Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Oι πειραγμένοι μετρητές ρεύματος πολλαπλασιάζονται. Πονοκέφαλος για τη ΔΕΗ

deh
Ο δάκτυλος στα ρολόγια μέτρησης του ρεύματος είναι η «εκδίκηση» του απεγνωσμένου πολίτη στις αυξήσεις, αλλά και o μεγάλος «πονοκέφαλος» της ΔΕΗ.
Τα κρούσματα συνδρομητών που... πειράζουν τους μετρητές τους προκειμένου να καταγράφουν μικρότερη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και να απολαμβάνουν μειωμένους λογαριασμούς ολοένα και αυξάνονται.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο διάστημα τα συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε τέτοιου είδους φαινόμενα και δεν προλαβαίνουν να εντοπίζουν πειραγμένους μετρητές σε εκατοντάδες σπίτια, πολλά από τα οποία εμφανίζουν ακόμη και μηδαμινή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να πληρώνουν ελάχιστα ή ακόμη και καθόλου χρήματα στη ΔΕΗ.
Το μέγεθος του τεράστιου προβλήματος καταγράφεται ξεκάθαρα στους αριθμούς καθώς από στοιχεία του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκύπτει πως οι απώλειες για τη ΔΕΗ από 10 εκατομμύρια ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ το 2012.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι "επιτήδειοι" δρουν ανενόχλητοι, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά το νομικό κενό, σύμφωνα με το οποίο όσοι εντοπίζονται με τροποποιημένους μετρητές της ΔΕΗ δεν έχουν ποινικές ευθύνες και τη βγάζουν καθαρή πληρώνοντας μόνο ένα πρόστιμο.
Παράλληλα, οι ανιχνεύσεις πειραγμένων ρολογιών είναι πλέον πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού πίσω από το κόλπο φαίνεται να εμπλέκονται εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τη δουλειά και καταφέρνουν να «πειράξουν» τα ρολόγια με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός των παραβατών που κλέβουν τη ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου