Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Το "χαρακίρι" του Α/ΓΕΕΘΑ,το "κυνήγι" του ΣΥΣΜΕΔ και τα επικίνδυνα σενάρια περί ...στάσης


Το χειρότερο της σύγκρουσης Α/ΓΕΕΘΑ- ΣΥΣΜΕΔ είναι ότι αποδεικνύει ότι η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ όχι απλά δεν έχει καταλάβει τι συμβαίνει στο στράτευμα αλλά κάνει ότι μπορεί για να επιδεινώσει την κατάσταση. Και είναι προφανές ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει κάνει τις επιλογές του: μεταξύ του στρατιωτικού και του πολιτικού προσωπικού έχει επιλέξει το δεύτερο. Το γιατί είναι δική του υπόθεση.Η θέση του πάντως θα έπρεπε να είναι ακριβώς στη μέση. Δεν μπόρεσε να την κρατήσει και υποχώρησε, κάνοντας “χαρακίρι”. Αλλά κι αυτό δική του υπόθεση είναι.Το κακό είναι ότι "τραυματίζει" κι άλλο τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ.Κωσταράκος εγκαλεί λοιπόν τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ για την ανακοίνωση που εξέδωσαν το Σάββατο και στην οποία του έθεταν ορισμένα ερωτήματα,μεταξύ των οποίων τις ρυθμίσεις για συνταξιοδοτικά ζητήματα των στρατιωτικών και για την μονιμότητα υπαξιωματικών.

Το περίεργο στην αντίδρασή του είναι ότι στις όποιες απαντήσεις του, ανεπίσημες και επίσημες δεν μας λέει τίποτα για την “ταμπακέρα”. Η οποία είναι:

•γνωρίζει ότι η εισήγηση του διοικητή της ΣΜΥ έχει φθάσει στα Επιτελεία από το περασμένο Δεκέμβριο και άρα είναι σε γνώση τους; Μιλάμε για την εισήγηση που δημοσιεύσαμε  και από την οποία προκύπτει σαφώς ότι μεταξύ των εισηγήσεών του είναι και η άρση της μονμότητας υπαξιωματικών εκτός ΣΜΥ. Και υποθέτουμε ότι δεν μπορεί αυτή η εισήγηση να έχει γίνει έτσι στον αέρα,ούτε αποτελεί προσωπική πρωτοβουλία ενός διοικητή.Κάπου έχει συζητηθεί ,κάπου έχει μελετηθεί.

•επίσης ο κ,Κωσταράκος ως επικεφαλής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων -αλλά και στρατιώτης όπως δηλώνει-θα πρέπει σήμερα κιόλας να δώσει μία συγκεκριμένη απάντηση: θεωρεί ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες διοικεί έχει εκδηλωθεί ...στάση; Από το βράδυ του Σαββάτου δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ...στάση στις Ένοπλες Δυνάμεις που διοικεί ,αλλά δεν έχουμε δει ανάλογη...ευαισθησία . Πάντα βέβαια ελπίζουμε.

Κι επειδή υπάρχει και η άλλη πλευρά ,αυτή του ΣΥΣΜΕΔ.


Η ανακοίνωση του Σαββάτου, δεν διαφέρει σε τίποτα από εκατοντάδες άλλες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η μόνη της διαφορά ήταν ότι απευθυνεται προσωπικά στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και αυτό θεωρήθηκε απρέπεια.

Λάθος ήταν και η επίκληση συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, την οποία το ΓΕΕΘΑ αρνείται και πάντως ο ΣΥΣΜΕΔ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ακόμη κι αν υπήρξε. Όλα αυτά όμως δεν δικαιολογούν την αντίδραση του Α/ΓΕΕΘΑ ,ούτε τα όσα απίθανα γράφονται.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά και θα πρέπει να τα πούμε με το όνομά τους:

•η απόφαση να κληθούν σε απολογία οι επικεφαλής του ΣΥΣΜΕΔ ,εντάσσεται στο σχέδιο “επίδειξη πυγμής” της κυβέρνησης , το άγχος της οποίας είναι ένα. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής!

•η κυβέρνηση πρωτίστως και ο Α/ΓΕΕΘΑ θα πρέπει πια να καταλάβουν ένα πολύ απλό δεδομένο: η υπόθεση της δημιουργίας συνδέσμου ή άλλη οργάνωσης από τους στρατιωτικούς είναι χαμένη! Δεν μπορεί να σταματήσει. Και ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί ένα επίπεδο και να μην έχουμε φαινόμενα “άρρωστου συνδικαλισμού” και στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας και μοναδικός. ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ το γρηγορότερο δυνατόν για την δημιουργία ενός οργάνου με ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ! Αν είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβουν ας δουν τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στη Γερμανία για παράδειγμα, που τόσο θέλουμε να της μοιάσουμε…

Διαφορετικά ,με μεγάλη μας λύπη σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με διάφορα άλλα “συνδικαλιστικά μορφώματα” , τα οποία θα είναι αδύνατον να μαζευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου