Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

"Λύγισε" στο δικαστήριο ο Λεμούσιας


Λύγισε στο δικαστήριο ο Λεμούσιας



"Λύγισε" στο δικαστήριο ο Λεμούσιας

Δεν άντεξε τον καταιγισμό κατηγοριών ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας και αποχώρησε αδιάθετος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η χθεσινή πρόταση του εισαγγελέα της έδρας να κηρυχθεί ένοχος μαζί με τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και ο σημερινός βομβαρδισμός κατηγοριών από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που παρίστανται για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης, έκαναν τον Μιχάλη Λεμούσια να καταρρεύσει.
Ο κ. Λεμούσιας δήλωσε αδιαθεσία στο δικαστήριο και αποχώρησε υποβασταζόμενος από συγγενικά του πρόσωπα.
Η πολιτική αγωγή χαρακτήρισε «δήμαρχο-κεντρικό» το σύστημα που διοικούταν ο δήμος Θεσσαλονίκης επί των ημερών του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τόνισε ότι «τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν είναι τόσο μεγάλα που δεν υπάρχει άλλη εξήγηση από το ότι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης είχε την «κάλυψη» του διδύμου Λεμούσια - Παπαγεωργόπουλου, που «βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας».
«Ούτε καν για την παράταξη «Αναγέννηση» δεν ήταν τα χρήματα. Ήταν για να φαγωθούν απ' αυτούς. Η απόλυτη ταύτιση των δύο ανδρών επιβεβαιώνεται από την κάλυψη που δίνουν ο ένας στον άλλον», είπαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής για τους κ.κ. Λεμούσια-Παπαγεωργόπουλο.
Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου