Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Δεν φταίει η Μέρκελ για τη λιτότητα, λέει ο Μπαρόζο


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπερασπίζεται τη γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ έναντι επικρίσεων για τη δημοσιονομική λιτότητα, προερχόμενων κυρίως από τη νότια Ευρώπη, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα...



«Γι' αυτό που συμβαίνει στη Γαλλία ή στην Πορτογαλία, δεν φταίει η κ. Μέρκελ ή η Γερμανία. Όλοι πρέπει να σκουπίζουμε μπροστά από την πόρτα μας. Υπάρχουν αρκετά που πρέπει να γίνουν», αναφέρει ο Μπαρόζο.

«Οι αποφάσεις στους κόλπους του Eurogroup λαμβάνοναι πάντα ομοφώνως. Είναι εντελώς άδικο να εμφανίζονται μέτρα ότι δήθεν επιβλήθηκαν από μία μόνο χώρα ή ένα μόνο θεσμό. Είμαι κι εγώ θύμα αυτών των αποπειρών, με κάνουν κι εμένα αποδιοπομπαίο τράγο», σημειώνει ο συντηρητικός Πορτογάλος.

Επισημαίνει, εξάλλου, ότι η κρίση αυτή και τα προβλήματα που την συνοδεύουν δεν είναι το αποτέλεσμα της γερμανικής πολιτικής ή το σφάλμα της ΕΕ. Είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικής πολιτικής δαπανών, έλλειψης ανταγωνιστικότητας και ανεύθυνης δράσης στης χρηματοπιστωτικές αγορές.

Πλέκοντας το εγκώμιο της συντηρητικής καγκελαρίου, ο Μπαρόζο προσθέτει:
«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων προς τη Γερμανία και τη στάση της. Και δεν φοβάμαι να το πω δημοσίως: η καγκελάριος Μέκελ είναι ασφαλώς μία, αν δεν είναι η ηγετική προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό επίπεδο, που καταλαβαίνει καλύτερα αυτό που συμβαίνει».

«Επενδύει πολύ χρόνο και ενέργεια στο ευρωπαϊκό σχέδιο, θα επιθυμούσα να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για όλους τους άλλους αρχηγούς κυβερνήσεων», σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.




ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΣΤΙΡΙΞΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως και ΔΕΝ φταίει η Μέρκελ ΔΕς καθώς η Μερκελ και οι σιωνιστές,,τη δουλιάτους κάνουν .. και σωστα πραττουν διοτι το συμφαιρον των κοιτάνε και μπράβοτους .
    Καθως, δεν ειναι εκεινοι που εχουν άμμεση σχεση με τους ελληνες η κυπριους πολιτες .
    Αλλα αυτοι που εχουν άμεση σχεση με μάς τους πολίτες ,ειναι πρωτα η δικαστικη εξουσια, η αστυνομια και ο στρατος . Και συνεπως, για να ειμαστε δίκαιοι , πρωτα σε εκεινους θα πρεπε΄επισήμως και γραπτως να απευθυνθουμε . Καθως , δεν υπαρχει προδοσια χωρις προδοτες .
    διοτι αν επευθυνθουμε απευθειας στους σιωνιστες και Ροτσιλντ, τοτε, εκεινοι, πολυ σωστα θα μας πουν οτι εσεις και η κυβερνηση που ψηφισατε φταιτε .Τούτη ειναι η διαδικασία με την οποία ενεργοποιούμε το άρθρο 120 του συντάγματος προκειμένου αφενός να αποκτήσουμε το δικαίωμα εφαρμογής του στην πράξη και αφετέρου να μπορουμε ως νόμιμοι ελληνες πολίτες πλέον , να κάνουμε εθνοσυνελεύση.
    Ειδάλως , η όποια ενθοσυνέλευση υπο οποιοδήποτε άλλο πρίσμα, ειναι παράνομη και κατοχική. Συνεπώς ειναι εθνικά και διεθνώς καταδικαστέα και άκυρη.
    Καθως το 120 , σημαινει όπλα και τα όπλα βρίσκοντε στην κατοχη των εν δυν οι οποιες εχουν διαπραξει εσχατη προδοσία .Και γιαυτο , οφείλουμε ολοι εμεις οι πολιτες να τις αντικαταστήσουμε .. (να ζητεισουμε δηλαδη τα όπλα και το εθνοσημο μεσω επισημων δικογραφων και ιερων δηλωσεων (καθως εχουν επισημα και γραπτως , για πρωτη φορα στην ιστορια καταπατηθει και οι ιερες δεσμευσεις(όρκος) .... .
    Το 120 , το ενεργοποιουμε καταθετοντας την ιερή δηλωση -καταγγελια που ειναι στον τοίχομου, ή με κάποια ανάλογη αυτής .
    .........https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4650165532041&set=a.1303244981119.2039806.1230303395&type=1&theater......

    ΑπάντησηΔιαγραφή