Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η Αργεντινή ΔΙΕΓΡΑΨΕ το χρέος! Που ειναι οι νταβατζηδες και οι ψεκασμένοι τηλεκλόουν να μας “ενημερώσουν” για τις εξελίξεις;


Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ … πτώχευσαν την Αργεντινή (α, και ένας δικαστής στις ΗΠΑ για χάρη ενος κορακιού που “αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γκέι”, εκτος βεβαίως των γκέι της Αργεντινης. Αυτούς επιχείρησε να τους ληστέψει.)! Απο τον Ιούλιο όταν νταβατζηδες και τηλεκλόουν ούρλιαζαν για τα περι “χρεοκοπίας” της Αργεντινης, γράφαμε την αληθεια: Ύπουλο χτύπημα της Αργεντινης στους …Πρετεντερηδες! Υπέγραψε δάνειο 7,5 δις και σουαπ 11 δις με την Κίνα.
Οτι θα έκανε δηλαδη μια κυρίαρχη χωρα με πολιτικούς που δουλεύουν για τον λαό και οχι τις μίζες των τραπεζιτών.
Η συνεχεια;
Η μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα όχι απλά δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την δεύτερη “πτώχευση” που της … ανακοινώθηκε από τη κυβέρνηση Σαμαρά (που να ήξεραν στο Μπουένος Αϊρες ότι οι επαίτες των Βρυξελλών θριαμβολογούσαν για την απόφαση του Αμερικανού μπάρμπα-Σαμ που αποφάσισε ότι μια ολόκληρη χώρα μέλος των G20 έπρεπε να πτωχεύσει!), αλλά με το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα με το Πεκίνο αντικαθιστά το δολάριο με το γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέο εποχή!
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των νομισμάτων των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας αυτά αντί του δολαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αργεντινής.
Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με τουλάχιστον 10 δισ. δολ., να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές της με ισοτιμίες γουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.
Τον περασμένο Ιούλιου, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ (φωτό) είχε υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών. Αλήθεια ο Α.Σαμαράς, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο;
Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένιο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής ΗΠΑ δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν “κούρεμα” κατά 70%.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι τηλεκλόουν πανηγύριζαν γιατί η άμυαλη Αργεντινή δεν δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών και έδειχναν το Μπουένος Αϊρες λέγοντας “Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν;” και τα κανάλια έδειχναν εικόνες από ταραχές σοτυς δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2001!
Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι “Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή”.
Για να συνεχίσουν να λυμαίνονται οι νταβατζηδες τον δημόσιο πλούτο μεχρι να τελειώσει οριστικά και να μας “πετάξουν” σε κατοχική δραχμή.
Εκτος εαν σηκώσουμε το κεφάλι…
Πληροφορίες απο το oneminute.gr-http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου