας ανησυχεί ότι τον τελευταίο καιρό δεν γίνονται καταγγελίες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν και κρύβονται", τόνισε πρόεδρος του "Χαμόγελου του Παιδιού" Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.


Η κλινική ψυχολόγος Αθανασία Κεραμάριου παρουσίασε πραγματικές ιστορίες από την Βόρεια Ελλάδα μέσα από τις καταγγελίες στην Εθνική Γραμμή 1056, τα οποία κακοποιήθηκαν σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη. Ελπίζω να ωφεληθήκατε από αυτό που διαβάσατε.
Εάν ναι  κοινοποιήστε το!


Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου