Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«Οίκος του Ενός».....Το Βερολίνο γράφει ιστορία: Τρεις θρησκείες στον «Οίκο του Ενός»

oikos3-thriskeies-verolino-570
Θρησκευτική ιστορία ετοιμάζεται να γράψει το Βερολίνο με την ανέγερση ενός ναού που θα στεγάζει τους χώρους προσευχής Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων.

Το συγκεκριμένο κτήριο θα ονομαστεί «Οίκος του Ενός» και θα είναι χωρισμένο ισομερώς σε εκκλησία, συναγωγή και τζαμί, τα οποία θα βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη. Τα σχέδια του κτηρίου εγκρίθηκαν μετά από αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του οποίου νικητής ήταν ο Γουίλφρεντ Κουέν. Το μεγαλεπήβολο έργο θα κατασκευαστεί στο κέντρο του Βερολίνου στην περιοχή Πετριπλάτζ.
Οι τρεις ξεχωριστοί χώροι θα καλύπτουν την ίδια επιφάνεια, αλλά θα χαρακτηρίζονται από διαφορετική αρχιτεκτονική και σχεδιασμό που θα καλύπτει τις παραδοσιακές ανάγκες κάθε λατρευτικού χώρου. Το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται αρκετά σημαντικό για τον Ραβίνο Τόνια Μπεν Τσορίν, που ανέφερε ότι ο ναός για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες που χάραξαν την κουλτούρα της Ευρώπης γίνεται στην πόλη όπου σχεδιάστηκε ο διωγμός των Εβραίων από τους Ναζί.
Από την πλευρά του, ο ιμάμης Καντίρ Σάνσι ανέφερε πως η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει πως η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων είναι καλοί άνθρωποι και όχι βίαιοι ενώ πρόσθεσε πως οι πιστοί και από τις τρεις θρησκείες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν πολλά πράγματα μεταξύ τους.
Ο πάστορας Γκρέγκορ Χόχνμπεργκ επεσήμανε από την πλευρά του το γεγονός ότι ο οίκος θα κατασκευαστεί στο σημείο όπου κάποτε βρισκόταν η εκκλησία του Βερολίνου τον 12ο αιώνα και είπε: «Μια συναγωγή, ένα τζαμί και μια εκκλησία κάτω από την ίδια στέγη θα είναι το παράδειγμα της οικουμενικότητας και της συμφιλίωσης που θέλουμε να δώσουμε σε μια πόλη με εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις θρησκείες του κόσμου».
Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του ναού έχει οριστεί μέσα στο 2016 με δεδομένο ότι θα υπάρξει έγκαιρη ανταπόκριση για τις δωρεές που απαιτούνται.



Διαδώστε το!


* Οι απόψεις της Σύνταξης μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου.
 

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο,κοινοποιήστε το

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ.


πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου