Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.Μερος β


ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Την εξιχνίαση της υπόθεσης των εμπρησμών στο κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά στις 5 και 16 Ιανουαρίου 2010 ανακοίνωσε η ασφάλεια Χανίων. Η Αστυνομία, προχώρησε στη σύλληψη τριών ατόμων (ένας Έλληνας 24 ετών και δύο Βρετανοί) που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι ΗΠΑ.
Η ΜΟΣΑΝΤ ΛΟΙΠΟΝ ΒΡΗΚΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ !!!!!!!!!!!!!!!



Το κτίριο της Εβραϊκής Συναγωγής στα Χανιά βρίσκεται στην παλιά πόλη. Από τις φλόγες κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου της Συναγωγής, ψηφιακοί δίσκοι, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κασέτες με εβραϊκή μουσική και βιβλία. Εκτιμάται ότι και από τις δύο «επιθέσεις» καταστράφηκαν συνολικά 2.500 τίτλοι βιβλίων.
ΤΙ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ; ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ 2500 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΒΙΒΛΙΑ. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΗΤΑΝΕ; ΑΜΦΙΒΑΛΩ !!!!!!!

Την εμπρηστική ενέργεια καταδίκασε το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ανακοίνωση του, αναφέροντας μάλιστα ότι πρόκειται για την "τελευταία σειρά παρόμοιων επιθέσεων αντισημητικού βανδαλισμού που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα"!!!!!!!! .Ένα εξαιρετικά επιθετικό άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal που είχε τίτλο" ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ – «H ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» το οποίο ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι "οι επανειλημμένοι εμπρησμοί στις συναγωγές στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι η Τουρκία δεν είναι η μοναδική χώρα στη Μεσόγειο με την κατάρα του αντισημιτισμού " . "Η σιωπή όσον αφορά αυτές τις βίαιες επιθέσεις, αντανακλά την επαίσχυντη αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στον αντισημιτισμό", είναι το μοτίβο του άρθρου.!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΛΑ. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στην συνάντηση Κοινωνικής Ιστορίας για την Δεκαετία του 1940 εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα που δίνει και ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία για την συναγωγή. Με βάση το ψήφισμα είχε ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας προς το ελληνικό Κοινοβούλιο.
Τον Ιανουάριο του 2010 δύο φορές (μία στις 5 Ιανουαρίου και μία
στις 16) η Συναγωγή των Χανίων έγινε στόχος εμπρηστών. Καθώς τα αποτελέσματα της πρώτης φοράς δεν ήταν θεαματικά, επανήλθαν
κατορθώνοντας να κάψουν συνολικά 2.500 παλιά και σπάνια βιβλία, μέρος του αρχείου και πολύτιμα αντικείμενα.Τώρα όσα αντικείμενα
διεσώθησαν μεταφέρθηκαν αλλού και η κατεστραμμένη Συναγωγή έκλεισε.
Η Συναγωγή των Χανίων είναι το μοναδικό ίχνος εβραϊκής παρουσίας στηνΚρήτη μετά από 2.400 χρόνια εβραϊκής ζωής σ' αυτό το νησί. Το 1999 ολοκληρώθηκε η αναστήλωσή της και άρχισε να λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο πολιτισμού, κόσμημα αρχαιολογικό, αρχιτεκτονικό και συγχρόνως τόπος μνήμης για τους 265 Εβραίους των Χανίων που εκτοπίστηκαν από τους ναζί με πλοίο που βυθίστηκε. Η Συναγωγή αυτή, σε μια πόλη δίχως κοινότητα, μιλούσε για το παρελθόν και αποτελούσε έναν ανοιχτό χώρο
συνεύρεσης επισκεπτών και ερευνητών με την πλούσια βιβλιοθήκη και το αρχείο της.

Εμείς, ιστορικοί, κοινωνικοί επιστήμονες !!!!!!!!!! (ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΡΩ!!) και όσοι άλλοι
συμμετέχουμε στην «Συνάντηση Κοινωνικής Ιστορίας για τη Δεκαετία του'40», θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνες αυτές τις ενέργειες, δείγματα ανόδου μιας επιθετικής ακροδεξιάς, ρατσιστικής, αντισημιτικής και ξενόφοβης. Oι επιθέσεις αυτές, που τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται στην Ελλάδα, είναι πολύ ανησυχητικό σημάδι και απαιτούν εγρήγορση. Καταγγέλλουμε τις ναζιστικής έμπνευσης κινήσεις, που συμβαίνουν λίγες ημέρες πριν την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράστασή μας στην ολιγομελήομάδα εθελοντών που κρατούσε ανοιχτή τη Συναγωγή με προσωπικό μόχθο. !!!!!!!!!

ΠΟΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ;

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Κυριακή 17 Ιανoυαρίου 2010 !!!!!!!

ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ;

31.ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2010 Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

15 και 16 Φεβρουαρίου O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΚΕΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ 25 ΔΙΣ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !!!!!!!!
ΟΜΩΣ
ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ…… ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΤΟΝ ΛΕΓΑΝΕ !!!

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2010 Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Είχε προγραμματισθεί να συναντηθούν μόνοι τους για δεκαπέντε λεπτά, τελικά όμως συναντήθηκαν χωρίς την παρουσία τρίτων για δύο ολόκληρες ώρες, χρόνος ρεκόρ στην παγκόσμια διπλωματική ιστορία.(ΑΝΤΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΛΛΑ 55 ; ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ . ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ)
Περαιτέρω συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια μίνι κρουαζιέρας στον Πόρο με τη συμμετοχή του Υπουργού ‘Aμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου, του αναπληρωτή του Πάνου Μπεγλίτη και του κ. Δρούτσα.

24 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επένδυση-μαμούθ από Κροίσους του εξωτερικού στην Κρήτη! Εβραίοι επιχειρηματίες σκοπεύουν να διαθέσουν το αστρονομικό ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να δημιουργηθεί σε έκταση 2.500 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Χερσονήσου μια τεράστια τουριστική μονάδα..
Στόχος των επιχειρηματιών είναι να διοχετεύουν κάθε χρόνο στην Κρήτη επιπλέον 500.000 τουρίστες, οι οποίοι μέχρι τώρα κατευθύνονταν στην Αττάλεια της Τουρκίας.
ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζαχαρίας Δοξαστάκης ΔΉΛΩΣΕ «Στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρέθηκα κι εγώ. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφανίστηκε θετικός σε όλα όσα του είπαν οι επενδυτές. Ως μόνη απαίτηση θέτουν να δοθεί άμεσα από τα αρμόδια υπουργεία η απάντηση και να μην μπλεχτούν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας που θα τους φέρει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου. Αν τελικά πάνε όλα καλά και πέσουν οι υπογραφές, το λιγότερο σε δύο χρόνια το έργο υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί».

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΕΛΕΓΑ;

Σημειώνεται ότι η επένδυση θα στηρίζεται στα παγκόσμια πρότυπα, αφού έχει δουλευτεί εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία! Οπως εκτιμούν και ευελπιστούν οι τοπικοί φορείς και εκείνοι που θα εμπλακούν στην υλοποίηση του έργου, η όλη επένδυση θα ενδυναμώσει την τοπική οικονομία και πρόκειται να αποτελέσει τον προπομπό προκειμένου να ανοίξει και πάλι η πόρτα για την εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα.

20 ΧΡΟΝΙΑ Ε; ΔΗΛΑΔΗ 1991 ΔΗΛΑΔΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ !!!! ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΓΕΡΑ ΠΟΔΙ.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΣΤΗΝ ΣΟΥΔΑ(Η γενική συμφωνία που διέπει το καθεστώς της βάσης της Σούδας είναι η Μutual Defence Cooperation Αgreement που υπεγράφη το 1990, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς!!!!!!!)
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΝΤΟΛΕΣ.
ΠΟΤΕ;
ΤΟ 1992 ΣΤΟ ΕΒΙΑΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΥΟ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΧΕΙ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ

ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

ΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΡΣΑΛ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1986 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΡΑΤΟΣ (φυσικά εκεί έγινε αφού είχαν ξεσκίσει την περιοχή στις πυρηνικές δοκιμές)
ΜΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ , ΕΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ , ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΟΖ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΟΙΠΟΝ. ΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΙΑΥΤΟΝΟΜΗ. Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΞΟΥ. ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ;
ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ-ΝΤΟΡΑ ΑΡΑ ΕΦΙΚΤΌ

Γιατί είπες ότι είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουν;

ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΛΑΧΤΑΡΑ

ΚΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΡΗΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ (δυστυχώς όλα τα παιχνίδια είναι με νούμερα, αριθμούς , κομπιούτερς και λεφτά) ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου