Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Έλλάδα, Ένοπλες Δυνάμεις, Ελληνικά πολιτικά κόμματα Δικαστές και Εισαγγελείς: Ανακοίνωση κόλαφος κατά του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των υποβρυχίων

Ypovryxia-570
Διαβάστε σχετικά για Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Παναγιώτης Ρήγας, ΠΑΣΟΚ, Πόπη Παπανδρέου,
Σύσσωμη η ηγεσία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στέκεται στο πλευρό της Πόπης Παπανδρέου που δέχεται επίθεση από το ΠΑΣΟΚ για τον χειρισμό της στην υπόθεση των υποβρυχίων και καλεί «τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας σε σώφρονες αντιδράσεις όσον αφορά σε ζητήματα λειτουργίας και απονομής της Ποινικής Δικαιοσύνης».

Όπως αναφέρουν αφορμή ήταν οι χθεσινές «δηλώσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Π. Ρήγα, που χαρακτηρίζουν ως «νομικά απαράδεκτη την ενέργεια των εισαγγελικών Αρχών να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση» για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά».
Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τονίζεται ότι για την επίμαχη υπόθεση των υποβρυχίων «είχαν υποβληθεί στους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών «από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της από 18.12.2013 συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, που αφορούσαν την υπόθεση των υποβρυχίων».
Όπως επισημαίνουν «Οι επίκουροι εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς αφού μελέτησαν τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής και τα συνημμένα έγγραφα που τους υποβλήθηκαν, διαβίβασαν- από υπηρεσιακή υποχρέωση, νομίμως και κατά καθήκον- τα έγγραφα αυτά, μέσω της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς να ενεργήσουν καθ” οιονδήποτε τρόπο- πέραν, βεβαίως, της αναγκαίας ανάγνωσής τους- μη επιτρεπόμενες από τον νόμο ανακριτικές ενέργειες».
Όσον αφορά τις απειλές που διέρρεε το ΠΑΣΟΚ ότι θα ζητήσει την πειθαρχική δίωξη των εισαγγελέων που μεταβίβασαν την δικογραφία για τα υποβρύχια στην Βουλή η Ένωση τονίζει ότι «Οι Έλληνες εισαγγελείς ασκούν ευόρκως τα καθήκοντά τους, με μοναδικό γνώμονα το Σύνταγμα και τους νόμους της Πολιτείας. Ως αυτονόητη την υποχρέωση η τυχόν συναφής κριτική, να ασκείται εντός του πλαισίου που διαγράφει το Σύνταγμα, οι νόμοι και τα πέραν αμφισβήτησης, γνωστά δεδομένα της εκάστοτε υπόθεσης».
Διαδώστε το!


* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου