Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Οι ΗΠΑ πίσω από το Τζαμί και την μεταναστευτική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ



12/1/11


O Κοεν-τζόγλου (Χρυσοχοΐδης) και η πράσινη διακυβέρνηση τσιράκια του πρέσβη Δανιήλ

Έγγραφο της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ αποκαλύπτει τις βαθειές σχέσεις του τέως υπουργού προστασίας των μουσουλμάνων με τις ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ πίσω από το Τζαμί και την μεταναστευτική πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Εμπιστευτικό διπλωματικό τηλέγραφημα , (Ιανουάριος 2010), που διέρρευσε το WikiLeaks αποκαλύπτει τις σχέσεις του τέως υπουργού Προστασίας του (μουσουλμάνου) Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την πρεσβεία των ΗΠΑ καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόταν και διαχειριζόταν ο υπουργός την τρομοκρατία σε εγχώριο επίπεδο. Το τηλεγράφημα αφορά την 45λεπτη συνάντηση του Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Σπέκχαρντ.


Σύμφωνα με το δημοσιοποιηθέν διπλωματικό έγγραφο, σε συνάντηση του Ντάνιελ Σπέκχαρτ με τον Έλληνα υπουργό, για «το φιλόδοξο σχέδιο» του τελευταίου, να αναδιοργανώσει και να δραστηριοποιήσει όλες τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε ότι: «η αστυνομία γνωρίζει τις ταυτότητες των περισσότερων μελών των ελληνικών τρομοκρατικών ομάδων, αλλά δεν διαθέτει επαρκή στοιχεία για να τα συλλάβει και να τα καταδικάσει».

Φέρεται δε να συμφώνησε με την πρόταση του Αμερικανού πρέσβη να δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας κατά της τρομοκρατίας, με τη συμμετοχή της αμερικανικής πρεσβείας και στελεχών του Υπουργείου και καλωσόρισε την εκπαίδευση από Αμερικανούς σε όλες τις υπηρεσίες του Υπουργείου.

«O Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως ήταν άσκοπο για κάθε χώρα να συγκεντρώνει τεράστιες ποσότητες πληροφοριών και να μην τις μοιράζεται για την παραγωγή αποτελεσμάτων», περιγράφεται πιο κάτω στο τηλεγράφημα.

Έντονη κριτική κατά ΕΥΠΣτο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι «ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άσκησε σοβαρή κριτική στην κατάσταση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, λέγοντας πως «η ΕΥΠ δεν είναι τίποτα» ( «EYP is nothing» ). Δεν εξυπηρετεί την αποστολή της να προστατεύει την Ελλάδα και στην πραγματικότητα, είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια λόγω των πολλών προβλημάτων της, ένα από τα οποία είναι οι συνδικαλιστές εργαζόμενοί της.

Συνεπώς, ο Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως σκοπεύει να την καταργήσει και να την επαναδημιουργήσει μέσω ενός προσχεδίου, που βρίσκεται σε διαδικασία σύνταξης».


«Σχετικά με την εγχώρια τρομοκρατία», συνεχίζει το τηλεγράφημα, «ο Χρυσοχοΐδης είπε πως η αστυνομία γνωρίζει ήδη τις ταυτότητες σχεδόν όλων των μελών των τρομοκρατικών-αναρχικών ομάδων που δρουν σήμερα, ωστόσο η έλλειψη στοιχείων δεν τους επιτρέπει τη σύλληψη και φυλάκισή τους. Έφερε το παράδειγμα της έκρηξης στην Εθνική Ασφαλιστική, επί της λεωφόρου Συγγρού, τονίζοντας πως η αστυνομία γνωρίζει τους δράστες, αλλά δεν έχει συμπαγή στοιχεία για να κινηθεί εναντίον τους.

Επανέλαβε παλιότερους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ ορισμένων τοπικών ομάδων και της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν
Συνάντηση Αμερικανού πρέσβη με Λ. Οικονόμου

Άλλο δημοσιοποιηθέν διπλωματικό έγγραφο αναφέρεται σε συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, Λ. Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε την προθυμία της ελληνικής αστυνομίας να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση. «Δήλωσε πως «οι προκλήσεις των εποχών» απαιτούν ακόμη στενότερη συνεργασία, την οποία επισήμανε ότι θα επιδιώξει», σημειώνεται στο τηλεγράφημα.

«Ο Οικονόμου υπογράμμισε την πρόκληση της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων των παράνομων μεταναστών στα σύνορα. Στην Ελλάδα, μόνο η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ έχει το δικαίωμα πρόσβασης και αποθήκευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, οι ικανότητές της όμως και οι πρακτικές εργασίας της δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη. Γι’ αυτό, μια πρωτοβουλία βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό την επιτάχυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες αυτές και την απόκτηση σύγχρονης τεχνολογίας για την αποθήκευση και ανάλυση στοιχείων, για να μπορεί ένας αστυνομικός στα σύνορα να έχει άμεση σύνδεση και αποτελέσματα. Είναι εξίσου σημαντικό, οι βάσεις αυτές πληροφοριών να συνδέονται με κάποιο τρόπο με τις πηγές και τις πληροφορίες που διαθέτουν άλλες χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, μέσω σύγχρονου λογισμικού», διευκρινίζεται στη συνέχεια.

Ο κ. Οικονόμου «περιέγραψε τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα σύνορα πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται καλύτερα. Αυτό απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του Υπουργείου και των στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων του στρατού και του ναυτικού. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, από τότε που η Τουρκία δεν καταβάλει καμία προσπάθεια να σταματήσει τη ροή παράνομων μεταναστών από θαλάσσης και στεριάς».

O επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε στον πρέσβη των ΗΠΑ ότι η ελληνική αστυνομία θα αναδιοργανωθεί με βάση το πρότυπο του FBI, ενώ τόνισε ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κι όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, το κέντρο βάρους είχε δοθεί στο να εμποδίσουν τους μετανάστες αλλά και τα εγκληματικά δίκτυα να μεταβούν δυτικά, προς την Ευρώπη. Η συνάντηση κράτησε 75 λεπτά και έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Κεντρικό ζήτημα ήταν η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας με ζητούμενο τη συνεργασία μεταξύ τους, όπως αυτή επετεύχθη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό με την επίθεση στη συναγωγή των Χανίων, απαντώντας σε ερώτηση του πρέσβη, τονίζοντας ότι δεν θα γίνουν ανεκτά κρούσματα αντισημιτισμού και επιθέσεις από ακροδεξιές οργανώσεις. Επίσης, τόνισε ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας είναι πρώτη προτεραιότητα κι προέβλεψε ότι όλες οι οργανώσεις θα έχουν συλληφθεί στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα, έκανε λόγο για απευθείας σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με τις τρομοκρατικές ομάδες. Για το αίτημα δημιουργίας ενός κλιμάκιου συνεργασίας ανάμεσα στις διωκτικές αρχές των ΗΠΑ και τις ελληνικές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι είναι θετικός κι ότι θα το συζητήσει με τον αρχηγό της ΕΥΠ.

Άλλο τηλεγράφημα αφορά έκθεση της πρεσβείας σχετικά με τα θέματα μετανάστευσης και ασύλου και την πολιτική της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Αναφέρεται, μεταξύ άλλων σ΄αυτό, ότι:

«Οι μετανάστες συμμετείχαν στις βίαιες κινητοποιήσεις στην Αθήνα την περίοδο Δεκέμβριος 2008 - Μάρτιος 2009 και μετανάστες καταληψίες έχουν καταλάβει ορισμένες γειτονιές της Αθήνας, επιδεινώνοντας την «ελληνική φυγή» από υποβαθμισμένες περιοχές τις πρωτεύουσας. Χωρίς νομικό καθεστώς, ελλείψει ευκαιριών οικονομικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης και αντιδρώντας στις αρνήσεις της ελληνικής κυβέρνησης να χτίσει τζαμί, οι παράνομοι μουσουλμάνοι μετανάστες - ειδικά οι νέοι άντρες από Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ιράκ και Σομαλία - ενδέχεται να είναι ευάλωτοι απέναντι στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό στις υπόγειες αίθουσες προσευχής που διατηρούν σε μεγάλες πόλεις».«Μέχρι προσφάτως, η Ελλάδα ήταν μια χώρα που εξήγαγε μετανάστες και η γρήγορη αποδοχή μεταναστών κάνει πολλούς Έλληνες να βλέπουν τα ανεξέλεγκτα κύματα παράνομων μεταναστών ως σημαντικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις: Η δυσφορία των πολιτών για τους χειρισμούς στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ συνέβαλε στην εκλογική της ήττα και ο ΛΑΟΣ αναδείχθηκε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση ως εθνικιστική, αντιμεταναστευτική πλατφόρμα».

«Κατά την άποψή μας, τα προγράμματα ενσωμάτωσης είναι κρίσιμης σημασίας: ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, η μετανάστευση και οι εργασιακές πολιτικές βρίσκονται υπό εξονυχιστική εξέταση και η δέσμευση της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους αιτούντες άσυλο δοκιμάζεται από μια πολιτική πραγματικότητα ψηφοφόρων που έχει φτάσει στα όριά της από την παράνομη μετανάστευση».με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


4 σχόλια:

  1. Και εδώ είναι το ερώτημα...Γιατί το Λάνγκλευ μέσω του πανηγυριού WikiLeaks καίει αυτό το χαρτί του;....Βαρίδι; Άλλο καλύτερο χαρτί στην τσόχα....; Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε και άλλα χαρτάκια..... μήπως βγούνε οι τρίτες αλλιως.....ποιος ξέρει...θα δείξει....
    Απάντηση
  2. Ενας πλανήτης μία οικογένεια... ίσως να γίνεται.

    Ενας πλανήτης, ένας Λαός, Μία Αγορά Σικάγου...ΑΥΤΗ Η ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ ΔΕΝ ΒΓΑΝΕΙ....ΜΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.


    Ο Δαβίδ-Μπεν και ο Βαρώνος-Μπεν έχουν πλέον ελάχιστες ευκαιρίες να μαζέψουν μερικά πράγματα.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ.

    Οι εξτρεμιστές παίρνουν το πάνω χέρι.

    Το Δόγμα του Σοκ και η Σχολή Σικάγου (άργησες εισπράκτορα...άλλα κάλλιο αργά παρά ποτέ...τέλος πάντων...) είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα, είναι ΛΑΘΟΣ, όπως ίσως θα σχολίαζε και ένας πολύ παλιός διπλωμάτης. Το ίδιο και η καταναγκαστική, τυφλή, πολυπολιτισμικότητα .

    Ελάχιστες ευκαιρίες...
    Απάντηση
  3. http://www.strategyreport.gr/?p=6544

    Μία είδηση που κανένα MME στην ανεκτική Ελλάδα δεν λέει.

    Αφιερωμένη στον Μάκη Κουρη , στη εφημερίδα ΠΑΡΟΝ και στα άρθρα περί της παραδοσιακής Ελληνο-Αραβικής φιλίας.

    Στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που αντιμάχονται τον ιμπεριαλισμό κτλ....κτλ...

    Μαζί λοιπόν με τους καταχθόνιους Σιωνιστάς μία άλλη ομάδα συνωμοτών.

    Αλλά εδώ μούγκα στην στρούγκα.


    Που είναι η παραδοσιακή Ελληνική αντικειμένικότης;

    Και γιατί ο George δεν κινητοποιεί τους πρεσβευτές έστω διαμαρτυρηθούν;
    Γιατί η κα Αλέκα , ο κος Καρατζαφέρης , ο trendy Αλέξης ποιουν τον "μαλάκα;..."

    Γιατί δεν γίνεται μία ωραία πορεία έξω από τις Αραβικές Πρεσβείες;

    Δεν είναι δίκαιος ο σκοπός;....

    Είναι φιιιιιιλοι μας οι Αραβες (προφοράς Α Μάτσα).
    Απάντηση
  4. Πήγαν στο νοσοκομείο επειδή έφαγαν δηλητηριασμένη γάτα!

    Την άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τους μετανάστες να τρώνε γάτες και σκύλους για να μην πεθάνουν της πείνας, αναδεικνύει ένα νέο τραγικό περιστατικό.

    Σύμφωνα με την εκπομπή του Alter «Εδώ και τώρα», μετανάστες που ζουν στην Άρτα, σκότωσαν μία γάτα και στη συνέχεια την έφαγαν. Αργότερα όμως οι αλλοδαποί άρχισαν να αισθάνονται ενοχλήσεις και αφόρητους πόνους που τους έστειλαν στο νοσοκομείο.Εκεί αποκαλύφθηκε η αλήθεια...

    Οι μετανάστες είπαν πως είχαν φάει μία γάτα, η οποία όπως διαπιστώθηκε είχε φάει νεκρό ποντίκι, το οποίο είχε φάει ποντικοφάρμακο.

    Οι αλλοδαποί υποβλήθηκαν σε πλύση στομάχου και πλέον είναι καλά στην υγεία τους.

1 σχόλιο:

  1. Οί σιωνισταί όταν θέλουν νά επιφέρουν μία άλωση, μία ζημιά σέ μία κοινωνία, τήν ψευδοδικαιολογούν είς τούς εκάστοτε μασσώνους εξουσιαστές έκαστης χώρας καί π.χ. ενώ εδώ δέν θέλουν τούς συνδικαλισταί υποστηρίζουν τούς μωαμεθανούς, μέ τήν ψευδοδικαιολογία ότι εκεί μέσα θά οργανώνονται κρυφά ενώ είς τά τζαμιά όχι, λές καί δέν δύνονται νά πράττουν αμφότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή