Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ Iσλαμιστές τρομοκράτες οι ένοχοι της επίθεσης


Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δύο ισλαμιστές τρομοκράτες που σκότωσαν με μαχαίρια τον Βρετανό στρατιώτη φώναζαν «ο Θεός είναι μεγάλος» ή «Αλάου Άκμπαρ».

Συγκεκριμένα οι δύο δράστες, τόσο πριν, όσο και μετά την πράξη τους παρέμειναν στο σημείο, ζητούσαν μάλιστα από τους περαστικούς να τους φωτογραφήσουν (!), ενώ απευθυνόμενοι στους αποσβολωμένους διαβάτες φώναζαν:
«Ορκιζόμαστε στον παντοδύναμο Αλλάχ ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να σας πολεμάμε. Ο μόνος λόγος που το κάναμε αυτό είναι επειδή οι Μουσουλμάνοι πεθαίνουν κάθε μέρα. Αυτός ο Βρετανός στρατιώτης είναι “οδούς αντί οδόντος”. Ζητάμε συγνώμη από τις γυναίκες που χρειάστηκε να το δουν αυτό αλλά στις πατρίδες μας οι γυναίκες βλέπουν τα ίδια πράγματα. Δεν θα είστε ποτέ ασφαλείς. Απομακρύνετε την κυβέρνησή σας. Δεν ενδιαφέρονται για εσάς».
Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης άνοιξαν αμέσως πυρ κατά των δύο δραστών, τους οποίους και τραυμάτισαν.
Την ίδια ώρα στο Λονδίνο η υπουργός Εσωτερικών, Τερέσα Μέι, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, Κόμπρα, για να αξιολογηθεί το συμβάν. Προσερχόμενος στην Επιτροπή ο Δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον δήλωσε πως δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για να αξιολογηθεί πλήρως το συμβάν. Νωρίτερα όμως, σε ανάρτησή του στο Twitter είχε χαρακτηρίσει την επίθεση ως “νοσηρή, σοκαριστική και απολύτως καταδικαστέα πράξη βίας”.
Ανάλογους χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησαν για το συμβάν τόσο ο γενικός διευθυντής των Μυστικών Υπηρεσιών (MI5), Andrew Parker, όσο και ο Αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Bernard Hogan-Howe. Αμφότεροι μετέχουν της Επιτροπής διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, Κόμπρα.

(Φωτογραφία από το αποκλειστικό βίντεο του ITV News, στο οποίο φαίνεται ο ύποπτος άνδρας με τα ματωμένα χέρια)
(Η περιοχή του νοτιοανατολικού Λονδίνου, John Wilson Street, στην οποία συνέβη η επίθεση)

(Φωτογραφία από τον τόπο του «χτυπήματος»)

(Η επίθεση έγινε στην οδό John Wilsonμ, στην περιοχή Woolwich)

(Οι αρχές θεωρούν πως η επίθεση έγινε με αφορμή το συγκεκριμένο τροχαίο)


(Ελικόπτερο-ασθενοφόρο σπεύδει στο σημείο της επίθεσης)

(Οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους)








Ένα μαχαίρι στα ματωμένα χέρια του κρατά ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης στο Λονδίνο.
Αυτό φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το ITV news, στο οποίο ο δράστης κοιτά την κάμερα και στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου