Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Aνατροπή στην απεργία των εκπαιδευτικών - Αναστολή πρότεινε η ΟΛΜΕ!/ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ -- "ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ" ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΕΠΙΤΑΞΗΣ



Σήμερα Πέμπτη θα κριθεί τελικά η στάση των καθηγητών της ΟΛΜΕ για την απεργία που εξήγγειλαν μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και τη στάση τους απέναντι στην επιστράτευση της κυβέρνησης.
Μετά απο επεισοδιακή συνεδρίαση 12 ωρών το ΔΣ το ΟΛΜΕ επανήλθε τελικά προς το σώμα των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ με ένα νέο ερώτημα:«Υπάρχουν ή όχι οι όροι και οι προυποθέσεις για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία;» 
Στο ερώτημα αυτό τέθηκε ο προβληματισμός, πως μπορούν να απαντήσουν οι πρόεδροι της ΕΛΜΕ αφού οι αποφάσεις που είχαν απο τις γενικές συνελεύσεις των μελών τους αφορούσαν διαφορετική πρόταση της ΟΛΜΕ. Εαν υπερψηφίζουν δηλαδή η οχι την αρχική πρόταση του ΔΣ για 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων και πενθήμερη απο τις 20 έως τις 24 του μήνα.
Να σημειωθεί ότι η αρχική αυτή πρόταση υπερψηφίστηκε νωρίτερα με 78 ψήφους υπέρ του «ναι», 4 υπέρ του «όχι» και 3 «λευκά».
Στη νέα πρόταση που κατέβασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητώντας τελικά την γνώμη του σώματος για το αν πληρούνται οι κοινωνικοί όροι για να πραγματοποιηθεί αυτή η απεργία, ήταν σαφές ότι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ φάνηκαν μπερδεμένοι: 57 ψήφισαν λευκό, 18  ψήφισαν ότι «υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία και 9 ότι «δεν υπάρχουν οι προυποθέσεις» για την απεργία.
Τελικά η συνέλευση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στη διάρκεια της σημερινης ημέρας, ενώ η διοίκηση της ΟΛΜΕ θα εξετάσει τα νέα δεδομένα και θα επανατοποθετηθεί με νέα πρόταση της.
Μετά από όλα αυτά πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι οι  πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά την Παρασκευή 17 του μήνα, καθώς η διοίκηση της ΟΛΜΕ δεν αναμένεται να επιμείνει στην αρχική της πρόταση με τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν.:00)
Ανατράπηκαν αιφνιδιαστικά τα δεδομένα στην απεργία της ΟΛΜΕ, δεδομένης και της κοινωνικής πίεσης που προκάλεσε η εξαγγελία της κινητοποίησης αυτής μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Υστερα από επεισοδιακή συνέλευση περίπου 12 ωρών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι πρόεδροι των τοπικών ΕΛΜΕ διατύπωσαν σειρά προτάσεων, αρκετοί ζήτησαν μέχρι και την ανυπακοή των καθηγητών στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση, τα δεδομένα άλλαξαν: οι παρατάξεις που έχουν την πλειοψηφία στο προεδρείο της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ) κατέβασαν τελικά στην γενική συνέλευση νέα αιφνιδιαστική πρόταση: πρότειναν τελικά να μη γίνει η απεργία, ενώ αντιθέτως η παρατάξη της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (Παρεμβάσεις) τάχθηκε υπέρ της απεργίας.
Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της πλειοψηφίας στο ΔΣ της Ομοσπονδίας, δεν υπάρχουν αυτη την στιγμή οι κοινωνικοί όροι για να «σπάσουν» οι καθηγητές την επιστράτευση της κυβέρνησης και η κοινωνία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντέξει τελικά κάτι τέτοιο.   
Ακολουθεί νέα συνεδρίαση των μελών των ΕΛΜΕ του ΔΣ της Ομοσπονδίας, έπειτα απο σειρά νέων αντιπαραθέσεων και ανταλλαγής απόψεων, στην οποία και καλούνται να ψηφίσουν τη νέα πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ.


                                                                              

                                                              Μεγαλειώδης πορεία
 Η οργή και η αγανάκτηση έβγαλε για μια ακόμα φορά τους εκπαιδευτικούς στο δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν στο πλευρό τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, οικοδόμους, αγρότες, ανέργους, σπουδαστές και μαθητές αλλά και πολλούς γονείς που στέκονται στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών τους, διεκδικώντας έτσι ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτά και για τις επόμενες γενιές. Να μπορούν να ζουν και να προχωρήσουν με αξιοπρέπεια, με ψηλά το κεφάλι και να μπορούν να συλλογιούνται και να εκφράζονται ελεύθερα.

Η προσυγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πατρών, μπροστά στο 2ο Λύκειο Πύργου και ήταν όλοι εκεί. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου - Ολυμπίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το δήμο Πύργου, το Κίνημα Ενάντια στο Μνημόνιο, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, ο Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Ηλείας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στήριξε το ΚΚΕ στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων και Ζαχάρως καθώς και δεκάδες ενεργοί πολίτες.
Όλοι μαζί, ένωσαν τις φωνές τους σε μια δυναμική πορεία στους δρόμους του Πύργου με πανό και συνθήματα, που κατέληξε στην κεντρική πλατεία, όπου οι εκπαιδευτικοί έκαψαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας τα Φύλλα Επίταξης, στέλνοντας για μια ακόμα φορά ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου